کرم اصفهانی؛ کارشناس برنامهریزی آموزشی و درسی دبیرخانه شورای برنامهریزی مدارس اهل سنت، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا، به بیان نکاتی درباره جایگاه وحدت در دین اسلام پرداخت و گفت: با توجه به اینکه حضرت امام خمینی(ره) پس از پیروزی انقلاب اسلامی، مقوله وحدت در جهان اسلام را به صورت جدی در دستور کار قرار داده و ایام ولادت پیامبر گرامی اسلام(ص) را به عنوان هفته وحدت نامگذاری کردند لذا همه ما وظیفه داریم در این راستا حرکت کنیم. واقعیت امر این است که مشترکات بسیاری بین مذاهب شیعه و اهل سنت وجود دارد که این مشترکات میتوانند ما را به وحدت اساسی در جهان اسلام برسانند و اگر اختلافاتی در جزئیات وجود دارد به هیچ عنوان نباید باعث اختلاف در میان مسلمانان و دو مذهب بسیار مهم و سرنوشتساز شود.
برکات وحدت اسلامی
وی افزود: امروزه که دشمنان مشترک ما در دنیا به دنبال این هستند که تفرقه ایجاد کنند و با همین شیوه بین مذاهب شیعه و اهل سنت، بر کشورهای اسلامی تسلط داشته و آن را ادامه دهند لذا در این برهه از زمان، مسئولیت ما بسیار سنگین است. با این اوصاف، دبیرخانه شورای برنامهریزی مدارس دینی اهل سنت هم در همین راستا حرکت میکند تا تقریب مذاهب اسلامی به خوبی رخ دهد و شاهد افزایش وحدت در جهان اسلام باشیم.
اصفهانی با اشاره به آثاری که وحدت اسلامی در پی دارد، ادامه داد: هر دو مذهب شیعه و اهل سنت سرمنشأ واحدی دارند که از جمله آنها پیامبر اسلام(ص)، خدای متعال و قرآن کریم هستند که میتوانند حلقه وصلی باشند که این دو مذهب در کنار همدیگر با وفاق و همدلی به مسیر خود ادامه داد. نکته بسیار مهم این است که مسلمانان به جای تفرقه و توجه به نقاط اختلافی، بر نقاط مشترک تأکید کنند تا اجازه ندهند دشمنان بر ما سلطه پیدا کنند و بهترین راهکار جلوگیری از سلطه دشمنان، وحدت است.
وحدت در سیره پیامبر(ص)
کارشناس برنامهریزی آموزشی و درسی دبیرخانه شورای برنامهریزی مدارس اهل سنت تأکید کرد: تجربه هم ثابت کرده که با وجود وحدت، کاری از دست دشمنان اسلام برنمیآید. ما در چهل و پنج سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی این مسیر را به خوبی ادامه دادهایم و یکی از دلایل اصلی همین وجود وحدت است. در قرآن کریم نیز در آیات مختلفی به وحدت میان مسلمانان تأکید شده است. از جمله اینکه خدای متعال فرموده است: «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَميعًا وَلا تَفَرَّقوا ۚ وَاذكُروا نِعمَتَ اللَّهِ عَلَيكُم إِذ كُنتُم أَعداءً فَأَلَّفَ بَينَ قُلوبِكُم فَأَصبَحتُم بِنِعمَتِهِ إِخوانًا وَكُنتُم عَلىٰ شَفا حُفرَةٍ مِنَ النّارِ فَأَنقَذَكُم مِنها ۗ كَذٰلِكَ يُبَيِّنُ اللَّهُ لَكُم آياتِهِ لَعَلَّكُم تَهتَدونَ؛ و همگی به رشته (دین) خدا چنگ زده و به راههای متفرّق نروید، و به یاد آرید این نعمت بزرگ خدا را که شما با هم دشمن بودید، خدا در دلهای شما الفت و مهربانی انداخت و به لطف و نعمت خدا همه برادر دینی یکدیگر شدید، و در پرتگاه آتش بودید، خدا شما را نجات داد. بدین گونه خدا آیاتش را برای (راهنمایی) شما بیان میکند، باشد که هدایت شوید» (آل عمران/103) اگر در این آیه تأکید شده که به ریسمان الهی چنگ بزنید به این علت است که تفرقه تبعات بسیاری در پی دارد لذا مسلمانان باید اتحاد داشته باشند چون در صورت وجود اختلاف، راه برای تسلط دشمن باز خواهد شد.
وی گفت: در رفتار پیامبر عظیمالشأن اسلام(ص) نیز به خوبی تأکید بر مقوله وحدت را مشاهده میکنیم. علمای دینی ما نیز همواره این رویه را در پیش گرفتهاند بنابراین ما هم باید مسیر آنها را ادامه داده و وحدت را در عرصه عملی اجرایی کنیم. یکی از اقداماتی که نقش مؤثری در بحث وحدت دارد تجلیل از عالمان و بزرگانی است که نقش مؤثری در زمینه تقریب داشته و دارند. از سوی دیگر هرچقدر که نشستها و دیدارها میان عالمان و بزرگان شیعه و اهل سنت بیشتر باشد این همدلی و اُلفت نیز بیشتر خواهد شد و اختلافات کمتر میشود.
کارشناس برنامهریزی آموزشی و درسی دبیرخانه شورای برنامهریزی مدارس اهل سنت بیان کرد: در دبیرخانه این شورا نیز مهمترین مسئله، رشد و ارتقای مدارس علوم دینی اهل سنت است. مدارس علوم دینی اهل سنت، قبل از تشکیل این دبیرخانه، درس را ارائه میدادند و طلاب دروس لازم را میخواندند اما مدرکی برای آنها صادر نمیشد و اگر هم میشد مورد قبول دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها قرار نمیگرفت اما بعد از تشکیل و تأسیس دبیرخانه شورای برنامهریزی مدارس اهل سنت، این زمینه فراهم شد و الان هم دبیرخانه دنبال این است که با حمایت از مدارس علوم دینی اهل سنت، زمینه رشد و ارتقای علمی مدارس علوم دینی، طلاب و اساتید را فراهم کرده و با صدور مدارک معتبری که مورد قبول دانشگاهها و وزارتخانههاست زمینه را برای رشد و ارتقای اساتید و طلاب علوم دینی اهل سنت را فراهم کند.
انتهای پیام
منبع