امام حسن(ع) با حسن ظن در میان مردم شناخته می‌شدند

محمود مهدوی دامغانی، قرآن‌پژوه و مترجم قرآن کریممحمود مهدوی دامغانی، قرآن‌پژوه و مترجم قرآن کریم در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی در خصوص امام حسن مجتبی(ع) و اختلافاتی که در تاریخ شهادت ایشان وجود دارد، اظهار کرد: برخی بر این باورند که شهادت آن حضرت در روز هفتم ماه صفر و برخی معتقدند بیست و هشتم ماه صفر بوده است.

 

مهدوی دامغانی با اشاره به اینکه حضرت امام حسن مجتبی(ع) ۴۷ سال مهرورزی را در میان توده‌های مردم ترویج کردند، افزود: پیامبر اکرم(ص) در مناظره‌ای با مخالفان خود فرمودند: «بیایید و خدای را به حرمت زنان ارزشمند سوگند دهید تا فرزند پسری برای من متولد شود» که این موضوع اشاره به مقام و منزلت بالای امام حسن مجتبی(ع) و حصرت اباعبدالله الحسین(ع) در نزد پیامبر(ص) و مسلمانان دارد. 

 

این قرآن‌پژوه و مترجم قرآن کریم در خصوص رفتار امام حسن مجتبی(ص) با پدربزرگ خویش، حضرت محمد(ص) بیان کرد: حضرت امام حسن مجتبی(ع) نیز به‌عنوان نوه پیامبر، همواره به پدربزرگ بزرگوار خود دلبسته بودند، ایشان در حال قیام برای نماز، با لطافت خاصی بوسه بر گونه‌های پیامبر اکرم(ص) می‌زدند که این عاطفه نشان‌دهنده عمق محبت ایشان نسبت به پدربزرگ خویش بود. پیامبر(ص) در پاسخ به افرادی که از این ابراز عاطفه تعجب کرده بودند، فرمودند: «اگر شما عاطفه و محبت ندارید، گناه من نیست، از خدا بخواهید قلبی مهربان نسبت به فرزندانتان داشته باشید».

 

نقش مؤثر امامان در توسعه سرزمین‌هایی که اسلام را پذیرفته بودند

 

وی با اشاره به نقش امامان در توسعه و آبادانی سرزمین‌هایی که اسلام را پذیرفته بودند، گفت: در سده دوم هجری قمری، مقام امام حسن(ع) در دستگاه خلافت مورد توجه قرار گرفت. ایشان مدیریت سرزمین‌هایی که بدون جنگ اسلام را پذیرفته بودند، بر عهده داشتند، همچنین، حضرت فاطمه زهرا(س) و مولا علی(ع) نیز در آبادانی شهر مدینه نقش بسزایی داشتند و افرادی که به مسجد قبا مشرف می‌شوند، می‌توانند آثار آبادانی‌های حضرت علی(ع) را مشاهده کنند. حضرت امام حسن مجتبی(ع) با انصاف و کرامت، ثروت را به‌طور مساوی تقسیم می‌کردند و پیراهن‌های نو را به فقرا می‌بخشیدند و نسبت به آنها لطف و محبت بسیاری داشتند.

 

مهدوی دامغانی در ادامه افزود: در این راستا، آثار برگزیده ایشان در دوران دوم هجرت بسیار نمایان است. ایشان با پاهای پیاده مسافت‌های طولانی را برای زیارت طی می‌کردند که این موضوع نشان‌دهنده صداقت و ارادت ایشان به خاندان نبوت است و امیدواریم که با همکاری دانشمندان و محققان دینی بتوانیم آثار ارزشمندی در مورد امام حسن(ع) تهیه و جمع‌آوری کنیم، البته مقالات ارزشمندی در این زمینه تهیه شده است، همچنین کتاب ارزشمند «دانشنامه اهل بیت» که به همت مؤسسه تحقیقاتی قم جمع‌آوری و منتشر شده است و در واقع این تلاش‌ها در راستای شناخت بیشتر مقام والای حضرت امام حسن مجتبی(ع) و زدودن تیرگی‌هایی است که دشمنان ایشان با استفاده از پول‌های معاویه بر ایشان تحمیل کرده‌اند.

 

این قرآن‌پژوه با تأکید بر اینکه برخی افراد بر این باورند که اگر حضرت همسران زیادی داشته‌اند، باید حداقل ۲۰۰ فرزند داشته باشند، اظهار کرد: خوشبختانه اخیراً فضلای نجف کتابی منتشر کرده‌اند که در آن به سخنان درست و صحیح درباره همسران پیامبر اسلام(ص) و فرزندان ایشان پرداخته شده است و بر اساس این منابع، تعداد فرزندان پیامبر اکرم(ص) از همسران و کنیزان ایشان به‌طور دقیق مشخص شده است، متأسفانه برخی از دشمنان، با استفاده از پول‌های معاویه و تهمت‌زنی، سعی در تحریف حقایق تاریخی و خراب کردن شخصیت پیامبر اکرم(ص) داشته‌اند.

 

وی با اشاره به اینکه حضرت امام حسن(ع) در نزد خداوند و پیامبر(ص) مقام والایی دارند، بیان کرد: حضرت امام حسن مجتبی(ع) به عنوان برادر بزرگوار حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، در لباس امامت به مشیت و خواست خداوند، ۱۰ سال امامت کردند. پیامبر اکرم(ص) در بستر مرگ، به دختر والاگوهر خود، حضرت فاطمه زهرا(س) فرمودند: «آگاه باش، فضیلت امام حسن مجتبی(ع) بر امام حسین(ع) بیشتر است» و این سخن پیامبر اکرم(ص) نشان‌دهنده مقام والای حضرت امام حسن مجتبی(ع) در نزد خداوند و پیامبر اکرم(ص) است. 

 

این مترجم قرآن کریم درخصوص سبک زندگی و رفتاری حضرت امام حسن مجتبی(ع) افزود: ایشان با حسن خلق و حسن ظن در میان مردم شناخته می‌شدند و در نماز خود برکت و رحمت الهی را طلب می‌کردند و آثار نیکوی خود را در زندگی مردم نمایان می‌ساختند، حضرت سیدالشهدا(ع) نیز به اصرار از برادر بزرگوارشان پرسیدند که چه کسی باید بر حق ستیزه کند و در این راستا، همواره برادرانه در کنار یکدیگر بودند و با همیاری هم، در راستای توسعه دین اسلام و مقابله با انحرافات و دشمنان ایستادگی کردند.

 

مهدوی دامغانی در پایان گفت: خداوند را شاکریم که توفیق می‌دهد تا در راه رسیدن به اهداف این بزرگان، به ویژه حضرت امام حسن مجتبی(ع) گام برداریم و امیدواریم که همگی بتوانیم در مسیر حق و حقیقت قدم برداریم و از رحمت‌های بیکران الهی بهره‌مند شویم و به رستگاری برسیم.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

امروز کار رسانه کمتر از دفاع نظامی همه‌جانبه نیست

به گزارش ایکنا از چهارمحال‌وبختیاری، سردار علی‌محمد اکبری، فرمانده سپاه حضرت قمر بنی‌هاشم(ع) امروز، ۲۳ …