سه هزار گردشگر از تپه هشت‌هزار ساله حسنلو بازدید کردند

حسن شیری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: علاوه بر حضور گردشگرانی از اکثر استان های کشور به ویژه استان های همجوار، در نیمه نخست امسال گردشگرانی از ترکیه نیز این محوطه را برای بازدید انتخاب کرده بودند.

وی با بیان اینکه سال گذشته دراین بازه زمانی ۲ هزار و ۳۰۰ نفر از این اثر تاریخی بازدید کرده بودند، اضافه کرد: تعداد بازدیدکنندگان از تپه تاریخی حسنلو نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۸۹ درصد افزایش داشته است.

مدیر پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو ادامه داد: آماده سازی زیرساخت های گردشگری، مرمت و ساماندهی بقایای معماری محوطه تاریخی حسنلو در دستور کار قرار گرفته است.

شیری اظهار کرد: در آغاز کار ۱۳ میلیارد ریال برای این امر اختصاص یافته است که در صورت تامین اعتبار کامل مراحل آماده سازی زیر ساخت های گردشگری شامل مجمتع رفاهی و سرویس های بهداشتی و همچنین مرمت محوطه اثر انجام خواهد گرفت.

وی در خصوص اینکه آیا برنامه ای برای قرار گرفتن این اثر تاریخی در فهرست جهانی یونسکو دارید؟ گفت: با توجه به اینکه این اثر تاریخی به دلیل دارا بودن ارزش های باستان شناسی و تاریخی مستعد ثبت در فهرست میراث جهانی است، تلاش های لازم صورت می گیرد.

مدیر پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو افزود: امید می رود با پیگیری های بیشتر و حمایت های مسوولان استانی و ملی، شاهد ثبت تپه تاریخی حسنلو در فهرست جهانی یونسکو باشیم.

به گزارش ایرنا، پایگاه ملی محوطه تاریخی حسنلو، مهمترین سایت گردشگری در جنوب استان در روستای هدف گردشگری حسنلو قرار دارد و این روستا دارای جاذبه های طبیعی از قبیل سد حسنلو و تالاب حسنلو است.

محوطه تاریخی حسنلو، با حدود هشت هزار سال قدمت یکی از مهمترین سایت‌های باستان شناسی کشور است که هزاران اشیای فرهنگی و ‌تاریخی نفیس از قبیل ظروف سفالی، اشیای مفرغی و برنزی، زیورآلات، ادوات جنگی و اشیای تزیینی در اثر کاوش‌های انجام شده از آن به دست آمده است.

موزه پایگاه ملی حسنلو نیز در سال ۱۳۹۲ درجوار تپه تاریخی حسنلو احداث شده است.

معروفترین اثر باستانی به دست آمده از این محوطه تاریخی “جام زرین حسنلو” ‌است که سه هزار سال قدمت دارد و ‌این کشف در تاریخ باستان شناسی ایران و جهان یکی از مهمترین اکتشافات علمی واز نادرترین آثار تاریخی، دینی و ‌هنری دنیای باستانی به شمار می‌رود.

سه هزار گردشگر از تپه هشت‌هزار ساله حسنلو بازدید کردند

محوطه تاریخی حسنلو در ۸۰ کیلومتری ارومیه و ۹ کیلومتری شهرستان نقده قرار دارد. این اثر در سال ۱۳۴۴ به شماره ۴۸۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده و جهت انجام فعالیت‌های علمی، فنی و پژوهشی به پایگاه ملی تبدیل شده است.

بر اساس داده‌های باستان شناسی، این تپه در ۱۰ دوره مورد سکونت قرار گرفته است که دوره دهم که قدیمی ترین دوره سکونت حسنلو به حساب می‌آید مربوط به هزاره ششم تا هزاره سوم قبل از میلاد است.

تپه حسنلو در میان جلگه‌ای سرسبز و خرم که به «سلدوز» معروف است و در کنار قریه ای به همین نام قرار دارد.

بطور تقریبی ۱۴ تپه باستانی در اطراف تپه حسنلو شناسایی شده‌اند که نشان از آبادانی، آب و هوای مناسب و رشد فرهنگی انسان‌های روزگار کهن در این ناحیه دارند.

ساکنان اولیه تپه حسنلو احتمالا قومی بوده‌اند به نام مانایی که تمدنی بس وسیع و درخشان از خود به یادگار گذارده‌اند و محل سکونت آنها سرزمین‌های جنوبی دریاچه ارومیه بوده و نام شان به صورت «مان» در کتاب تورات هم آمده است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

نماینده مجلس: اقتصاد مردم پیرانشهر با مرز عجین شده است

به گزارش خبرنگار ایرنا، کمال حسین پور روز چهارشنبه در جلسه شورای اداری و نشست …