ایران به صادرکننده کودهای فسفات و پتاس تبدیل می‌شود

به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، حمید رسولی در خصوص اقدامات اجرایی طرح خودکفایی کودهای کشاورزی در کشور، اظهار داشت: پس از آغاز طرح خودکفایی در کودهای کشاورزی، حدود ۳۰ پروژه خودکفایی کودهای فسفات و پتاس توسط بخش خصوصی با هدایت و حمایت طرح خودکفایی آغاز شده است.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی افزود: تاکنون نزدیک به ۲۰ پروژه خودکفایی کودهای فسفات و پتاس که در مقیاس کوچک‌تر اجرا شده بود، به تولید و بهره‌برداری رسیده‌اند.

وی تصریح کرد: در راستای اجرای طرح خودکفایی کودهای کشاورزی در سال گذشته بیش از ۲۵۰ هزار تن کود فسفات در داخل کشور تولید شد که این میزان تولید حاصل راه‌اندازی و فعالیت شرکت‌های خصوصی طی چند سال اخیر، با هدایت وزارت جهاد کشاورزی و شرکت خدمات حمایتی به عنوان مجری طرح است.

به گفته وی، در سال‌های نه چندان دور تمامی کودهای فسفات و پتاس خود را به‌طور کامل وارد می‌کردیم، حتی در اوایل دهه هشتاد علاوه بر کودهای فسفات و پتاس، بخشی از کود اوره مورد نیاز کشور نیز از محل واردات تامین می‌شد؛ اما خوشبختانه هم‌اکنون علاوه بر این که از بزرگ‌ترین صادرکنندگان کود اوره هستیم، بخش قابل توجهی کودهای فسفات و پتاس را در داخل کشور تولید می‌کنیم.

رسولی در خصوص میزان تولید کودهای تولیدی در ابتدای انقلاب اسلامی گفت: در ابتدای انقلاب دو کارخانه بزرگ تولید کود داشتیم، یکی پتروشیمی شیراز که فقط کود اوره تولید می‌کرد و دیگری پتروشیمی رازی در بندر امام خمینی که آن هم اوره تولید می‌کرد. در واقع، تمامی واحدهای تولیدکننده کود کشور مانند شرکت پتروشیمی پردیس عسلویه به‌عنوان بزرگترین واحد پتروشیمی تولیدکننده کود اوره در کشور، شرکت پتروشیمی کرمانشاه، شرکت پتروشیمی خراسان، شرکت پتروشیمی مسجدسلیمان، شرکت پتروشیمی لردگان بعد از انقلاب اسلامی راه‌اندازی شده‌اند و تعدادی دیگر نیز مانند شرکت پتروشیمی گلستان و شرکت پتروشیمی زنجان، هنوز به تولید نرسیده‌اند.

به گفته وی، ما در ابتدای انقلاب در زمینه تولید کودهای فسفات و پتاس اصلا تولیدی نداشتیم و هیچ کارخانه‌ای هم وجود نداشت و عمده این ظرفیت‌ها در دهه ۸۰ و ۹۰ راه‌اندازی و تقویت شده است و اوج آن در ۳۰ پروژه‌ای است که در سه سال اخیر کلید خورده و تاکنون حدود ۲۰ طرح آن راه‌اندازی شده است.

مجری طرح خودکفایی کودهای کشاورزی با بیان این که در حوزه تولید کودهای فسفات شاهد تکمیل و به تدریج راه‌اندازی پروژه‌های بزرگ‌مقیاس هستیم، گفت: یکی از بزرگترین‌ این پروژه‌ها، کارخانه تولید کود فسفات با ظرفیت نزدیک به ۵۰۰ هزار تن در استان خراسان رضوی است که پس از تامین آب مورد نیاز پروژه، به تولید کودهای فسفات اقدام خواهد شد.

وی در خصوص دیگر پروژه‌ها افزود: کارخانه تولید کود پتاس در خور و بیابانک که تولید کودهای پتاس در آن آغاز شده و در حال تکمیل ظرفیت است و همچنین پروژه تولید کود پتاس در پتروشیمی ارومیه که در سال قبل راه‌اندازی شد یا پروژه کود پتاس دیگری در خراسان رضوی که سال قبل افتتاح شد، نیز از دیگر پروژه‌هاست.

رسولی با اشاره به این که خوشبختانه طرح‌های خودکفایی تولید کودهای کشاورزی در داخل کشور یکی پس از دیگری به تولید می‌رسند، خاطرنشان کرد: تولید کود فسفات در پروژه خراسان رضوی به میزانی است که مدیران آن از هم اکنون دغدغه تولید مازاد را دارند و ما به آنها اطمینان دادیم که نیاز داخلی کشور را از آنها خریداری کرده و در راستای حمایت از تولیدکننده داخلی، مازاد تولید آنها اجازه صادرات خواهد یافت.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

۵۶ درصد حجم سدهای کشور خالی است

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «عباس علی‌آبادی» وزیر نیرو اخیرا درباره آخرین وضعیت منابع آبی …