محمد شریعتی روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: در دو ۲ ماه سال جاری تکرار حادثه فرونشست و نشست زمین و عواقب ترمیم، لولهگذاری و ایمنسازی برای دستگاههای دارای تأسیسات زیرزمینی همچون آب و فاضلاب و شرکت گاز در اصفهان نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۱ مورد بود، افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه بطور متوسط روزانه یک حادثه نشست در شهر اصفهان رخ داده است، افزود: در ماه گذشته(اردیبهشت) با ۳۵ حادثه ناشی از نشست زمین مواجه شدیم که نسبت به فروردین سالجاری ۱۸ درصد افزایش داشت که این امر هشدار جدی برای مسوولان امر است.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان تصریح کرد: همچنین گودبرداری ساختمان، تخریب غیراصولی، ریزش و فرونشست در ماه گذشته افزایش یافت.
وی ادامه داد: در ماه گذشته ۳۳۴ اعزام نیرو و ارائه خدمات ایمنی مضاعف همچون مهار حیوان وحشی در منازل و خودروی شهروندان اصفهانی صورت گرفت که این موارد در فصل گرم سال بیشتر رخ میدهد.
شریعتی ادامه داد: ۴۴۰ شهروند اصفهانی در ماه گذشته در حوادث حریق از مرگ حتمی نجات یافتند اما ۹ مورد فوتی نیز اتفاق افتاد که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۸ درصد کاهش یافت.
وی گفت: در اردیبهشت امسال ۵۲ هزار و ۲۷۴ تماس با سامانه ۱۲۵ آتشنشانی از سوی شهروندان برقرار که یک هزار و ۱۶۸ مورد آن به اعزام تیم عملیات اطفاء حریق و امداد و نجات از ایستگاههای بیست و هفتگانه شهر منجر شد.
سخنگوی سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری اصفهان ادامه داد: از عملیات فوق ۱۲۶ مورد اطفاء حریق بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته در همین ماه(اردیبهشت) ۲۳ درصد کاهش نشان میدهد.
وی اضافه کرد: ۴۴ مورد از حوادث آتشسوزی مربوط به منازل، ۲۵ مورد مربوط به اماکن تجاری و ۴۷ مورد به خودرو بود.
به گزارش ایرنا، شنبه جاری یک مورد حادثه نشست زمین ناشی از پسزدگی لوله فاضلاب و تخریب در خیابان پروین اصفهان گزارش شد که در حال حاضر هنوز عملیات لولهگذاری و ترمیم این حادثه در حال تکمیل است.
اواسط هفته گذشته نیز نشست زمین ناشی از شکستگی خط لوله فاضلاب در خیابان آپادانا اول(شهید قدوسی) و خیابان شهیدان کاظمی سبب بروز حادثه برای یک دستگاه اتوبوس و فرورفتگی آن داخل زمین شد.
پیش از این نیز نشست زمین در چهارراه نظر، خیابانهای علامه امینی، امام خمینی(ره) و حکیم، ملکشهر، اتوبان آقابابایی و بلوار صُفه اصفهان اتفاق افتاده است.
«فرونشست» حرکت رو به پایین سطح زمین است که معمولا بدلیل خروج رطوبت از درون توده خاک رخ میدهد. بر اثر این پدیده، سازهها و زیرساختهای سطحی به درون زمین کشیده میشود و آسیب میبیند.
فرونشست عبارت است از فروریزش یا نشست سطح زمین که بدلایل متفاوت در مقیاس بزرگ روی میدهد و بطور معمول این اصطلاح به حرکت قائم رو به پایین سطح زمین که میتواند با بردار اندک افقی همراه باشد، گفته میشود.
در پدیده فرونشست حرکت از نظر شدت، وسعت و میزان مناطق درگیر محدود نیست و فرونشست میتواند بدنبال پدیدههای زمین شناختی همچون انحلال، ذوب یخها، حرکات آرام پوسته و خروج گدازه از پوسته جامد زمین یا فعالیتهای انسانی نظیر معدنکاری، خالی شدن دشتهای زیرزمینی در یک دوره طولانی مدت با برداشت آبهای زیرزمینی بوجود آید.
اما «نشست» یا فروچاله از دیدگاه زمینشناسی مهندسی، فرورفتگی سطح زمین در اشکال بیضی و کروی دارای دیوارههای با شیب تند در ابعاد بطور متوسط سه تا دهها متر است که در اثر گسیختگی لایههای سطحی ایجاد میشود.
منبع