سیزده بدر؛ روز آشتی با طبیعت

به گزارش ایرنا، سیزده بدر روز طبیعت است اما اگر روز چهاردهم فروردین سری به بوستان ها و یا فضای سبز اطراف شهرها و روستاها بزنید متوجه خواهید شد که در سیزدهم فروردین چه واقعه ناگواری در طبیعت رخ داده است.

آنچه در این زمینه موجب نگرانی دوستداران محیط زیست و طبیعت شده است، برخی رفتارهای نامناسب در این روز با طبیعت است که موجب ایجاد تخریب بالایی در سطح طبیعت می شود.

امام جمعه کنگاور: در روز سیزده بدر نباید آزادی دیگران سلب شود

امام جمعه کنگاور در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: روز طبیعت روز شکرگزاری از خداوند است زیرا در طبیعت زیبایی، پاکی، لطافت و شادی و زندگی موج می زند.

حجت الاسلام “علی محمد لروند” بر لزوم حفظ و صیانت از طبیعت تاکید کرد و افزود: در روز طبیعت نباید مزارع مردم تباه شود، شاخه و برگ درختان باغات شکسته شود و به بهانه کندن کنگر و گیاهان دارویی مزرعه های کشاورزان از بین برود.

او با بیان اینکه گردش در طبیعت زمانی خوب است که مرتکب گناه و معصیت نشویم، اظهار داشت: مردم با دیدن احیای طبیعت یاد قیامت و آخرت و دوباره زنده شدن جانها می افتند.

وی افزود: مردم در روز طبیعت در کنار انجام تفریحات سالم، حدود الهی را نیز رعایت کنند و آزادی دیگران را سلب نکنند.

فرماندار کنگاور: تخریب محیط زیست ظلم به نسل های آینده است

فرماندار کنگاور نیز در این راستا اظهار داشت: مسافران گرانقدر با همت و تلاش خود ضمن بهره مندی از این موهبت های الهی و ارزش های خدادادی با رعایت اخلاق طبیعت گردی و به کار بستن توصیه های زیست محیطی، در حفظ و حراست طبیعت و محیط زیست کوشا باشند.

فرزاد الماسی تصریح کرد: احترام به محیط زیست، احترام به خالق یکتا و احترام به زندگی است و تخریب آن خیانت در امانت و ظلم به نسل های آینده است.

وی، سیزدهم فروردین روز انس با طبیعت را نقطه عطفی در رویارویی انسان با مظاهر طبیعی دانست و گفت: هنر بهره مندی از آموزه های دینی و اخلاق زیست محیطی ایجاب می کند با اراده و همتی مضاعف صیانت از جلوه های الهی را سرلوحه رفتار و منش خود قرار داده تا این روز با عمل به توصیه های زیست محیطی به خوبی سپری شود.

الماسی ادامه داد: مناطق گردشگری سراب های فش، ماران، گرمه خانی، باباعلی، کبوترلانه، طبیعت بکر و زیبای خزل غربی و جاذبه های طبیعی دامنه کوهستان های امروله، بزآو و… از جمله جاذبه های گردشگری شهرستان کنگاور محسوب می شوند که در روز طبیعت مسافران فراوانی را در خود جای می دهند.

شهردار کنگاور: لزوم نهادینه شدن فرهنگ نه به زباله در سیزده بدر

شهردار کنگاور نیز گفت: ١٣فروردین ماه تحت عنوان روز طبیعت به لحاظ محیط زیست و پاکی محیط شهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و با برنامه ریزی و همکاری پرسنل و تشکل های مردم نهاد سعی می کنیم در این روز محیط زیست سالمی را با مشارکت و یاری شهروندان وگردشگران نوروزی داشته باشیم.

“علی مرادی” افزود: به منظور آموزش خانواده ها و تشویق آنها در راستای جمع آوری پسماندهای تولیدی خود در سطح پارکها و فضای سبز محل اسکان میهمانان نوروزی، از همشهریان فهیم میخواهیم به هنگام طبیعت گردی حتما همراه خود دستکش و کیسه زباله داشته باشند تا پس از پایان گردش، پسماندهای تولیدی خود را جمع آوری کرده و هنگام خروج به نزدیکترین مکانی که سطل زباله داشته باشد بیندازند.

وی گفت: ماشین آلات خدمات شهری و فضای سبز شهرداری کنگاور در این روز برای جمع آوری سبزه ها در خروجی های این شهر مستقر می شوند، همچنین ماشین آلات شهرداری هنگام بازگشت گردشگران برای جمع آوری زباله ها در مبادی ورودی شهر مستقر می شوند.

مرادی یادآور شد: اطلاع رسانی و فرهنگ سازی شهروندان در خصوص نه به زباله، اهمیت جمع آوری زباله ها، استقرار ایستگاه های آتش نشانی، نظافت بوستان ها و آماده باش نیروهای خدماتی در این روز از جمله اقدامات شهرداری در روز طبیعت خواهد بود.

تفرجگران سیزده بدر زباله ها را رها نکنند

عضو انجمن زیست محیطی شرق استان کرمانشاه (نسیم سراب آناهیتا) نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه گیاهان و درختان به عنوان جزئی از طبیعت زیبای کشور سهمی بسزا و نقشی بسیار مهم در زندگی ما دارند، اظهار کرد: تلطیف هوا، تعادل دمای محیط، تصفیه هوا، حفاظت از خاک و تامین بخشی از مواد غذایی مورد نیاز انسان، اندکی از سودمندی های فراوان آنهاست.

“محمد نیک نگر” خطاب به تفرجگران سیزده نوروز افزود: با توجه به فصل گل دهی گیاهان، محل اسکان خود را در اماکنی انتخاب کنند که از پوشش گیاهی و جنگلی کمتری برخوردار باشد و از لگدمال کردن گیاهان و شکستن سرشاخه های درختان خودداری شود.

عضو انجمن زیست محیطی نسیم سراب آناهیتا با بیان اینکه در روز طبیعت، هموطنان تا حد امکان غذاهای آماده که نیازمند پخت مجدد نیست به همراه داشته باشند، گفت: در صورت نیاز به آتش، حتی الامکان از ذغال آماده استفاده کنند و از شکستن هرگونه سرشاخه درختان جلوگیری به عمل آورند و خاکستر آتش را نیز با آب و خاک خاموش کنند، همچنین از روشن کردن آتش در کنار درختان خودداری کنند و بهترین کار هم همراه داشتن گاز پیک نیکی است.

نیک نگر از مسافران خواست کیسه مخصوص جمع آوری زباله را همراه خود برده و در پایان روز زباله های تولیدی را به ایستگاه های مستقر تحویل دهند و زباله های خود را در سراب ها، رودخانه ها، کنار چشمه های آب، مناطق کوهستانی و دره ها رها نکنند.

وی ادامه داد: هموطنان، به جای شکار حیوانات و به جای چیدن گل ها و گیاهان، از آنها عکس بگیرند و سال ها از دیدن آن عکس لذت ببرند.

عضو انجمن زیست محیطی نسیم سراب آناهیتا در پایان از تفرجگران سیزده نوروز خواست در صورت مواجه شدن با هر گونه حریق در جنگل نسبت به خاموش کردن آن اقدام و یا با مراکز آتش نشانی، محیط زیست و منابع طبیعی تماس گرفته و موضوع را گزارش کنند.

به هر حال سیزده بدر ۱۴۰۱ نیز خواهد گذشت ولی نباید خودخواهانه هر طور که دوست داریم با محیط زیست رفتار کنیم بلکه باید محیط زیست خود را بشناسیم و رفتار خود را متناسب با آن هماهنگ کنیم، کسانی که به محیط زیست آسیب می رسانند فقط منافع کوچک و شخصی خود را می بینند اما حافظان محیط زیست، منافع عام و همگانی و بزرگ انسانها را می بینند.

گزارش از مجید رحمتی


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

۲ ابلاغ جدید در وزارت آموزش و پرورش

به گزارش ایرنا از وزارت آموزش و پرورش، عصر روز شنبه سوم آذرماه در جلسه …