[ad_1]
علی کلانه شامگاه یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: آتشسوزی در منطقه اسماعیلسای تالاب میانکاله رخ داده و از ظهر امروز که وقوع حریق به همکاران ما اطلاع داده شد تا کنون عملیات اطفاء با حضور محیطبانان ادامه داشت که خوشبختانه حوالی ساعت ۲۲ امشب همکاران از مهار تقریبی آتش خبر دادند
وی افزود: با تلاش همکاران از گسترش آتش به مناطق دیگر جلوگیری شد. اما دستکم حدود ۲۰ هکتار از زمینهای منطقه با توجه به خشک بودن پوشش گیاهی و سرعت پیشروی آتش سوخت. پوشش گیاهی این منطقه نیز شامل سازیل، بوته تمشک و درختچه های انار است.
رئیس ذخیرهگاه زیستکره میانکاله یکی دیگر از دلایل گستردگی عرصه آتشسوزی را غیرقابل تردد بودن مسیرها برای خودرو عنوان کرد و گفت: مهار آتش به دلیل صعبالعبور بودن منطقه برای تردد خودروها با تجهیزات دستی و غیرماشینی در حال انجام است. منطقهای که دچار حریق شد تقریبا جزیرهای است و راههای ارتباطی باتلاقی دارد. به همین دلیل امکان تردد خودروها به آن وجود ندارد و به ناچار مهار حریق با تجهیزات دستی انجام شد.
کلانه تصریح کرد: بعدازظهر امروز درخواست انجام هماهنگی برای اعزام بالگرد به محل وقوع حریق را به فرمانداری بهشهر اعلام کردیم. اما با توجه به تاریک شدن هوا امکان انجام عملیات مهار حریق توسط بالگرد وجود نداشت.
وی افزود: با توجه به این که از گسترش و پیشروی آتش جلوگیری شد و همچنین کاهش دما و افزایش رطوبت منطقه همکاران ما توانستند آتش را مهار کنند که امیدواریم با توجه به گسترش عرصه و خشک بودن پوشش گیاهی آتشسوزی از سر گرفته نشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: این چهلودومین آتشسوزی رخ داده در زیستگاه میانکاله طی سال جاری بود که گستره بیشتری نسبت به آتشسوزیهای قبلی را در بر گرفت. تا پیش از این حادثه حدود ۳۰۰ هکتار از عرصههای میانکاله طی سال جاری در آتش سوخته بود.
بر اساس آمارها سال ۱۳۹۹ نیز در پناهگاه حیات وحش میانکاله ۱۶ مورد آتشسوزی رخ داد که مجموع مساحت این اراضی ۳۸۰ هکتار بود. تالاب بینالمللی میانکاله با ۶۸ هزار هکتار مساحت در شرق مازندران و درحوزه استحفاظی شهرستان بهشهر و در حاشیه دریای خزر واقع است. این تالاب که در دل شبه جزیره میانکاله واقع شده، به دلیل برخورداری از تنوع زیستی به ویژه مواد غذایی مهمترین زیستگاه بیش از ۳۲۰ گونه پرنده مهاجر و بومی و ۱۸۰ گونه گیاه به شمار میرود.
منبع