عبدالحمید حمزهپور روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن قدردانی از صبوری و همراهی شهروندان با آبفا هرمزگان، افزود: در حال حاضر ۴۰ درصد تامین آب شهر بندرعباس از منابع آبی زیرزمینی و سطحی سد شمیل، نیان و شهر میناب و ۶۰ درصد از محل آب شیرین کن یکصد هزار متر مکعبی بندرعباس میباشد که از این طریق آب مورد نیاز، به صورت ثقلی و پمپاژ به همه مناطق و محلات بندرعباس توزیع میشود اما در ۲ روز گذشته خطوط برق چاههای پایین دست شمیل و نیان (که تقریبا ۲۰ حلقه چاه است) به علت پارگی سیمها و افتادن تیرهای برق، قطع و آب برخی از محلات این شهر بهویژه مناطق مرتفع و بالادست و انتهایی شبکه، با قطعی و افت فشار شدید مواجه شد و آب شیرینکنها هم به تنهایی پاسخگوی مشترکان این شهر نبود.
وی بیان کرد: بلافاصله با پیگیریهای شخص استاندار و معاونشان و همچنین تلاش شبانهروزی شرکت توزیع برق هرمزگان، مشکل برق چاههای پایین دست شمیل و نیان که ۱۱۰۰ لیتر در ثانیه آب مورد نیاز مشترکان شهر بندرعباس را تامین کنند و ۴۰ درصد شبکه آبی بندرعباس با قطعی این چاهها، خالی از آب شده بود، تا بامداد روز گذشته حل شد و به تدریج تا ۲ ساعت بعد آب وارد مخازن شد و تا شب گذشته (چهارشنبه شب) تمام مخازن آبی این شهر پر از آب شده و به حالت نرمال برگشت.
پیگیر خرید تضمینی ۵۰ هزار مترمکعب آب برای مشترکان بندرعباس هستیم
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان ضمن ابراز نگرانی از وضعیت نامناسب فعلی حجم تامین آب بندرعباس از محل سدها که ظرفیت ذخیره آبی آنها به حدود ۲۰ درصد رسیده است، گفت: برای جبران آب آشامیدنی مشترکان در مرکز استان با حمایتهای استاندار و نمایندگان مجلس، پیگیر مجوز برای خرید تضمینی ۵۰ هزارمترمکعب آب از سازمان برنامه و بودجه هستیم.
حمزهپور همچنین باتوجه به خشکسالیهای پی در پی و بهویژه در ۲ سال گذشته و خالی شدن ظرفیت سدها و نیز باتوجه به شرایط گرمای طاقت فرسای هوا در سالجاری و تنش آبی، از مشترکان خواست با صرفه جویی و مدیریت مصرف بهینه آبفا را در کاهش پیک مصرف همراهی کنند و توصیه کرد برای جبران کمبود آب از مخازنهای کوچک ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ لیتری استفاده کنند.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۸۵۰ هزار مشترک تحت پوشش شبکه آبی شهر بندرعباس هستند که روزانه ۲۳۰ هزار مترمکعب نیاز آبی آنها است و ۱۰۰ هزار مترمکعب آن از محل آب شیرین کنها تامین میشود.
درحال حاضر ۴۰ درصد از نیاز آبی بندرعباس از طریق شیرین سازی آب دریا و ۶۰ درصد دیگر از طریق منابع سطحی تامین میشود که به دلیل خشکسالی و کاهش حجم آب پشت سدها ضروری است تا مشترکان با مصرف بهینه آب، بخشی از کمبودها را جبران کرده و آب به پایداری برسد.
به منظور تامین نیاز آبی مشترکان شهرها و روستاهای هرمزگان که از منابع آب شیرینکنها تامین میشوند، روزانه ۲۲۸ هزار و ۴۳۸ مترمکعب آب تولید میشود که جمعیتی افزونبر ۸۸۲ هزار و ۸۳۲ نفر از این منابع تامین آب میشوند.
درحال حاضر سالانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب از منابع مختلف برای تامین آب آشامیدنی مردم هرمزگان تولید، انتقال و توزیع میشود؛ از این میزان ۴۰ درصد از طریق چاهها، ۳۵ درصد از طریق آب شیرینکنها و ۲۵ درصد نیز از محل منابع سدها و بخشی از چشمهها است ولی با همه این تفاسیر در حوزه آب آشامیدنی که به عنوان پایه اصلی تمدنها شناخته میشود با مشکلات و چالشهایی در این استان ساحلی مواجه هستیم.
منبع