به گزارش ایکنا به نقل از الجزیره، پیتر هابکنز، عضو هیئت علمی دانشگاه نیوکاسل انگلیس اظهار کرد مسلمانان(در اروپا) به دلایل مختلف نمیتوانند حوادث نژادپرستانه و تبعیض و خصومتهایی را که با آن مواجه هستند، به نهادهای رسمی گزارش دهند و همین مسئله سبب شده است که این جرائم به شکل دقیق در آمارهای رسمی دیده نشود.
وی در گفتوگو با آناتولی بیان کرد: تبعیض ضد مسلمانان در انگلیس پس از 7 اکتبر 2023 و تحولاتی که خاورمیانه شاهد بوده، افزایش یافته است.
هابکنز ادامه داد: با وجود این که احساسات ضد مسلمانان به وضوح افزایش یافته است، اما این وضعیت در آمارها منعکس نمیشود.
این استاد جغرافیا، سیاست و علوم اجتماعی تصریح کرد: مسئولان پلیس دیدگاههای مختلفی درباره احساسات ضد مسلمانان دارند و برخی افسران پلیس، شکایتهای ارائهشده از سوی مسلمانان را به عنوان رویدادهای قضایی ثبت میکنند تا جرایمی که به دلایل مذهبی انجام شده است.
وی گفت مردم به دوستان، خانواده و همکارانشان به خاطر احساسات ضد مسلمانی شکایت میکنند، اما آنها را به مقامات گزارش نمیدهند؛ زیرا فکر میکنند نتیجهای نخواهند گرفت.
افزایش احساسات ضد اسلامی پس از طوفان الاقصی
در همین راستا، فرانس 24 نیز گزارش داد که حدود نیم میلیون مسلمان مقیم در کشورهای اتحادیه اروپا، پس از حمله حماس به اسرائیل(سرزمینهای اشغالی) در اکتبر 2023(عملیات طوفانالاقصی)، با نژادپرستی در زندگی روزمره مواجه شدهاند و میزان تبعیض و نژادپرستی علیه آنان افزایش یافته است.
پژوهشی که در این زمینه منتشر شده است، نشان میدهد که مسلمانان با افزایش شدید تبعیض بهویژه در بازار کار و مسکن مواجه شدهاند و زنانی که حجاب دارند، به نسبت مردان مسلمان یا بانوان بدون پوشش اسلامی، با تبعیض بیشتری مواجه هستند.
در آمار منتشره درباره تبعیض علیه مسلمانان، بیشترین تبعیض در اتریش(71 درصد) گزارش شده است، در جایگاه بعدی آلمان(68 درصد) و فرانسه(39 درصد) قرار دارند و اسپانیا و سوئد کمترین تبعیض علیه مسلمانان را در سطح اروپا شاهد بودهاند.
پژوهش انجامشده همچنین نشان میدهد که هدف قرارگرفتن مسلمانان تنها به دلیل دینشان نیست، بلکه آنان به خاطر رنگ پوست و منشأ نژادی و مهاجرشان نیز مورد هدف قرار میگیرند.
یورونیوز نیز اعلام کرد نظرسنجی از ۹۶۰۰ مسلمان از ۱۳ کشور عضو نشان داده است که نژادپرستی و تبعیض در بیشتر جنبههای زندگی آنها جریان دارد.
آنها تأکید کردند که کودکانشان در مدرسه مورد آزار و اذیت قرار میگیرند یا نابرابریهایی را در دسترسی به فرصتهای شغلی و اجاره یا خرید خانه تجربه کردهاند.
این نظرسنجی قبل از حملات حماس به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی انجام شده و این آژانس مستقر در وین میگوید از آن زمان تاکنون، بنا بر گزارشهای سازمانهای جامعه مدنی و مقامات ملی، تعداد حوادث ضدمسلمانان نیز افزایش یافته است.
سیرپا رائوتیو، مدیر آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا میگوید: «ما شاهد افزایش نگرانکننده رفتارهای نژادپرستی و تبعیض علیه مسلمانان در اروپا هستیم. این موضوع در پی درگیریها در خاورمیانه تقویت و با سخنان غیرانسانی ضداسلامی در سراسر این قاره تشدید شده است».
انتهای پیام
منبع