بهروز رحیمزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بیمه بیکاری از جمله ظرفیتهای قانونی پیشبینی شده برای حمایت از کارگران زحمتکش در دوران دوری ناخواسته از بازار کار است که در هنگام اشتغال نسبت به پرداخت بیمه اقدام کرده باشند.
وی افزود: اگر کارگری در جایی کار کند و بیمهپردازی داشته باشد و بعدها به علتی ناخواسته از کار اخراج شود، قانون این دسته از کارگران را زیر چتر حمایتی خود قرار میدهد؛ به این صورت که در صورت برخورداری از شرایط پیشبینی شده در قانون، به آنها مستمری دوران بیکاری پرداخت میشود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل با اشاره به متغیر بودن مبلغ مستمری پرداختی به کارگران زیر پوشش بیمه بیکاری بر اساس سابقه هر شخص، اظهار کرد: پیشتر افراد زیر پوشش ۲ هزار و ۳۰۰ نفر بودند که در حال حاضر این آمار به یک هزار و ۳۵۰ نفر رسیده است.
وی اضافه کرد: برخلاف اینکه به دلیل برخی شاخصهای اقتصادی تصور میشود کارگران متقاضی و افراد زیر پوشش بیمه بیکاری در استان نسبت به گذشته بیشتر باشد، اما در استان روند کاهشی بوده که شاخصی مثبت است.
به گفته رحیمزاده، در حال حاضر بیش از ۱۲۶ هزار کارگر در افزون بر ۱۴ هزار کارگاه واقع در نقاط مختلف استان اردبیل فعالیت دارند.
به گزارش ایرنا، نرخ بیکاری رسمی اعلام شده در استان اردبیل حدود ۱۶ درصد برابر با حدود ۶۵ هزار نفر است ولی برخی مراجع که آمارهای کشوری بیکاری را اعلام میکنند، نرخ بیکاری در این استان را حدود ۱۰ درصد اعلام کردهاند.
استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
منبع