علی حیدری اناری روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران از امکان سنجی انتقال آب از دریای خزر به اردبیل خبر داد و اظهار کرد: برنامه جامع آب آشامیدنی استان طرح ریزی و مطالعات آن هم تا افق ۱۴۱۰ تا ۱۴۲۵ انجام شده که نیازمند اعتبار و همکاری دستگاههای مربوطه برای تحقق این امر است.
وی افزود: ۸۰ درصد از آب آشامیدنی شهر اردبیل (مشترک با شهر سرعین) از سد یامچی و ۲۰ درصد دیگر هم از چاهها (مشترک با شهر نمین) تامین میشود.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته بدلیل عدم تکمیل زون بندی شبکه توزیع شرب، افت فشار آب در مناطقی از سطح شهر اردبیل اتفاق می افتاد و همچنین بدلیل محدودیت ظرفیت تصفیه خانه فعلی آب شرب اردبیل (۱۲۰۰ لیتر در ثانیه) به خصوص در فصل تابستان مشکلات کیفی هم پدید می آمد که با اقدام جهادی مشکل افت فشار از طریق تکمیل زون بندی شبکه حل شد.
حقابه خلخال و کوثر از قزل اوزن محفوظ است
وی با اشاره به انتقال آب از حوزه قزل اوزن به استان افزود: مردم شهرستانهای خلخال و کوثر هیچ نگرانی در این باره نداشته باشند و به هیچ وجه حقابه این ۲ شهرستان به اردبیل اختصاص نخواهد یافت.
حیدری اناری با بیان اینکه برای تامین آب آشامیدنی شهرستانهای اردبیل، خلخال و کوثر، انتقال آب به میزان ۵۰ میلیون متر مکعب از رودخانه قزلاوزن در استان هدفگذاری شده است گفت: بر اساس مصوبه کمیسیون تخصیص آب وزارت نیرو، انتقال سالانه ۵۰ میلیون مترمکعب آب رودخانه قزلاوزن برای مصارف آب آشامیدنی، کشاورزی، صنعت و گردشگری استان اردبیل تعیین شده و آب تخصیص یافته از رودخانه قزل اوزن برای شهرستانهای اردبیل، خلخال و کوثر و به تناسب نیاز این مناطق توزیع میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل افزود: با توجه به اینکه اجرای این طرح در تامین آب پایدار شهرستانهای اردبیل، خلخال و کوثر ضروری است بر این اساس مورد موافقت وزرات نیرو قرار گرفته است.
حیدری اناری با اشاره به چالشهای پیشروی آب استان برای سالهای آینده افزود: شرکت آب منطقه ای اردبیل برای تامین منابع آب برای افق سالهای ۱۴۱۰ ، ۱۴۲۵ برنامه ریزی کرده است.
حقابه دشت مغان از رود ارس را پیگیری میکنیم
وی با بیان اینکه حقابه دشت مغان از رود ارس را پیگیری میکنیم افزود: تحقق حقابه کامل مغان از رود ارس یک تکلیف اساسی است که مردم منطقه آن را مطالبه میکنند و ما با تهیه گزارش جامع و کامل پیگیر این مساله هستیم.
حیدری اناری اظهار کرد: کمآبی و نیاز مبرم به آب در بخش آشامیدنی و کشاورزی به عنوان یکی از مشکلات اساسی استان است و به همین منظور نیاز است که برای رفع این مشکل و تامین حقابه استان از ارس گامهای اساسی و هدفمند برداشته شود.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای اردبیل همچنین از ساماندهی ۱۰ کیلومتر از کانال اصلی مغان خبر داد و گفت: ساماندهی ۱۰ کیلومتر دیگر از مسیر کانال شبکه آبیاری مغان به تازگی شروع شده و تلاش خواهیم کرد تا لاینیگ و ساماندهی تمامی شبکه را با تامین اعتبارات لازم به انجام برسانیم.
حیدری اناری ادامه داد: در ۲ سال گذشته به اندازه ۴۰ سال گذشته برای ساماندهی و لایروبی رودخانههای استان اعتبار تامین شده است.
منبع