همکاری‌های منطقه‌ای گروه پنج منحصر به فرد است/ ایران دارای قوی‌ترین مراقبت‌های بهداشتی

به گزارش ایرنا از وبدا، جعفر حسین در این نشست که امروز سه شنبه ۱۲ تیر ماه در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، از توجه ویژه سازمان جهانی بهداشت بر تقویت مراقبت های اولیه سلامت و ارتقای نظام های بهداشتی و درمانی خبر داد و گفت: خوشبختانه جمهوری اسلامی ایران داری نظام قوی مراقبت های بهداشتی، دانشگاه های علوم پزشکی با ظرفیت بالا و بیمارستانهای متعدد و با تجهیزات پزشکی پیشرفته است.

جعفر حسین نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران

وی با تاکید بر اینکه گروه پنج الگوی بسیار خوبی برای کشورها در زمینه همکاری های منطقه ای برای تامین سلامت است، افزود: به طور کلی می‌توان ادغام آموزش پزشکی در خدمات حوزه سلامت، وجود نظام شبکه بهداشتی و درمانی در سراسر ایران، تلاش‌های دولت برای توسعه خدمات و زیرساختها از را مهمترین علل پیشرفت های حوزه سلامت در جمهوری اسلامی ایران، آن هم در شرایط سخت تحریم دانست.

نماینده سازمان جهانی بهداشت از آمادگی این سازمان برای توسعه خدمات سلامت در کشورهای عضو این گروه سخن گفت و افزود: خوشبختانه به تازگی دیدیم که بیش از ۸۰۰ پروژه عمرانی حوزه سلامت و یک هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی در سراسر ایران و از جمله مناطق محروم و مرزی افتتاح شد تا دسترسی آحاد جامعه به خدمات بهداشتی و درمانی ارتقا پیدا کند که اقدامی ارزشمند بود.

به گزارش ایرنا، بیست و نهمین نشست کشورهای عضو گروه پنج صبح امروز با حضور جمعی از معاونان و مدیران وزارت بهداشت و سفرای کشورهای عضو این گروه در ستاد وزارت بهداشت آغاز شد.

محمدحسین نیکنام، دستیار ویژه وزیر و مدیرکل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت در این نشست با اشاره به برگزاری ۹ جلسه این گروه در دولت سیزدهم گفت: نشست امروز با موضوع تقویت گردشگری سلامت در بین کشورهای عضو گروه پنج پلاس برگزار می‌شود و مقدمه‌ای برای سی امین نشست این گروه با حضور وزرای بهداشت در آبان ماه با همین موضوع است.

وی افزود: گروه ۵ با مشارکت جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، پاکستان و عراق از سال ۲۰۰۵ تشکیل شده و تا سال ۲۰۱۳ فعالیت داشت اما فعالیت این گروه در دولت مردمی و بر اساس تاکیدات مقام معظم رهبری، رییس جمهور شهید و وزیر بهداشت مبنی بر تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و دیپلماسی همسایگان، احیا شد و تا کنون ۹ نشست این گروه در دولت مردمی با موضوعات مختلفی از جمله بیماریهای واگیر و غیرواگیر، همکاری‌های مرزی، انتقال خون، آموزش مدیران حوزه سلامت، سلامت خانواده و بانوان برگزار شده است.

خوشبختانه به تازگی دیدیم که بیش از ۸۰۰ پروژه عمرانی حوزه سلامت و یک هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی در سراسر ایران و از جمله مناطق محروم و مرزی افتتاح شدوی از اضافه شدن تاجیکستان از سال گذشته به گروه ۵ خبر داد و گفت: ازبکستان نیز که عضو دفتر منطقه‌ای اروپای سازمان جهانی بهداشت است به زودی به گروه پنج پلاس اضافه و زمینه همکاری های بین منطقه ای فراهم می‌شود.

دستیار ویژه وزیر بهداشت تاکید کرد: سی‌امین نشست اجلاس گروه ۵ نیز در ماه نوامبر(آبان ماه) با موضوع تقویت گردشگری سلامت در بین کشورهای عضو گروه پنج و با حضور وزرای بهداشت این کشورها در تهران برگزار می‌شود. همچنین با توجه به تاکید رییس جدید دفتر منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت، موضوع سی و یکمین اجلاس، کنترل و کاهش مصرف مواد مخدر است.

نیکنام از همکاری های مرزی، تبادل متخصصان، کمک به سازماندهی و بازسازی سیستم سلامت، تسهیل حضور متخصصان و محققان در کنفرانس‌های علمی، همکاری در مواقع بحرانی و تبادل تجربیات به عنوان اهداف گروه ۵ یاد کرد و گفت: خوشبختانه در دو سه سال گذشته همکاریهای خوبی از سوی کشورهای عضو این گروه برای تامین سلامت زائران در ایام اربعین شکل گرفته است. همچنین باتوجه به حادثه خیز بودن منطقه خاورمیانه و وقوع حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله، همکاری‌های منطقه ای و تبادل تجارب موفق بین کشورهای عضو گروه ۵ ضرورت دارد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

سطح پایین هوشیاری، مشکل اصلی درمان محیط‌بان مصدوم شاهروی است + فیلم

به گزارش خبرنگار ایرنا، محیط‌بان شاهرودی «مهدی بخشی» هفته گذشته هنگام انجام ماموریت در منطقه …