محمدمهدی شریفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۶۸ هزار واحد دامی متعلق به هزار و ۱۲۳ خانوار مرتعدار و دامدار روستایی، در ۷۳ منطقه شهرستان به مدت یکصد تا ۱۲۰ روز از این مراتع بهرهبرداری خواهند کرد.
وی خاطرنشان کرد: این سطح از عرصههای طبیعی در سنوات قبل از محل اعتبارات دولتی بخصوص مشارکت بهرهبرداران عرصههای مرتعی احیا و اصلاح شده است.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشان بیان کرد: در این مدت بهرهبرداران مکلف به رعایت نکات فنی قید شده در پروانههای چرای دام هستند.
شریفی گفت: با احیای عرصههای مذکور علاوه بر حفاظت خاک، اهداف مربوط به اصلاح و احیا مراتع، بهبود وضعیت پوشش گیاهی، حفظ منابع آب و خاک، جلوگیری از فرسایش خاک و بهبود عوامل زیست محیطی نیز محقق شده است.
وی اظهار کرد: مهمترین اهداف کیفی در مدیریت عرصهها شامل افزایش پوشش گیاهی کمی و کیفی، حفظ، تقویت و افزایش پایداری خاک، افزایش تولید علوفه و تولیدات وابسته به آن، توقف عوامل تخریب از قبیل فرسایش بادی و آبی در مناطق اجرایی، اشتغالزایی و جلوگیری از مهاجرت بهرهبرداران عرصههای مرتعی، توسعه و تعمیق مبانی تقویت مشارکت همهجانبه مرتعداران در مدیریت مراتع شهرستان است.
وی افزود: دستیابی به واحدهای بهرهبرداری مطلوب در عرصههای مرتعی، ارتقای توان مهارتی، فنی مدیریتی و مالی مرتعداران، حفظ، احیاء، اصلاح، توسعه و تعمیق مبانی تقویت مشارکت همهجانبه مرتعداران در مدیریت مراتع، دستیابی به واحدهای بهرهبرداری مطلوب در مراتع، ارتقای توان مهارتی، فنی، مدیریتی و مالی مرتعداران، حفظ، احیا، اصلاح، توسعه و بهرهبرداری پایدار در تولید علوفه و خدمات اکولوژیکی و زیست محیطی مراتع، بهبود شاخصهای پایداری اکولوژیکی مرتع بویژه سلامت، ظرفیت، وضعیت مرتع و ایجاد تعادل بین تعداد دام و ظرفیت مرتع از دیگر اهداف ماست.
کاشان در ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
منبع