به گزارش ایرنا، امیر دریادار شهرام ایرانی دوشنبه شب ۳۰ مهر ۱۴۰۳ در گفت وگویی افزود: شهپادها برخلاف پهپادها برای دریانوردی محدودیت ایجاد میکنند، از این رو در آبراههای بینالمللی که تعداد شناورهای غیرنظامی حضور دارند و نقش اصلی در اقتصاد جهانی ایفا میکنند، حضور این شناورها خطرآفرین است.
وی اظهار داشت: همچنین شهپادها امنیت و ایمنی دریانوردی را به خطر میاندازد و این به مفهوم محیط زیست دریایی مرتبط است که بسیار حائز اهمیت است زیرا حوادث زیست محیطی اگر در دریا اتفاق بیفتد به سرعت نشر پیدا میکند و باعث لطمات زیادی به بخشهای مختلف میشود.
دریادار ایرانی خاطر نشان کرد: این یگانها به عنوان یک تهدید بینالمللی محسوب میشوند و اولین برخوردی که داشتیم با اقتدار اینها را از دریا جمعآوری کردیم و حتی کشور متبوع را با شناورهایی که در منطقه داشت، تا وقتی که مجوز را از بالاتر نگرفتیم و به جامعه بینالمللی اعلام نکردیم که این آغازی خطرناک است، پس ندادیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: امروز رفتار ما با شهپادها اینگونه خواهد بود. این مثلث طلایی است که سه تنگه راهبردی را به یکدیگر متصل میکند و ۷۰ درصد کشتیرانی جهان در این منطقه انجام میشود.
دریادار ایرانی افزود: ۵۰ درصد گاز و ۶۰ درصد نفت در همین محدوده جابجا میشود و اگر اینجا از نظر امنیت به خطر بیفتد اثرات سوء بر جامعه جهانی خواهد داشت.
وی ادامه داد: تاکنون ایران سه بار برای عملکرد خود در برقرار امنیت مورد قدردانی قرار گرفته است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ناوگروه دنای قهرمان و قبل از آن ناوشکن جماران، در خلیج عدن و دریای سرخ مسئولیت اسکورت کشتیها را برعهده دارد.
دربادر ایرانی افزود: کشتیرانی ایران و سایر کشورهای منطقه و جهان در امنیت کامل در حال تردد و عبور و مرور هستند البته برخی که ما پرچم آنها را قبول نداریم، بحث دیگری است اما عموم اقتصاد جهانی در منطقه دارای امنیت و ایمنی لازم هستند.
منبع