شهرداری مراغه برای بازیافت پسماند دست به کار شد

«شهرام مروتی» روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: این کارخانه طی آن زمان با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و تسهیلات کم‌بهره و با ظرفیت اسمی ۱۵۰ تن در سه فاز ‌بهره‌برداری شد.

به گفته وی این کارخانه شامل بازیافت خط موبایل با ۱۰۰ تن ظرفیت، تولید کود کمپوست با ۵۰ تن ظرفیت و کود گرانوله با ۱۰۰ تن بود که در جنب تصفیه‌خانه فاضلاب فعالیت کرد و ماشین‌آلات‌اش در نوع خود از به‌روزترین تجهیزات بازیافت پسماند آن دوران بود.

وی اضافه کرد: شهرداری مراغه طی چندین سال گذشته با فراخوان‌های متعدد تلاش کرد تا یک سرمایه‌گذار جدید برای احیای این کارخانه جذب کند اما به نتیجه نرسید.

«مروتی» افزود: در نهایت شهرداری خودش دست به کار شد و تصمیم گرفت تا بخش بازیافت پسماند آن کارخانه را در محل جدید که در مجاورت محل دفن زباله قرار دارد، راه‌اندازی کند.

شهردار مراغه با بیان اینکه احداث یک سوله با زیربنای هزار مترمربع برای راه‌اندازی این خط تولید آغاز شده، بیان کرد: دستگاه‌های بازیافت پسماند آن کارخانه هم دوباره جداسازی شده و اکنون آماده انتقال به محل جدید است.

«مروتی» با بیان اینکه کارهای عمرانی سوله هزار متری پیشرفت ۵۰ درصدی دارد، ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال جاری کارخانه بازیافت پسماند شهری در محل جدید راه‌اندازی شود.

شهردار مراغه: کارخانه بازیافت پسماند شهری تا پایان سال جاری راه‌اندازی می‌شود

وی با بیان اینکه حداقل ۳۰ درصد از پسماند شهری مراغه قابلیت بازیافت دارد، اضافه کرد: با راه‌اندازی این واحد برای ۲۰ نفر نیز به صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد می‌شود.

به گفته شهردار مراغه میزان تولید روزانه پسماند در سطح شهرستان حدود ۱۵۰ تن است و در صورتی که این واحد در ۲ شیفت کار کند، قابلیت پذیرش پسماند شهرهای همجوار نیز با اخذ هزینه میسر خواهد شد.

به گزارش ایرنا کارخانه کمپوست مراغه در ۱۳ شهریور ۱۳۸۴ به صورت «بی او تی» و بدون دریافت مجوزهای لازم از سازمان محیط زیست آغاز به کار کرد اما دیری نپایید که در پی اعتراض‌های مردم و برخی از مسئولان وقت به بوی نامطبوع آن، دستور قضایی برای جابجایی این کارخانه صادر، و مکان‌یابی جدید شامل مرور زمان شد.

گفتنی است دستگاه‌های آلمانی این کارخانه و زمین آن را شهرداری مراغه تهیه کرده بود و سرمایه‌گذار این طرح احداث ساختمان و بهره‌برداری ۱۵ ساله این کارخانه را بر عهده داشت؛ سالها پس از تعطیلی آن نیز زمین ۱۰ هکتاری در کنار شیشه‌سازی مراغه برای احیای این کارخانه در نظر گرفته شد اما سرمایه‌گذار دیگری پا پیش نگذاشت.

اکنون دفع زباله در مراغه در چه وضعیتی دارد؟

شهرداری مراغه در زمان حاضر طی سه مرحله شامل «جمع‌آوری زباله از مبدا یا مخزن‌های سطح شهر»، «تجمیع در جایگاه میانی» و «دفن در جایگاه موسوم به قره‌ناز» نسبت به دفع آنچه که آن را «طلای کثیف» می‌خوانند، اقدام می‌کند و به تروج فرهنگ تفکیک زباله در مبدا هم توجه دارد.

چراکه مرحله جمع‌آوری زباله از مبدا با برخی رفتارهای مشکل‌زای شهروندان روبرو است و به گفته کارشناسان از جمله آنها می‌توان به ناهماهنگی در زمان قراردادن زباله در درب منزل، تفکیک نکردن زباله‌های خشک و تر و انداختن زباله در مخزن‌های بزرگ زباله یا معابر اشاره کرد.

شهرداری انتظار دارد تا شهروندان به ساعت و روز جمع‌آوری زباله توجه کرده و در حد توان از انداختن زباله در مخزن‌های سطح شهر خودداری کنند؛ همچنین به تفکیک زباله خشک و تر توجه داشته باشند.

راهکارهای خلاقانه دیگری هم برای مدیریت پسماند وجود دارد

کارهای خلاقانه دیگری هم برای کاهش پسماند شهری می‌توان انجام داد که نمونه بارز آن اقدامی است که از چندین سال قبل در پایتخت و با عنوان طرح «کاپ» یا همان «کاهش پسماند» اجرا می‌شود؛ طرحی که یکی از سه رویکرد جهانی مدیریت پسماند است و آن را با عنوان ۳R می‌شناسند.

شهرداری مراغه برای بازیافت پسماند دست به کار شد
طرح کاپ بر آموزش و مشارکت شهروندان متکی است

بر اساس الگوهای مدیریت صحیح پسماند در دنیا شهروندان آگاهی پیدا می‌کنند که چه کالایی را بخرند که پسماند کمتری به جا بگذارد و بعد از آن زباله را آبگیری و رطوبت‌گیری کنند؛ در نهایت هم شیوه تفکیک پسماند را بدانند و زباله‌های خشک را در سطل‌های مخصوص زباله خشک بگذارند یا به غرفه‌های بازیافت تحویل دهند.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

پیشرفت ۲۵ درصدی سرشماری کشاورزی در آذربایجان شرقی

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، حیدر فتح‌زاده در بازدید از محل ستاد سرشماری کشاورزی مستقر …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ