لزوم توجه به مسأله آموزش در کنار مسابقات قرآن

مسعود سیاح‌گرجی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مسابقات قرآن مثل سابق و موفقیت‌آمیز در کشور برگزار می‌شود و اثر تبلیغی و جذب مردم به آموزه‌های قرآنی مشخص است و اهتمام جمهوری اسلامی ایران نسبت به برگزاری مسابقات قرآن به صورت مجازی در شرایطی که خیلی از کشورها بسیاری از برنامه‌های خود از جمله برنامه‌های قرآنی را تعطیل کرده‌اند، مایه مباهات است و اینکه جریان فعالیت‌های قرآنی در کشور ما قطع نشده، امر مهمی است.

وی اظهار کرد: اینکه بحث برگزاری مسابقات از سوی نهادها در کشور دنبال می‌شود، مردم را ترغیب می‌کند که در این مسابقات شرکت کنند و باعث جذب مخاطبان می‌شود، اما در زمینه آموزش هم باید توجه و به تقویت بنیه آموزشی در سطوح مختلف رسیدگی شود و این طور نباشد که مسابقات را برگزار کنیم و برخی افراد که همیشه در مسابقات حضور پیدا می‌کنند، شرکت کنند و تمام، بلکه لازم است به مسأله آموزش پرداخته شود.

قاری بین‌المللی قرآن کریم با بیان اینکه همه می‌دانیم که آموزش بر عهده مردم است و بار اصلی را در این زمینه مردم به دوش می‌کشند و سهم دستگاه‌های مختلف در آموزش پایین است، گفت: برگزاری مسابقات قرآن اقدام خوبی است، اما کرسی‌های تلاوت قرآن باید همیشه در طول سال وجود داشته باشد و قاریان قرآن، کرسی‌هایی داشته باشد.

وی افزود: مردم نیاز دارند که طی سال، جلسات مستمر قرآنی برگزار شود  و بتوانند در این محافل حضور داشته باشند و از آموزه های قرآنی بهره مند شوند. نهادها در زمینه مسابقات قرآن خوب عمل کرده‌اند، اما هم در زمینه آموزشی که قبل از مسابقات لازم است و هم در زمینه برگزاری محافل قرآنی که مردم باید بنشینند پای رحل قرآن و تلاوت قرآن گوش کنند، ضعف‌هایی وجود دارد. از جمله راهکارها این است که سعی کنیم قرآن به مساجد و هیئات مذهبی ورود پیدا کند و محصول مسابقات قرآن که نفرات برتر هستند، لازم است که محافل قرآنی داشته باشند و در طول سال مستمر باشد تا مردم همیشه بتوانند از آموزه های قرآنی بهره ببرند.

سیاح‌گرجی گفت: از سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان نهاد دینی که از ظرفیت بقاع متبرکه بهره مند هستند همیشه این درخواست را داشته ایم که با همکاری امور مساجد، هیئات و شورای عالی قرآن از فعالان قرآنی حمایت کنند، مثلا زمینه ای فراهم شود که قاری قرآن که در مسابقات موفق به کسب رتبه برتر می‌شود، کرسی تلاوت داشته باشد و مردم از قاریان خوش‌خوان، تلاوت‌های زیبا بشنوند.

وی عنوان کرد: مسابقه قرآن یک حلقه از زنجیر است، اگر یک کار را انجام دهیم و به بقیه امور توجه نکنیم با هدف کلی ترویج قرآن هماهنگی ندارد و کار ناقص می‌ماند.

قاری بین‌المللی قرآن کریم در رابطه با شیوه برگزاری مسابقات قرآن به صورت مجازی تصریح کرد: در شرایط شیوع بیماری کرونا، بهترین روش برگزاری مسابقات همین شیوه مجازی است اما برگزاری مسابقات قرآن به صورت حضوری، باعث معرفت افزایی و انس و الفت می‌شود و شرکت‌کننده‌ها شناختی از جمهوری اسلامی پیدا می‌کنند و اثر خیلی مثبتی برای جامعه بین‌المللی دارد.

مرحله نهایی سی و هشتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران روزهای نهم تا چهاردهم اسفند ماه با حضور ۶۲ شرکت‌کننده از ۲۹ کشور به صورت غیرحضوری برگزار می‌شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تصادف در محور سیرجان به شیراز چهار کشته و سه مصدوم بر جا گذاشت

به گزارش ایرنا و به نقل از روابط عمومی هلال‌احمر استان کرمان، این حادثه در …