به گزارش ایرنا، حجت الله یزدانشناس روز سه شنبه در جلسه کارگروه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در تبریز که به موضوع بررسی عدم الزام حذف کامل نسخههای کاغذی اختصاص داشت، اظهار کرد: با الزام سازمان تامین اجتماعی، داروخانه ها اقدام به الکترونیکی کردن نسخه های کاغذی پزشکان می کنند اما در نهایت به دلیل این که پزشکان نسخه ها را به صورت کاغذی نوشته اند، داروخانه ها قادر به دریافت مطالباتشان نیستند.
وی اضافه کرد: البته در این زمینه قول مساعدت و همچنین اعطای وام ۴۰۰ میلیونی برای تامین رایانه نیز داده بودند که عملی نشد.
یزدانشناس گفت: طبق قانون باید ۶۰ درصد مبلغ تا ۱۵ روز پرداخت شود و بقیه آن تا مدت دو ماه بررسی و پرداخت شود.
وی تاکید کرد: به دلیل این که حق بیمه نسخههای کاغذی به طور نامرتب و هر چند روز یک بار به ما پرداخت می شد، پیشنهاد دادیم به صورت ماهانه و یکجا پرداخت کنند که متاسفانه این رویه را تنها برای نسخه های الکترونیکی عملی کردند.
رئیس انجمن داروسازان آذربایجان شرقی همچنین خاطرنشان کرد: مطالبات مربوط به نسخه های کاغذی تا آخر تیرماه پرداخت شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی نیز با بیان این که در موضوع الکترونیکی شدن دو مبحث نسخهنویسی الکترونیکی و نسخهپیچی الکترونیکی مطرح است، گفت: متاسفانه مورد اول را نتوانستند برای پزشکان اجباری کنند ولی داروخانه ها ملزم به تبدیل نسخه کاغذی پزشکان به الکترونیکی شده اند که در این زمینه قادر به دریافت مطالباتشان نیستند.
محبوب نعمتی افزود: برای مجاب کردن پزشکان به نسخه نویسی الکترونیکی، بخشنامههایی از سازمان ارسال می شود که از جمله این موارد حذف برخی داروها از پوشش بیمه ای در نسخه کاغذی است که این موضوع باعث اعتراض بیماران شده و در حق آنها اجحاف می شود که به نظر من این روش اشتباهی است و باید در این خصوص تجدید نظر شود.
رئیس اداره نظارت و بازرسی تامین اجتماعی نیز گفت: نسخه نویسی الکترونیکی از مهر سال ۹۷ در آذربایجان شرقی شروع و از آذرماه سال گذشته اجرائی شد تا دفترچه های درمانی کاغذی تولید نشود.
عبدالله مختاری ادامه داد: آموزش های لازم نیز برای بخش خصوصی و مراکز مرتبط ارائه شد و از اول اسفند ۹۹ و با اطمینان از این که پزشکان و داروخانه ها توانائی استفاده از نسخه الکترونیکی دارند، عملیاتی شد.
وی اظهار کرد: تنها مشکل موجود در مراکز دولتی و شبکه های بهداشت و روستاهای دور افتاده بود که به هیچ عنوان دسترسی به سیستم و اینترنت نداشتند که این دغدغه همچنان پابرجا است.
رئیس اداره نظارت و بازرسی تامین اجتماعی با بیان این که از لحاظ آمار چه در ضریب نفوذ این طرح و چه از لحاظ اثربخشی نسخه ها جزو چهار استان اول کشوریم، گفت: این موضوع در برنامه ششم توسعه و قانون بودجه ۱۴۰۰ تاکید شده که هر گونه خرید خدمات سلامت و پرداخت هزینه از ابتدای دی امسال از سوی سازمان ها و موسسه های بیمهگر خارج از چرخه ذکر شده در حکم تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال دولتی محسوب می شود و مستوجب مجازات های مقرر در قوانین مربوطه است.
مختاری افزود: طبق آماری که در آذرماه اعلام شد از بیش از ۷۰۰ هزار نسخه، تعداد ۶۰۰ هزار نسخه به صورت کاغذی نوشته شده بود اما حدود ۹۸ درصد نسخه های پزشکی به صورت الکترونیکی ارسال شده است.
وی اضافه کرد: از اول دی ماه امسال ۹۴ درصد نسخ داروئی به صورت الکترونیکی نسخه پیچی شد و این موضوع در پاراکلنیک به دلیل مشکلات ثبت گزارش و غیره، ۷۶ درصد است.
رئیس اداره نظارت و بازرسی تامین اجتماعی با بیان این که پایه اصلی این طرح، نسخه نویسی الکترونیکی پزشکان است، گفت: پزشکانی که فاقد قرارداد با سازمان هستند از نسخه الکترونیکی استفاده نمی کنند، البته گاهی اوقات نیز به دلیل قطع سیستم امکان ثبت نسخه الکترونیکی وجود ندارد.
مختاری اظهار کرد: در حال حاضر نسخه ها به دو صورت وارد داروخانه می شود نسخه هایی که صفر تا صد الکترونیکی بوده و پرداخت های آنها تسویه شده است و نسخه هایی که به صورت کاغذی به دست داروخانه می رسد و به وسیله داروخانه تکمیل شده و نسخه کاغذی نیز برای ما ارسال می شود که به منزله نسخه الکترونیکی نیست.
مسئول دبیرخانه شورای گفت و گوی بخش دولت و خصوصی نیز گفت: مشکلات ایجاد شده برای داروخانه ها به دلیل عدم الزام نسخه نویسی الکترونیکی پزشکان از سوی سازمان است که باعث تحمیل هزینه و اتلاف وقت داروخانه ها شده است.
نسرین درخشانی با اشاره به فاکتورگیری از مناطقی که دسترسی به اینترنت و امکان ثبت نسخه الکترونیکی وجود ندارد، گفت: متاسفانه برای الکترونیکی شدن مسیر زیادی از لحاظ فرهنگی و ایجاد بسترسازی پیش رو داریم.
وی همچنین با بیان این که خدمات درمانی یکی از مهمترین موضوعات سلامت جامعه است، ادامه داد: باید راهکاری ارائه شود تا در ارائه خدمات و دارو به مردم مشکلی ایجاد نشود بنابراین، این موضوع در اولین جلسه شورا با ارائه پیشنهاد الزام نسخهنویسی پزشکان به وزارت بهداشت طرح می شود.
منبع