لزوم متنوع‌سازی سبد انرژی و اصلاح قیمت‌ها به‌منظور مدیریت مصرف

به گزارش ایرنا از شرکت ملی گاز ایران، «سعید توکلی» در پنجمین کنفرانس بین‌المللی فناوری‌های جدید در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، بهینه‌سازی در زنجیره شرکت ملی گاز ایران و مصرف‌کننده نهایی را امری ضروری دانست و افزود: زنجیره شرکت ملی گاز ایران شامل پالایش، انتقال، توزیع و مصرف‌کننده نهایی شامل بخش خانگی، برق، فولاد، سیمان و پتروشیمی می‌شود که این مهم با ارتقای نظام حکمرانی میسر خواهد بود.

وی، ارتقای نظام حکمرانی را وابسته به استفاده درست از بحث هوشمندسازی دانست و ادامه‌داد: باید هدررفت گاز در جاهای مختلف به‌خوبی بررسی و برای آن راهکارهای مناسب طراحی و با کمترین ریسک ممکن اجرایی کرد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران با بیان این‌که گاز طبیعی ۲۵ درصد سبد انرژی جهان را شامل می‌شود، درحالی‌که در ایران این مقدار حدود ۷۰ درصد است، خاطرنشان‌کرد: متنوع‌سازی سبد انرژی به همراه اصلاح قیمت‌ها، یکی از مهم‌ترین الگوهای مدیریت مصرف است که باید به‌طور جدی به آن توجه شود.

توکلی، بحث توسعه واحدهای Mini LNG را از دیگر موارد مهم متنوع‌سازی سبد انرژی در کشور برشمرد و گفت: همچنین، بحث توسعه مدل مشارکتی در قطب منطقه با محوریت ایران و مشارکت روسیه، ترکمنستان، ترکیه و جمهوری آذربایجان نیز از دیگر راهکارهای مفیدی است که باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.

وی ادامه‌داد: راهبردها و سیاست‌های کلان شرکت ملی گاز ایران در راستای تحقق اهداف دولت چهاردهم ترسیم شده و دنبال می شود.

معاون وزیر نفت خاطرنشان‌کرد: بر این باورم که این راهبردها که در چهار گروه ارتقای دیپلماسی انرژی، ارتقای نظام حکمرانی، ارتقای نظام توسعه فناوری بومی و ارتقای نظام مدیریتی و سازمانی دسته‌بندی شده‌اند، می‌توانند ما را در رسیدن به اهداف شرکت کمک کنند.

توکلی گفت: در بحث ارتقای دیپلماسی انرژی باید اتصال بین شبکه شمال و جنوب را برقرار کنیم، ضمن آنکه بر این باوریم که هیچ کشوری از لحاظ موقعیت جغرافیایی و دریافت گاز از کشورهای حوزه CIS و روسیه و هدایت و انتقال آن به سمت جنوب، بهتر از ایران نیست.

وی درباره وضع موجود شرکت ملی گاز ایران، ادامه داد: این شرکت دارای ۲۱ پالایشگاه با ظرفیت پالایشی بالغ بر یک میلیارد مترمکعب، ۴۰ هزار و ۶۸۰ کیلومتر خطوط لوله فشارقوی، توان بازگردانی حداکثر ۳۰ میلیون مترمکعب روزانه گاز ذخیره‌شده، ۹۲ ایستگاه تقویت فشار و ۳۳۸ توربو کمپرسور که در نوع خود، کم‌نظیر است، است، این در حالی است که میزان ذخیره‌سازی ما برابر ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب است.

معاون وزیر نفت در امور گاز با اشاره الگوی بومی حاکمیتی شرکت ملی گاز ایران و تأکیدهای مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) درباره استفاده از فناوری‌های نوین در صنایع، خاطرنشان کرد: این الگو بومی‌شده تجربه FAS تنظیم‌گر نظام گاز با گازپروم روسیه،EMRA تنظیم‌گر نظام گاز با بوتاش ترکیه و EC تنظیم‌گر نظام گاز با پتروناس مالزی است که نتایج آن، شامل ارائه مشوق به شرکت‌های گاز استانی برای توسعه نوآوری در کاهش مصارف، کاهش وابستگی به مصارف گاز طبیعی با جایگزینی از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر، SNG، هیدروژن و نشر و نفوذ فناوری‌های نسل چهارم صنعتی می‌شود.

توکلی با اشاره به سیاست‌ها و راهبردهای حوزه دانش‌بنیان در شرکت ملی گاز ایران افزود: با توسعه فناوری و نوآوری و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و ارتباط بیشتر این شرکت‌ها، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی با صنعت، می‌توانیم در شرایط تحریمی به فناوری‌های تازه دنیا دست یابیم.

وی، ارتقای نظام مدیریتی و سازمانی را وابسته به استفاده از «آدم‌های درست» در «جایگاه‌های درست» عنوان کرد و گفت: با این کار، هماهنگی میان حرف و عمل را به اثبات رسانده و اعتماد را به کارکنان شرکت بازمی‌گردانید و این مهم، در نهایت، راه رسیدن به اهداف سازمان را تسهیل می‌کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

همتی: بریکس مانع یکجانبه‌گرایی آمریکا و غرب خواهد بود

به گزارش ایرنا از وزارت امور اقتصادی و دارایی، عبدالناصر همتی با بیان این مطلب …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ