به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از وبگاه صدی البلد، وزارت امور خارجه اردن در بیانیهای تاکید کرد: اظهارات ایتامار بن گویر وزیر امنیت داخلی رژیم اشغالگر مبنی بر ایجاد کنیسه یهودی در مسجد الاقصی، نقض قوانین بین المللی و تحریک غیرقابل قبولی است که یک موضع بینالمللی شفاف را در مقابل آن میطلبد.
وزارت امور خارجه اردن همچنین اعلام کرد: اقدامات لازم را برای توقف حملات به اماکن مقدس و تهیه پروندههای حقوقی برای اقدام در دادگاههای بینالمللی علیه تخلفات اسرائیل انجام خواهیم داد.
این بیانیه پس از آن صادر شد که «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی که به تندروی مشهور است در اظهاراتی گفت: سیاست ما اجازه می دهد که در کوه معبد (مسجدالاقصی) نماز بخوانیم. در آنجا قانون برای یهودیان و مسلمانان مساوی است و من قصد دارم که در آنجا کنیسه بسازم.
دفتر «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به این اظهارات بن گویر اعلام کرد که تغییراتی در وضعیت کنونی مسجدالاقصی ایجاد نشده است.
همچنین موشه آربل، وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهاراتی بن گویر گفت: نتانیاهو باید فورا تحرکاتی اتخاذ کند و مواضع بن گویر درمود مسجدالاقصی را متوقف کند.
وی گفت: بن گویر حکمت و تدبیر ندارد و این امر منجر به خونریزی خواهد شد.
آربل افزود: اظهارات بن گویر ائتلاف های راهبردی ما علیه ایران را در معرض خطر قرار میدهد.
به گزارش ایرنا، رژیم صهیونیستی در تلاش است با کنترل کامل بر مسجدالاقصی، آن را تخریب کند؛ زیرا به عقیده موهوم آنها در زیر این مسجد، «هیکل» [معبد] مورد ادعایی آنها قرار دارد و آنها به دنبال ساخت دوباره این هیکل به جای مسجدالاقصی هستند.
ایده تخریب مسجد الاقصی و ساخت معبدی یهودی در آن، ریشه در باورهای افراطی صهیونیست ها دارد و سال هاست که از سوی گروه های تندرو دنبال می شود.
جریان مسیحی صهیونیستی در آمریکا، اصلی ترین حامی این اقدام است که بر اساس آموزه های التقاطی صهیونیستی ادعا می کند ویرانی مسجد الاقصی و ساخت معبد سوم سلیمان به جای این مسجد، شرط ظهور حضرت مسیح (ع) است و بدون ساخت این معبد، مسیح هرگز ظهور نمی کند.
گروهای تندرو صهیونیست مدعی شده اند که خرابه های معبد نخست و دوم سلیمان در زیر مسجد الاقصی واقع شده است و برای ساخت مجدد این معبد، راهی جز ویرانی مسجد الاقصی وجود ندارد.
با همین رویکرد، صهیونیست ها ده ها سال است که مشغول حفاری در زیر مسجدالاقصی هستند؛ ظاهرا با این هدف که اثری از معابد اول و دوم بیایند و نیز روند تخریب مسجدالاقصی را تسهیل کنند. موج حفر تونلها بین سالهای ۱۹۶۷ تا ۱۹۸۱ در شهر قدیمی قدس و «مسجد الاقصی» به راه افتاد و هر کدام از این تونل ها دارای نام و مشخصات ثبت شدهای است اما در وضعیتی مشکوک، هیچ اطلاعاتی از بیشتر تونلهایی که بعد از قرن ۲۱ حفر شدهاند وجود ندارد.
چند سال بعد از آغاز حفاریهای بیسر و صدا در زیر زمین مسجد الاقصی، بخشهایی از این مسجد نشست کرده و باعث ترک خوردن دیوارهای برخی از خانههای اطراف شده است. این امر موجب اعتراض مسئولان فلسطینی شد و آنها در نامههایی سرگشاده به سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو)، خواستار تشکیل کمیته حقیقت یاب به منظور بررسی حفاریهایی شدند که رژیم صهیونیستی در زیر این مسجد انجام داده است.
منبع