سرهنگ پاسدار محمدحسن سلامی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تمام اسناد مربوط به شهدا، رزمندگان و ایثارگران دوران دفاع مقدس مازندران در مرکز فرهنگی دفاع مقدس استان نگهداری میشود.
وی از جمعآوری تمام آثار مربوط به شهدای مازندران به عنوان سند افتخار ملت ایران به ویژه مردم دیار علویان در هشت سال جنگ تحمیلی تا ۲ سال آینده خبرداد و خاطرنشان کرد: نگهداری اسناد مربوط به شهدا، رزمندگان و ایثارگران مازندران بهترین راهکار در انتقال دستاوردها و ارزش های هشت سال دفاع مقدس در بین نسل جوان جامعه است.
این مقام مسوول، از تهیه و تدوین دانشنامه استانی دفاع مقدس به عنوان یک کار بزرگ علمی، تحقیقی و پژوهشی خبرداد و با بیان اینکه بیش از یکهزار مدخل به عنوان موضوعات اساسی دفاع مقدس این استان تاکنون تفکیک شده است، تصریح کرد: بیش از ۴۵۰ مدخل توسط دانشگاههای استان تبدیل به مقالات علمی شده و بیش از ۵۰ درصد این مداخل نیز به طور مستقیم مرتبط با شهدا و جامعه ایثارگری مازندران است.
وی با بیان اینکه تا پایان امسال، نخستین جلد از دانشنامه استانی دفاع مقدس، تدوین و منتشر خواهد شد، اظهار کرد: تاکنون بیش از ۵۰۰ عنوان کتاب در حوزه ایثار، جهاد و مقاومت مازندران تدوین و منتشر شده است.
سلامی تصریح کرد: به طور میانگین در طول سال، ۶۰ عنوان کتاب در حوزه ایثار، جهاد و مقاومت در حوزه تاریخ شفاهی فرماندهان دفاع مقدس، موضوعات مرتبط و نقش آفرینی مردم در عرصههای مختلف در مازندران تولید میشود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران از تدوین کتاب عملکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مازندران خبرداد و گفت: این کتاب به عنوان سند افتخار استان در حوزه ایثار و شهادت آماده چاپ است و در آینده نزدیک روانه بازار خواهد شد.
سرهنگ سلامی افزود: تاکنون عملکرد ۲۰ دستگاه اجرایی مازندران در دوران دفاع مقدس و مقاومت، مستندسازی و تبدیل به کتاب شده است.
مازندران در هشت سال جنگ تحمیلی بیش از ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید، ۳۳ هزار و ۱۳۷ جانباز و بیش از ۲ هزار و ۳۶۰ آزاده را تقدیم نظام اسلامی کرده است. از مجموع شهدای این استان، سپاه ۲ هزار و ۱۶۹، بسیج مردمی چهار هزار و ۴۷۷، ارتش ۲ هزار و ۷۳۸، ناجا ۶۲۳، ۳۰ شهیده زن و ۳۶۳ شهید از سایر اقشار جان خود را در راه دفاع از میهن اسلامی تقدیم انقلاب کردند.
منبع