به کارکردهای فرهنگی دانشگاه‌ها بها بدهیم


به گزارش ایرنا، محمدمهدی ذوالفقارزاده در اولین دوره جشنواره‌ ملی جریان که با هدف شناسایی، معرفی و به اشتراک گذاری تجارب موفق فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها در دانشگاه تبریز برگزار شد، با اشاره به قدمت و سابقه دانشگاه تبریز در مباحث آموزشی و فرهنگی، اظهار کرد: دانشگاه تبریز به عنوان مشهدالشهدای دانشگاه‌های کشور، جایگاه مهمی در عرصه فرهنگی کشور با تربیت نیروهای انسانی ایفا می‌کند.

وی با اشاره به برگزاری نخستین دوره جشنواره جریان نیز خاطرنشان کرد: رویکردها و اهداف این جشنواره باید متناسب با ریل گذاری‌ها تعیین شود تا بتواند در محیط دانشگاهی اثرگذار باشد و در این راستا امیدواریم آثار و نتایج ارزشمندی از این جشنواره به یادگار بماند.

وی در خصوص ضعف دانشگاه‌ها در بحث کارکردها و راهکارها، افزود: یکی از مهمترین مسائل و نکات که در دانشگاه‌ها مطرح است، این است که به کارکردهای علمی آموزشی آن‌ها بها می‌دهیم اما وقتی موضوع به عرصه فرهنگ می‌رسد، از بها دادن‌ها کاسته می‌شود و آن طور که باید موضوعات فرهنگی را نمی‌توانیم دنبال کنیم که این معضل نیازمند یافتن راهکار است.

ذوالفقارزاده اظهار کرد: هویت بخشی به فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی یاوران علمی و اعضای هیات علمی از جمله بازنگری در پایه‌های تشویقی، آیین نامه سرآمدان فرهنگی و بازنگری در شاخص‌های استاد نمونه و طراحی و اجرا از بخش‌های مهم جشنواره ملی جریان است.

وی ادامه داد: دانشگاه در تراز انقلاب اسلامی، دانشگاهی است که کاملا محتوای فرهنگی و تربیتی در آن جاری باشد تا وقتی دانشجو وارد دانشگاه می‌شود، استاد در کنار فعالیت‌های علمی از جمله انتشار مقاله و تدریس، نقش اصلی خود را به عنوان یک مربی ایفا کند.

وی در خصوص آثار ارسال شده، اظهار کرد: در این رویداد از اساتید دانشگاهی خواسته شد تا یک فیلم به مدت پنج دقیقه‌ای ضبط کرده و برای جشنواره ارسال کنند و در این فیلم بگویند که چه کرده‌اند و چه تجربه و ایده‌ای برای ادامه فعالیت در عرصه فرهنگی دارند و این فیلم‌های ارسال شده، منبع بسیار مهم و بانک اطلاعاتی برای بهره گیری در امر بهبود وضعیت فرهنگی دانشگاه‌ها خواهد بود.

ارسال ۷۵۰ اثر به دبیرخانه جشنواره/حضور ۸۲ دانشگاه

مدیر امور اجتماعی دانشگاه تبریز نیز اظهار کرد: تعداد ۷۵۰ اثر در ۲ بخش فردی و گروهی به دبیرخانه جشنواره جریان ارسال شده است.

حجت الاسلام احمد حمیدی با بیان این‌که تعداد ۸۲ دانشگاه در این جشنواره شرکت کرده‌اند، خاطرنشان کرد: جشنواره جریان فرصت مهمی برای ارتقای تعامل میان دانشگاه‌های سراسر کشور را فراهم کرده است.

وی گفت: معرفی فعالیت‌های فرهنگی بین‌المللی و دانشگاه‌های برتر فرهنگی از جمله اهداف این جشنواره به شمار می‌رود و معیار مهمی جهت سنجش جایگاه فرهنگی دانشگاه‌ها، شناسایی خلاها و ارائه راهکارها برای آن‌ها است.

وی افزود: جشنواره‌ جریان زمینه را ایجاد کرده تا اعضای هیات علمی، مدیران و کارگزاران فرهنگی بتوانند با مشارکت در این رویداد و در فضای تعاملی با جذبه‌ مسابقه‌ای نسبت به شکل‌گیری جریان نوین فرهنگی در فضای آموزش عالی اهتمام ورزند.

به گزارش ایرنا، نخستین جشنواره ملی جریان در راستای شناسایی، معرفی و به اشتراک‌گذاری تجارب موفق فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و مطرح کردن ایده‌ها و طرح‌های فرهنگی و اجتماعی با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و دانشگاه تبریز برگزار می‌شود.

محورهای این جشنواره شامل افراد فعال فرهنگی (اساتید، مدیران و کارشناسان)، جشنواره‌ها و رویدادهای فرهنگی، فعالیت‌های بین الملل در حوزه فرهنگی و دانشگاه‌های فعال فرهنگی است.

اختتامیه این جشنواره هشت صبح روز پنجشنبه سوم آبان ماه برگزار می‌شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

ایرنا – جشن فرشته‌ها

مراسم جشن تکلیف ۵ هزار نفری دانش آموزان دختر تبریزی (جشن فرشته‌ها) روز یکشنبه (۲۳ …