به گزارش خبرگزاری مهر، مرتضی آقایی مدیرکل تغذیه و تدارکات حج و عمره سازمان حج و زیارت به فرآیند اجرایی طبخ غذا در ایام حج در عربستان اشاره کرد و گفت: دو آشپزخانه متمرکز در مدینه و دو آشپزخانه متمرکز در مکه در اختیار ما است تا بتوانیم غذای مورد نیاز حجاج را تهیه کنیم.
آقایی درباره ظرفیت پخت غذا در آشپزخانههای مدینه و مکه، گفت: پیشبینی میکنیم در بالاترین پیک در آشپزخانههای مدینه حدود ۷ هزار پرس غذا در هر وعده غذایی طبخ شود.
وی در ادامه به ظرفیت آشپزخانههای مکه اشاره کرد و اظهار داشت: در شهر مکه یکی از آشپزخانهها با ظرفیت ۱۵ هزار پرس در هر وعده و آشپزخانه دیگر با عنوان افندی با ظرفیت ۷۰ هزار پرس در هر وعده، غذا طبخ خواهند کرد.
مدیرکل تغذیه و تدارکات حج و عمره درباره آشپزخانه افندی گفت: این آشپزخانه یکی از ممتازترین آشپزخانهها در سطح غرب آسیا به حساب میآید.
به گفته وی با وجود اینکه مالک این آشپزخانه، سعودی است اما ساخت و طراحی این آشپزخانه توسط کارشناسان ایرانی و مسئولان سازمان حج و زیارت و دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری انجام شده است.
مدیرکل تغذیه و تدارکات حج و عمره به «آشپرخانه خود پخت» نیز اشاره کرد و گفت: این آشپزخانه در صورت فعالیت کامل و استفاده از تمام ظرفیت و تجهیزات آن امکان طبخ ۶ هزار پرس غذا را دارد.
آقایی افزود: مالک هتل وعدههایی در خصوص ایجاد تغییرات لازم در آشپزخانه خود پخت به ما اعلام کرده اما با توجه به محدودیت زمانی، پیشبینی این است که این وعدهها احتمالاً محقق نشود.
وی تاکید کرد: با توجه به مزایای این نوع پخت، تلاش داریم که اگر هم نتوانیم از کل ظرفیت آشپزخانه خود پخت استفاده کنیم، حداقل از پنجاه درصد ظرفیت آن بهره ببریم.
مدیر کل تغذیه و تدارکات حج و عمره همچنین درباره ارسال اقلام مورد نیاز برای آشپزخانهها از ایران گفت: در سالهای گذشته به علت قطع روابط ایران و عربستان این امکان نبود که از اقلام ایرانی استفاده کنیم و اگر اقلام ارسال میشد به صورت محدود بود. امسال نیز با وجود برقراری ارتباط اما به علت اینکه هنوز روابط تجاری در سطح گسترده برقرار نشده است باز هم نتوانستیم تمام اقلام مورد نیاز را از ایران به عربستان ارسال کنیم.
آقایی افزود: البته با توجه به تمام این محدودیتها ۱۲ قلم کالا از ایران به عربستان ارسال خواهد شد.
وی در انتها با بیان اینکه عوامل اجرایی در حوزه تغذیه و تدارکات یک عملیات ۶۳ روزه را پیش رو دارند، خاطرنشان کرد: تمام تلاشها در این حوزه باید رأس ساعت و در زمان مقرر خود انجام شود لذا این اقدامات را نمیتوان با تأخیر انجام داد و دقت در انجام مأموریت محوله یکی از وجوب کار در آشپزخانه است.
منبع