کارنامه سه ساله و روایتی از ۱۰۵۰ روز تلاش جهادی دولت سیزدهم


به گزارش خبرنگار ایرنا، دولت سیزدهم را با خزانه خالی تحویل گرفتند، هم خزانه ریالی و هم خزانه کالاهای اساسی هر دو خالی بود، شاخص‌های اقتصادی هم وضعیت خوبی نداشت، شرایط نقدینگی نیز بی‌مهابا افزایش یافته بود و رکورد بیشترین میزان رشد نقدینگی در آن دولت ثبت شد، وضعیت رشد پایه پولی هم بهتر از نقدینگی نبود؛ چنانکه فقط در یک ماه یعنی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ نسبت به فروردین ماه پایه پولی رشدی ۶ درصدی را تجربه کرد. تورم به جامانده از دهه نود، بدهی سنگین دولت قبل، کاهش سرمایه‌گذاری و رکود و شرطی‌شدن اقتصاد هم از دیگر میراث های دولت یازدهم و دوازدهم برای رئیس جمهور هشتم بود. در این شرایط دولت سیزدهم بر سر کار آمد و مدیریت کشور را تحویل گرفت و اقدامات اصلاحی را آغاز کرد.

شروع به کار دولت آیت الله رئیسی با چالش‌های برجسته اقتصادی از دولت روحانی همراه شد و رئیس جمهور هشتم با انبوهی از ویرانی‌هایی مواجه شد که برای اصلاح خرابی‌های گذشته، هم نیاز به زمان داشت و هم منابع اما در همین زمان اندک سه ساله و با ۱۰۵۰ روز فعالیت شبانه روزی و جهادی دولت سیزدهم یک اقتصاد بحران زده را به سمت تعادل تغییر جهت داد و فرصتی برای رئیس‌جمهور جدید مهیا شد تا اقتصاد کشور را جهش دهد.

زمانی که دولت شهید رئیسی در سال ۱۴۰۰ کشور را در وضعیتی بحرانی و پس از هشت سال فاجعه‌بار تحویل گرفت هیچ‌کس فکرش را هم نمی‌کرد روزی دولت سیزدهم با اینچنین اتفاقات مثبتی تحویل دولت چهاردهم دهد. دولت سیزدهم در فرصت فعالیت خود، گام‌های مهمی در راستای ایجاد فرصت‌ها و ظرفیت‌های تازه برای کشور برداشت. شهید رئیسی بدون اینکه بحران‌های موجود را به کف جامعه منتقل کند، کار را مدیریت کرد و اکنون در نبود او، کابینه اش اقتصاد کشور را در شرایطی مناسب و آماده جهش به دولت جدید تحویل می‌دهد.

اگرچه دولت سیزدهم نتوانست با ریاست جمهوری شهید آیت الله رئیسی به ایستگاه پایانی برسد اما در همین عمر ۳ ساله نیز به دلیل تلاش‌های شبانه‌روزی شهید رئیسی، بسیاری از مشکلاتی که در سال پایانی دولت دوازدهم بُروز و ظهور یافت و با همان مشکلات عدیده خصوصا در بخش های اقتصادی، معیشت مردم، روابط خارجی، تأمین کالاهای اساسی و اعتماد اجتماعی به دولت سیزدهم تحویل شد، برطرف و با پشتوانه خوبی به دولت بعدی تحویل داده خواهد شد.

در اقدامی بی سابقه و برای ثبت درتاریخ آخرین جلسه هیات دولت به ارائه گزارش عملکرد وزرا اختصاص داده شد و هر کدام از اعضای کابینه گزارشی از عملکرد ۳۴ ماه فعالیت خود همراه با آمار و ارقام و اسناد ارائه کردند که در ادامه مروری بر مهمترین بخش های آن این کارنامه پر برکت خواهیم داشت؛

آشتیانی: صادرات محصولات نظامی سه برابر شد

وزیر دفاع در آخرین جلسه هیات دولت از ۳ برابر شدن صادرات محصولات نظامی و رشد ۳.۵ برابری همکاری وزارت دفاع با شرکت‌های دانش‌بنیان خبر داد و گفت: وزارت دفاع در اکثر شاخص‌های عملکردی رشد جهشی داشته است. در میزان تولید تسلیحات، تجهیزات و سامانه‌های دفاعی و ارایه خدمات رشد ۲ برابری داشته‌ایم. صادرات محصولات نظامی سه برابر شده است. در توسعه دیپلماسی دفاعی و ارتقای نقش وزارت دفاع در حوزه منطقه‌ای و بین‌المللی عملکرد قابل قبولی داشته‌ایم. شرکت‌های همکار وزارت دفاع از ۵۷۰۰ به ۷۵۰۰ افزایش یافت. ارزش ریالی حجم همکاری با شرکت‌های خصوصی ۴.۵ برابر افزایش یافته و از ۳۲ به ۴۷ همت افزایش داشته است. بالغ بر ۶۰ درصد عملکرد تولیدی و خدماتی وزارت دفاع در همکاری با شرکت‌های بخش خصوصی انجام می‌شود که به اشتغال در بخش خصوصی کمک فراوانی کرده است.

وی در ادامه بیان کرد: همکاری با شرکت‌های دانش بنیان از ۸۰۰ به ۱۳۰۰ افزایش یافته است که رشد ۳.۵ برابری داشته است. در اخذ سند مالکیت املاک و اراضی نیروهای مسلح با اخذ ۲۶ هزار فقره سند مالکیت تک برگی به مساحت ۳۰۹ هزار هکتار، رشد ۱۹ برابری داشته است. ۱۰ درصد سهمیه جذب به نخبگان از جمله کارهایی بوده است که دنبال کرده‌ایم. میانگین حقوق بازنشستگان وزارت دفاع نسبت به سال ۱۴۰۰ دو برابر شده است و از ۱۸ تا ۲۰ میلیون افزایش یافته است. پرتاب موفق موشک ماهواره بر سیمرغ و تزریق همزمان سه ماهواره در فضا، طراحی و ساخت موشک خرمشهر ۴، طراحی و ساخت موشک ابومهدی، دستیابی به قابلیت نقطه‌زنی موشکی، ساخت و تحویل‌دهی سامانه ۱۵ خرداد و آرمان که امکان درگیری همزمان با چند هدف را دارند.

اسلامی: ۳۳۰ دستاورد دانشی و فناورانه در حوزه هسته‌ای داشتیم

رئیس سازمان انرژی اتمی هم در این جلسه با بیان اینکه در این دوره ما ۳۳۰ دستاورد دانشی، فناورانه و هسته‌ای را به منصه ظهور رساندیم، گفت: در بحث غیر انرژی که بحث پرتودهی بود در سال‌های گذشته هم می‌توانستیم این موضوع را به زندگی مردم بیاوریم و در بحث کشاورزی استفاده کنیم تا مواد غذایی و کشاورزی سالم‌تر و ماندگارتری داشته باشیم تا هم در بحث امنیت غذایی و هم در بحث صادرات مواد غذایی اتفاقات بهتری را رقم بزنیم. با مطالعاتی که انجام دادیم ۱۲ قطب را در کشور شناسایی کردیم و با مشارکت مردم و بخش خصوصی و به لطف الهی گام‌های خوبی را در موضوع پرتودهی برداشتیم. تا پایان شهریور نیز حداقل ۳ مرکز پرتودهی دیگر را افتتاح خواهیم کرد. محور دیگر در بحث غیر انرژی، بحث رادیو داروها است. دو هدف را دنبال می‌کردیم یک بحث اثربخشی تشخیص و دو دقت بحث درمانی و تشخیص داروها بود. این اقدامات منجر به بهره‌برداری از شش محصول جدید شده و ۲۰ محصول جدید دیگر را هم در چرخه ارائه داریم.

بحران کمبود معلمان را حل کردیم/ رضا مراد صحرایی: رتبه‌بندی معلمان پس از ۱۰ سال اجرایی شد

رضامراد صحرایی با ارایه گزارشی از دستاوردهای وزارت آموزش و پرورش در طول سه سال گذشته، گفت: دولت سیزدهم بحران مدیریت کمبود که از سوی دولت قبل ۳۵۰ هزار نفر اعلام شده بود را به خوبی مدیریت کرد، گفت: امسال بیش از ۱۰۵ هزار معلم جذب می‌شوند. وی ادامه داد: ماده واحده اجرای نقشه راه، تقسیم کار ملی اجرای سند و تهیه نگاشت حقوقی و نگاشت رسانه‌ای سند تحول از آن موارد است به ویژه نقشه راه سند تحول بنیادین بعد از ۱۲ سال و بیش از ۱۰ بار تاکید رهبر معظم انقلاب، توسط رئیس جمهور شهید اتفاق افتاد تا پایان سال ۱۴۱۲ را برنامه ریزی کرده و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسانده است که دستور کار وزرای آموزش و پرورش آینده خواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نکته مهم دیگر رتبه‌بندی معلمان است و کار ۱۰ ساله معلمان به همت دولت سیزدهم انجام شد، گفت: تا این لحظه بیش از یک میلیون و پنج هزار پرونده بررسی شد و در اجرای اول ۹۲۵ هزار پرونده بررسی شد و به طور میانگین ۲۶ درصد حقوق معلمان افزایش پیدا کرد و امروز شاهد مهاجرت معکوس کارمندان از دستگاه های دیگر به آموزش و پرورش هستیم.

خزعلی: بیش از ۳۰ لایحه در حمایت از زنان و خانواده تدوین و اجرا کردیم

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در گزارش میزان رشد و پیشرفت حوزه کاری خود گفت: بیش از ۳۰ لایحه در حوزه زنان طی فعالیت دولت سیزدهم تدوین و برخی قوانین اصلاح و اجرایی شد.اختصاص یک درصد تکلیفی از مواردی است که برای اولین بار به زنان و خانواده اختصاص داده شد و شامل لوایحی در زمینه کاهش ساعت کاری، دورکاری، حق اولاد و عائله‌ مندی، بازنشستگی پیش از موعد، حضانت و گستره اختیارات حاضن است، که برخی از این‌ها با قوه قضاییه در حال هماهنگی است و برخی در قالب لایحه، اصلاحیه و تک ماده است که انتقال به تبعیت از همسر، اجرت المثل، عصر وحرج و شروط ضمن عقد از جمله آنها است. اصلاح مواردی از قانون جوانی جمعیت، برنامه جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار، لایحه مرخصی مادران در بیماری فرزند، لایحه افراد فاقد هویت، لایحه اهدای جنین، روش‌های نوین درمان ناباروری و پیگیری‌های حقوقی که در این زمینه باید از قوه قضاییه و قوه مقننه انجام می‌شد، از دیگر لایحه هایی است که این دولت پیگیری کرده است.

رحیمی: اصلاح آیین‌نامه اعطای سرپرستی در دولت سیزدهم/ وصول ۱۳ هزار میلیارد تومان جریمه در تعزیرات

وزیر دادگستری با اشاره به افزایش جرایم در پرونده‌های تعزیرات حکومتی گفت: در دولت سیزدهم میزان جریمه‌های وصول شده ۱۳ هزار میلیارد تومان بوده که در مقایسه با مدت مشابه دولت قبل که ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بود، افزایش قابل توجه دارد و حاکی از بازدارندگی در تکرار تخلفات است. رحیمی با اشاره به همکاری وزارت دادگستری و دادستانی کل کشور، سازمان بهزیستی و شهرداری‌ها از راه‌اندازی مجتمع های شوق زندگی برای حمایت از کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست در یک سوم از استان‌های کشور خبر داد و گفت: در دولت سیزدهم آیین‌نامه اعطای سرپرستی و آیین نامه حمایت از کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست نیز اصلاح شده است.

خطیب: داعشی های سرگردان گسیل شده به ایران را دستگیر کردیم

وزیر اطلاعات هم در ارائه گزارش عملکرد خود گفت: بر اساس سیاست هایی که در طرح تحول رئیس جمهور شهید ابلاغ شد، وزارت اطلاعات رویکردی را نسبت به گسترش اطلاعات مردم پایه در پیش گرفت و با افزایش ۱۰۰ درصدی نسبت به ایجاد فضای ارتباطی با مردم توانست بسیاری از سرنخ های اطلاعاتی را پیگیری کند و با افکار عمومی ارتباط گرفت نکته دیگر هم افزایی بین دستگاه های امنیتی بود که در این دولت شکل گرفت و شاهد نتایج خوب آن در شمال غرب و جنوب شرق کشور هستیم یکی از مشکلاتی که در ابتدای دولت شاهد بودیم حضور گروهای ترور و اقدامات تخریبی علیه مردم و دارایی های اساسی و زیرساخت ها بود که با هم افزایی و برنامه صورت گرفته شاهد این امنیت هستیم و شکبه ها متلاشی شده و افراد دستگیر شده اند و برخوردها صورت گرفت نکته دیگر این که با توجه به توقف جنگ سوریه و فعالیت های تکفیری و داعش های در سوریه، شاهد گسیل داعش های سرگردان از اتباع کشورهای مختلف به کشورمان بودیم که با توانمندی کشور و نیروهای مسلح وزارت کشور و شورای عالی امنیت ملی امروز شاهد دستگیری کامل افراد انتحاری و انقماسی و فعالیت های گروه های تروریستی در داخل کشور هستیم و یکی از اقدامات بزرگی که نتیجه هم افزایی بود این بود که ما از مردم و دارایی ها صیانت کردیم گسترش فعالیت و تبادل با سرویس های کشورهای همسایه و کشورهای مؤثر در زمینه اقدامات متقابل بود داشتیم، امروز تفاهم نامه فی مابین داریم که مهمترین نوافق امنیتی ایران و عراق بود که شاهد آرامش و امنیت در شمال غرب کشور هستیم.

حسینی‌پور: ارسال ۲۸۳ لایحه به مجلس در ۳۴ ماه فعالیت دولت سیزدهم / ۱۳۳ جلسه در صحن علنی با حضور وزرا برگزار شد

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور هم گفت: یکی از بزرگترین وظایف دولت، تعامل با مجلس شورای اسلامی است. تقویت لایحه محوری در این دولت در دستور کار قرار گرفت؛ در دولت دوازدهم در چهار سال ۲۲۰ فقره لایحه داشتیم و در سه سال گذشته ۲۸۳ فقره لایحه به مجلس شورای اسلامی ارایه شد. حضور کم سابقه نمایندگان دولتی و دستگاه‌های دولتی در خصوص طرح‌ها و لوایح در ارایه نظرات کارشناسی؛ از سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲، ۲ هزار و ۲۴۲ مسئول دولتی در کمیسیون‌های مجلس حاضر و توضیحات لازم را ارایه کردند. برگزاری نشست‌های علمی در راستای ترویج و ارتقای دانش پارلمانی در راستان تقنین و نظارت که ۲۹ نشست انجام شد. نشست تخصصی به منظور استفاده از ظرفیت علمی کارشناسان و صاحبنظران دستگاه‌های اجرایی که ۲۵ نشست در مجلس تشکیل شد. حضور پررنگ وزرا و معاونان رئیس‌جمهور؛ ۱۳۳ جلسه در راستای رسالت و مسئولیت‌های مرتبط انجام شد. ۵۹۷ حضور موثر وزرا و معاونان در کمیسیون‌های مجلس انجام شد. راه‌اندازی سامانه جامع نظارت و ارزیابی شبکه پارلمانی دستگاه‌های اجرایی کار مهمی بود که انجام شد. تامین نظر دولت در روند تصویب لوایح و طرح‌ها به میزان ۸۹ درصد از طریق جلب موافقت نمایندگان اقدامی استثنایی بود که انجام شد.

منصوری: ۷ هزار و ۴۰۰ مصوبه دولت سیزدهم در سفرهای استانی/ ۶۰ درصد مصوبات اجرا شد

معاون اجرائی رئیس جمهور هم در این جلسه بیان کرد: در حوزه معاونت اجرایی و سرپرستی نهاد اقداماتی داشتیم اما سند افتخارآفرین دولت سفرهای استانی بود که ۴۸ سفر استانی برگزار شد ۱۱ شهرستان استان تهران اعضای دولت به صورت جداگانه سفر کردند با دستگاه های مختلف و استانداری ها جلساتی داشتیم و نهایتا مصوبات خوبی داشت ۵ هزار و ۴۰۰ مصوبه با ۴۰۰ همت در دور اول سفرهای استانی و ۲ هزار مصوبه با ۱۸۱ همت در مرحله دوم سفرهای استانی داشتیم. در دور اول سفرهای استانی ۶۰ درصد مصوبات اجرایی شده که بیشترین سهم را سازمان برنامه داشته و نزدیک به ۱۹۰ همت اعتبار به مصوبات سفرهای استانی تخصیصی داده است. بخشی از آن دستاوردهای عمرانی بوده و بخشی هم ارتباط مستقیم و بدون واسطه با مردم بوده است درباره سرپرستی نهاد ریاست جمهوری هم گزارش مرکز ارتباطات مردمی حاکی از برقراری ۵ میلیون و ۹۴۹ هزار مورد (حدودا ۶ میلیون مورد) از طریق پست و ایمل و تلفن و حضوری داشتیم که ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار فقره در سفرهای استانی و بیش از یک میلیون در نهاد اتفاق افتاده است سفرهای استانی در دولت قبل تقریبا تعطیل بود و امکان ارائه گزارش مقایسه ای نیست ۱۳ ستاد زیر نظر نهاد ریاست جمهوری هستند که هر کدام گزارش های جداگانه ای ارائه داده اند.

سلاجقه:۷۵۰ هزار هکتار به مناطق حفاظت شده کشور افزوده شد

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با ارایه گزارش عملکرد سازمان متبوع خود، تصریح کرد: در دولت سیزدهم ۷۵۰ هزار هکتار به مناطق چهارگانه تحت حفاظت محیط زیست کشور اضافه شد. بعد از ۵۰ سال ۲ قانون اساسی کشور شامل قانون حفاظت و همچنین شکار و صید را بازنگری و به روز کردیم ، لوایح خوبی در این زمینه در دستور کار کمیسیون ها قرار گرفت که قرار بود به دولت تقدیم شود. یکی از مهمترین اقدامات انجام شده ساماندهی جاده میامی – سبزوار است که آن را برای گونه ارزشمند یوزپلنگ ایرانی امن کردیم.

باقری: تبدیل ایران به شریک راهبردی بریکس

سرپرست وزارت امور خارجه هم گفت: مجموعه بریکس بزرگترین سازوکار تجاری خارج از چهارچوب یک جانبه گرایی به حساب می‌آید و امروز ایران به شریک راهبردی تصمیم‌گیری در کنار سایر اعضای بریکس تبدیل شده است. باقری ادامه داد: مهمترین محور سیاست خارجی دولت سیزدهم بحث همسایگی است و نتیجه این شد که در یک مدت بسیار کوتاه این نحوه رفتار و سیاست رئیس جمهور منجر به بهبود روابط ایران با کشورهای همسایه و منطقه شد. سرپرست وزارت امور خارجه بیان داشت: نکته دیگری که در عرصه سیاست خارجی دولت سیزدهم وجود دارد تاکید بر مسئله چند جانبه‌گرایی در نظام بین‌الملل است. حتی خود آمریکایی‌ها هم به این نتیجه رسیدند که یک جانبه‌گرایی نه تنها راهکار نیست بلکه بن‌بست است و در عمل هم آمریکا این موضوع را نشان داده که نمی‌تواند معضلات جامعه جهانی را حل کند و خودش هم به یک معضل تبدیل شده است.

افزایش نشاط فرهنگی با پایبندی به اصول و موازین شرعی/ اسماعیلی: در دولت مردمی بودجه حوزه فرهنگ ۲۰ برابر شد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بودجه حوزه فرهنگی در سه سال دولت مردمی ۲۰ برابر شد، گفت: بودجه ۱۲۰۰ میلیارد تومانی حوزه فرهنگ در سال ۱۴۰۰ را به ۲۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۳ رساندیم. محمد مهدی اسماعیلی با اشاره به دیدگاه منحصر به فرد شهید رئیسی، تصریح کرد: مهمترین دستاورد دولت این بود که شادی، نشاط، آرامش و افزایش مصرف فرهنگی ۷۰۰ درصدی و پررونق ترین دوره فرهنگ و هنر را در تاریخ کشور خلق کرد بدون این که از اصول و موازین دین و معیارهای شرعی عقب نشینی کند این مهم به واسطه شخصیت منحصر به فرد رئیس دولت محقق شد.

اسماعیلی اظهار داشت: در پاییز ۱۴۰۱ کشور دچار فتنه فرهنگی شد، تلاش همه اربابان زر و زور و قدرت و تزویر بر این بود که فرهنگ و هنر در این کشور تعطیل شود اما عادی‌سازی فعالیت‌ها در دستور کار قرار گرفت، جشنواره‌های هنری فجر را برگزار کردیم و از عادی‌سازی به دوره رونق فرهنگی رسیدیم. وی با اشاره به حضور رئیس جمهوری شهید در بیش از ۳۰ برنامه فرهنگی و هنری، گفت: هنرمندانی که سال‌ها در کشور اجازه فعالیت نداشتند با نگاه انشراحی رئیس جمهوری وارد فعالیت شدند. رئیس جمهوری بابی را باز کرد که باب انفتاح، انشراح و گشایش‌های فرهنگی در کشور بود.

عین اللهی:۱۷ هزار تخت به بیمارستان‌های کشور افزوده شد/ افتتاح ۴۹۴ طرح در دولت مردمی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در دولت قبلی هفت هزار و ۳۰۰ تخت بیمارستانی در مراکز درمانی افزوده شده بود، بیان کرد: در دولت سیزدهم ۱۷ هزار تخت بیمارستانی اضافه شد و تا پایان امسال هشت هزار تخت بیمارستانی جدید آماده افتتاح داریم. بهرام عین‌اللهی با بیان اینکه هیچکدام از پروژه‌های بهداشت و سلامت نمایشی افتتاح نشده است، گفت: ۱۳۴ پروژه درمانی در سال گذشته افتتاح شد و به ۴۹۴ مورد در دولت مردمی رسید. وی با اشاره به اینکه تعداد تخت‌های بیمارستانی کودکان از ۵۵۶ تخت به هزار و ۵۰ تخت افزایش یافت، گفت: کل تجهیزات سرمایه سنگین از ۹۱ مورد به ۳۵۱ مورد افزایش یافت و شمار دستگاه دیالیز نیز از ۳۴۷ دستگاه به هزار و ۴۵۳ دستگاه رسیده است.

وزیر صمت از افزایش ۱۱۵ درصدی صادرات صنعتی در سه سال اخیر خبر داد

عباس علی آبادی وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: به سمت صنعت دانش بنیان صادرات‌محور حرکت کردیم، به جای اینکه مواد معدنی و فولاد صادر کنیم, یعنی به سمت ارزش افزوده رفتیم. در حوزه تخصیص ارز با کنترل مصارف ارزی، صف تقاضای ارزی را شکستیم و ارز را به افرادی دادیم که در کالاهای راهبردی و افزایش بهره وری فعالیت می‌کردند. ۴ هزار و ۶۲۷ واحد صنعتی راکد در دولت سیزدهم فعال و ۱۵ هزار و ۷۶۵ قرارداد سرمایه‌گذاری در شهرک‌های صنعتی منعقد شد. با فعال کردن دیپلماسی اقتصادی در ارزش تجارت ۵۶ درصد در وزن تجارت ۱۹ درصد و در صنایع معدنی ۸۰ درصد رشد را ثبت کردیم. در دولت سیزدهم شاهد افزایش ۱۱۵ درصدی ارزش صادرات صنعتی کشور بودیم.

بذرپاش: بیش از ۲.۶ میلیون واحد نهضت ملی مسکن در حال ساخت است

مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی نیز در این نشست اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ و چهار ماهه امسال بیش از یک میلیون قطعه زمین وارد سامانه بخش روستایی شده که بخشی از آن تحویل مردم شده و این یک عدد بی‌سابقه است. در دولت سیزدهم سالانه ۹۴ هزار فقره پروانه ساخت مسکن در بافت فرسوده صادر شد در حالی که در ۸ سال دولت قبل سالی ۴۷ هزار پروانه صادر می شد. بیش از ۲.۶ میلیون واحد نهضت ملی مسکن در حال ساخت است آمارهای بانک مرکزی نشان‌دهنده رشد تولید و ساخت مسکن از منفی ۶.۹ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۷.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ و در مجموع رشد ۱۴ درصدی است. در بخش راه‌های روستایی احداث هفت هزار و ۴۰۰ کیلومتر مسیر روستایی در دولت سیزدهم به ثبت رسید. در بخش حمل و نقل دریایی، با عقد قرارداد با هندی ها در بندر چابهار، عقد قرارداد با اماراتی‌ها در بنادر شمالی کشور، همچنین همکاری با عمانی‌ها و قطری‌ها اقدامات خوبی در دست اجراست.

فرار مالیاتی ممنوع!/ خاندوزی: تعداد مودیان مالیاتی کشور از ۵.۵ میلیون نفر در ۱۳۹۹ به ۱۲.۵ میلیون نفر در ۱۴۰۲ رسید

خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی در آخرین جلسه هیئت دولت‌سیزدهم گفت: تکمیل پروژه حساب واحد خزانه برای تمام دستگاه‌ها و شرکت‌های دولتی از ۷۶ هزار حساب به ۱۴ هزار حساب با فراگیری ۱۰۰ درصد در دولت‌سیزدهم انجام شد. با تکمیل پروژه حساب واحد خزانه برای اولین بار خزانه‌داری هیچ تن‌خواهی را از بانک مرکزی دریافت نکرد. اجرای کامل پرداخت به ذی‌نفع نهایی حتی برای پیمانکاران طرح‌های عمرانی که مانع از رسوب حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه در حساب‌ها شد. تکمیل شناسایی حدود دو سوم املاک و مستغلات شرکت‌های دولتی به صورت سامانه‌ای که از ۴۰۰ هزار فقره ملک در ابتدای دولت به بیش از یک میلیون و ۱‍۰۰ هزار فقره ملک رسیدیم. سهم اوراق و استقراض از درآمدهای بودجه‌ای در ۱۳۹۹، ۳۲ درصد بود اما در ۱۴۰۲ به ۱۵ درصد کاهش یافت. در حوزه مالیات‌ستانی شناسایی بی‌سابقه مؤدیان جدید از طریق سامانه‌ها صورت گرفت و کل مؤدیان مالیاتی کشور از ۵.۵ میلیون نفر در ۱۳۹۹ به ۱۲.۵ میلیون نفر در ۱۴۰۲ رسید. دوسال پیاپی کاهش نرخ مالیات شرکت‌های تولیدی از ۲۵ به ۱۸ درصد و همزمان، افزایش میزان وصول مالیات در تامین هزینه‌های جاری دولت که از ۴۰درصد به ۵۶درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسید وصول ۳۵ درصد درآمد مالیاتی از طریق تمرکز بر فقط ۷۰۰ شرکت بزرگ، وصول نیمی از مالیات مشاغل و اصناف با تمرکز بر تنها یک درصد مؤدیان حقیقی و نیز جداسازی مؤدیان پرریسک و کم‌ریسک بخشی از اقدامات اقتصادی دولت‌سیزدهم در سه‌سال گذشته است.

افزایش سهم اعتبارات تملک در بودجه‌های استانی/ منظور: دولت‌سیزدهم ۲۶۸ همت اوراق خالص صادر کرده‌است

رئیس‌سازمان برنامه و بودجه هم در آخرین جلسه هیئت دولت‌سیزدهم بیان کرد: سهم اعتبارات تملک در بودجه‌های استانی از ۳۱درصد در سال ۹۹ به ۳۹ درصد در سال ۱۴۰۳ افزایش پیدا کرده‌است دولت‌سیزدهم نه تنها در سطح ملی تخصیص طرح‌های تملک را افزایش داده بلکه سهم استان‌ها را هم در تخصیص تملک افزایش داد یکی از شاخص‌های مهم عملکرد دولت، تراز عملیاتی است، یعنی تفاوت درآمد پایدار دولت‌ با هزینه‌های جاری. تفاوت این تراز از منفی ۳۰ درصد در سال ۹۹ به منفی ۱۹ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید دولت‎سیزدهم از ابتدای فعالیت خود تا به امروز ۲۶۸ همت اوراق خالص صادر کرده‌است.

وزیر ارتباطات: پیام رسان داخلی با ماهانه ۴۵ میلیون کاربر یکتا داریم

عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسه اظهار کرد: در حوزه ارتباطات ثابت جزو کشورهای ته فهرست بودیم. کاری که برای حل این مساله انجام دادیم پروژه فیبر نوری بود که در این دولت کلید خورد. این پروژه ملی در ۶۰۰ شهر آغاز شده و در ۳۰۰ شهر به پایان رسیده است. ظرفیت شبکه انتقال کشور اکنون به ۶۴ ترابیت رسیده است کار بسیار بزرگی که انجام شده، اتصال هشت‌هزار و ۲۰۰ روستای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت است که طبق آمار اکنون ۹۸.۵ درصد به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند. در حوزه شبکه ملی اطلاعات اتفاق بسیار خوبی که رخ داد این بود که براساس ارزیابی مرکز ملی فضای مجازی که ناظر طرح است و شاخص‌هایی را اعلام کرده، از ۲۰ درصد پیشرفت به بیش از ۶۴ درصد رسیدیم. یک زمانی داشتن پیام رسان با ۲۰ میلیون کاربر آرزوی ما بود اکنون با افتخار اعلام می‌کنیم که پیام رسان با ۴۵ میلیون کاربر یکتای ماهانه داریم.

زلفی گل: در سامانه پژوهش های نیازمحور، ۲۰ هزار تقاضا از سوی دستگاه های مختلف ثبت و به دانشگاه ها منتقل شد

محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: صندوق عالی علوم و تحقیقات و فناوری (عتف) را برای تامین حمایت‌های مالی از پژوهش‌ها تاسیس کردیم و امسال ۳۵۰ میلیارد تومان به این صندوق واریز شد. یکی از انتقادات به این وزارتخانه این بود که چرا پژوهش‌ها نیازمحور نیست. برای رفع این مشکل سامانه نظام ایده‌ها و نیاز به اختصار نان را ایجاد کردیم تا تمام سازمان‌ها، وزارتخانه‌ها نیازها و مسائل تحقیقاتی را در این سامانه ثبت کنند. اکنون بیش از ۲۰ هزار نیاز در آنجا ثبت شده است براساس این نیازها که در سامانه وجود دارد به اساتید اعلام کردیم اگر پایان نامه‌ها طبق این نیازها باشد می‌توانند از ۲۰ درصد برتر دانشجویان مقاطع پائین تر به مقاطع بالاتر بدون آزمون مستقیم دانشجو بپذیرند. در خیلی از دانشگاه‌ها در ابتدای دولت سیزدهم، حق التدریس ۴ ترم پرداخت نشده بود که امروز به روز هستیم و استادان حق التدریس حقوق خود را تا امروز دریافت کرده‌اند. در جذب نخبگان نیز اقداماتی انجام شد بورس صنعت را برای جذب دانشجویان دکتری را تعریف کردیم و برای المپیادی‌ها بورس بنیاد ملی نخبگان را نیز در نظر گرفتیم.

شکسته شدن رکود کاهش بیکاری به 7.7 درصد در دولات سیزدهم/ مرتضوی: صندوق های بازنشستگی ماهی 95 همت حقوق می دهند

سید صولت مرتضوی وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در این جلسه بیان کرد: در حوزه کارآفرینی و اشتغال وعده صادق شهید جمهور محقق شد و ما به تحقق به ایجاد سالانه یک میلیون فرصت شغلی دست پیدا کردیم تا جایی که بر اساس آمارهای رسمی ارائه شده از مراکز داخلی و خارجی نرخ بیکاری ۱.۹ درصد کاهش داشته و به ۷.۷ رصد رسیده که کمترین نرخ بیکاری کشور است. در حوزه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای رشد ۳۲ درصدی را داشتیم و به بیش از ۲ میلیون نفر آموزش فنی و حرفه‌ای داده شده است. سه طرح راهبردی کالابرگ الکترونیکی، ارتقا امنیت غذایی کودکان، یارانه مادران باردار یا دارای فرزند شیرخوار (طرح یسنا) در دولت سیزدهم اجرا شد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: در طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی به ۶۰ میلیون نفر از ۷ دهک نخست جامعه سبد کالایی تعلق گرفت. یکی از ابر بدهکاران بانکی سازمان تامین اجتماعی بود و بالغ بر ۹۰ هزار میلیارد تومان مازاد برداشت از بانک‌ها داشتیم که توانستیم ۲۷۶ همت از مطالبات معوق صندوق‌های تامین اجتماعی را با واگذاری سهام شرکت‌های بسیار سودده از دولت اخذ کردیم و بدهی خود را با بانک‌ها تسویه کردیم. اکنون تقریباً صندوق‌های بازنشستگی بابت حقوق مستمری‌بگیران بالغ بر ۹۵ هزار میلیارد تومان پرداخت ماهانه دارند. صندوق تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۰ معدل پرداختی بابت مستمری و حقوق و درمان ماهانه ۲۶ هزار میلیارد تومان بوده است، اکنون فقط صندوق تامین اجتماعی ۶۸ همت در ماه بدون اینکه ریالی کمک دولتی یا استقراض داشته باشد هزینه می‌کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

پزشکیان: ما با هم می‌توانیم مشکلات را حل کنیم

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «مسعود پزشکیان» امروز دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ در مراسم تجلیل …