معلولیت شنوایی؛ پنهان در نقص و آشکار در حمایت

به گزارش ایرنا، روزی که از شکم مادر زاده شد پزشکان تشخیص دادند ناشنواست، هزاران امید پدر و مادری که ۹ ماه در انتظار فرزند خود بودند شیرینی تولد را به کام آنان تلخ کرد و مادرش مدت ها از داشتن فرزند ناشنوا و صحبت های اقوام، دوستان و آشنایان درباره این مشکل، احساس حقارت و خجالت زدگی می کرد و این معلولیت را پنهان می کرد.

بالاخره پس از ۲ سال حلزون در گوشش قرار داده شده و برای نخستین بار “مامان بابا” به سختی و با لکنت فراوان بر زبانش جاری شد، کلمات عشق آور فرزند برای والدینش کامل انجام نشد اما باز هم برای آنان خوشحال آور بود.

کودک که تا حد زیادی شنوایی خود را به دست آورده است ولی باز هم والدین سمعکش را پنهان می کنند ولی این پدر و مادرها باید بپذیرند که نویسنده های قهار و توانمند که ساعت ها و در تاریکی و سکوت شب وقت خود را صرف خواندن و نوشتن می کنند، بخش مهمی از آثارشان را در سکوت محض نوشته‌اند.

افراد توانمندی که توانسته‌اند آن‌ چه را که محدودیت به نظر می‌رسد، پشت سر بگذارند و حتی بهتر از انسان‌های سالم خوش بدرخشند و موفقیت های خوبی کسب کنند، دیگر پدر و مادر با پیشرفت فرزند خود، هر لحظه به داشتن وی افتخار می کنند.

معلولیت شنوایی؛ پنهان در نقص و آشکار در حمایت

معلولیت شنوایی ۱۲ درصد معلولان خراسان شمالی

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی در این خصوص گفت: ۲۴ هزار و ۲۲۰ معلول در این استان یک میلیون نفری زیر پوشش این سازمان حمایتی قرار دارند و از این تعداد ۲ هزار و ۷۵۸ نفر معادل ۱۲ درصد از مجموع کل معلولان مربوط به شنوایی اند.

صادق جعفری ادامه داد: ۲۵۴ دانش آموز و دانشجوی تحت پوشش این نهاد در استان معلولیت شنوایی دارند.

وی اظهارکرد: ۲۳۵ نفر از دانش آموزان و ۱۹ دانشجوی تحت پوشش این نهاد معلولیت شنوایی دارند و با توجه به نیاز و درخواست آنان در حوزه های مختلف خدمات لازم به آنان ارائه خواهد شد.

وی افزود: هزینه کاشت حلزون، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان و شهریه دانشجویان، گفتار درمانی، کلاس‌های آموزشی، آموزش شنیداری، خدمات و حمایت های لازم اشتغال به افراد تحت پوشش ارائه می‌شود.

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی اضافه کرد: ۹۵ معلول این حوزه سال گذشته اقدام به کاشت حلزون کردند و ۷۹۵ نفر سمعک شنوایی دریافت کردند.

بیشتر بخوانید:

۵۹ نفر از معلولان خراسان‌شمالی جذب دستگاه‌های اجرایی شدند

۴۰ درصد معلولیت‌های خراسان شمالی جسمی و حرکتی است

روشن‌شدن چراغ زندگی نابینایان خراسان‌شمالی در دولت چهاردهم

معلولیت شنوایی؛ پنهان در نقص و آشکار در حمایت

غربالگری شنوایی حدود هفت هزار کودک

وی ادامه داد: ۶ هزار و ۸۳۷ کودک امسال در استان غربالگری شدند و از این تعداد؛ پنج هزار و ۳۸۴ نفر نوزاد و یکهزار و ۴۵۳ کودک پیش از دبستان غربالگری شنوایی شدند.

جعفری تاکید کرد: برنامه غربالگری شنوایی نوزادان و شیرخواران دارای سه سطح، غربال، تشخیص و مداخله است و هریک باید به ترتیب در زمان‌های پیش از یک ماهگی، سه ماهگی و ۶ ماهگی انجام شود.

سرپرست اداره کل بهزیستی خراسان شمالی بیان کرد: غربالگری شنوایی کودکان گروه سنی سه تا پنج سال نیز توسط بهزیستی انجام می‌شود و شناسایی، بررسی و مداخله انواع افت‌های شنوایی در این گروه سنی می‌توانند اثرات مخرب این نقص را بر گفتار، زبان، آموزش و رشد اجتماعی- روانی به حداقل برساند.

وی خاطرنشان کرد: چنانچه بینایی سنج پس از غربالگری و ارجاع به پزشک متخصص تشخیص دهد که معلولیت شدید و خیلی شدید است جهت تشکیل پرونده و سایر خدمات به بهزیستی ارجاع داده خواهد شد.

جعفری عنوان کرد: مستمری معلولان ناشنوا برابر با مستمری سایر مددجویان است و براساس نوع معلولیت و چنانچه شدید یا خیلی شدید باشد به غیر از مستمری، سایر خدمات و حق پرستاری دریافت خواهند کرد.

وی با بیان اینکه از بدو تولد تا ۶ ماهگی بهترین زمان برای تشخیص ناشنوایی یا کم شنوایی در نوزادان است گفت: توسعه غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام شنوایی در نوزادان و شیرخواران در راستای پیشگیری از معلولیت شنوایی برای ارائه خدمات درمانی به این افراد از اقدامات و برنامه‌های مهم بهزیستی است.

جعفری اظهارکرد: ۳۹ هزار و ۱۲۶ کودک سه تا ۶ سال سال در گذشته در این استان غربالگری بینایی و پیشگیری از تنبلی چشم شدند که از این تعداد هزار و ۱۸۴ نفر به بینایی سنج ارجاع داده شد، ۳۵۲ نفر از عینک رایگان بهره مند و برای چهار نفر جراحی چشم انجام شد.

جعفری با اشاره به سایر ارائه خدمات به این معلولان در استان تاکید کرد: برنامه آموزش و اعزام مترجم ناشنوایان از سه سال گذشته با کانون ناشنوایان بجنورد در دوره های مقدماتی و میانی شروع شده و ۱۴ مترجم جهت آموزش این حوزه فعالیت دارند، آموزش های لازم همچنان در دست اجرا است.

وی بیان کرد: آموزش مترجمین جهت تسهیل امور مربوط به ناشنوایان در مراجعه به دستگاه های اجرایی است.

جعفری خاطرنشان کرد: وراثت، ژنتیک، بیماری، ازدواج فامیلی، عفونت های دوران بارداری، دوران کودکی، وزن کم، تولد نارس شایع ترین علل ناشنوایی و کم شنوایی در بین این قشر است.

وی عنوان کرد: یک مرکز توانبخشی روزانه آموزشی کودکان ناشنوا و کم شنوا در سطح استان فعالیت دارد و خدمات آموزش، مهارت های ارتباطی، گفتار درمانی و شنوایی شناسی را ارائه می دهد.

بیشتر بخوانید:

۳۰ میلیارد ریال برای تامین تجهیزات توانبخشی معلولان خراسان‌شمالی تخصیص یافت

جسمی و حرکتی شایع‌ترین نوع معلولیت در خراسان شمالی است

چهار هزار و ۳۰۰ معلول امسال جذب دستگاه های دولتی می شوند

به گزارش ایرنا، نرخ شیوع اختلال شنوایی در استان، ۳۲ نفر از هر ۱۰ هزار نفر است که نسبت به معلولان سایر استان ها رقم پایینی است.

بر پایه آمار اداره کل بهزیستی خراسان شمالی؛ ۲۴ هزار و ۲۲۰ معلول در این استان یک میلیون نفری زیر پوشش این سازمان حمایتی قرار دارند و در مجموع ۴۶ هزار و ۱۰۷ خانواده شامل ۱۲۴ هزار نفر از خدمات این سازمان حمایتی بهره‌مند می شوند.

خراسان شمالی با ۱۰ شهرستان و یک میلیون نفر جمعیت واقع در شمال شرق کشور است که ۴۴ درصد آن در نواحی روستایی سکونت دارند.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

نیکوکاری یا نقض حریم خصوصی

به گزارش ایرنا، فعالیت‌های خیریه و انسان‌دوستانه این روزها به یکی از ارکان اصلی کمک …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ