به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از رویترز، قطع جریان گاز روسیه به اتریش برای دومین روز متوالی ادامه دارد ولی گفته میشود از حجم فروش گاز روسیه در کشورهای اروپایی کاسته نشده است.
روسیه که قبل از جنگ اوکراین بزرگترین تامین کننده گاز به اروپا بود، بیشتر خریداران خود را در این قاره از دست داده است زیرا کشورهای عضو اتحادیه اروپا تلاش می کنند وابستگی خود به انرژی روسیه را کاهش دهند.
طبق گزارشهای منتشر شده روسیه حتی در کشورهای ایتالیا، اسلواکی، مجارستان و جمهوری چک نیز حجم قابل توجهی گاز میفروشد و این در حالی است که قرارداد مستقیم با این کشورها ندارد.
یک منبع آگاه با عرضه گاز روسیه در اروپا گفت گاز روسیه همچنان ارزانتر از بسیاری از منابع دیگر است. این منبع از ذکر نام شرکتهایی که قبلاً به مقصد اتریش گاز خریداری کردهاند، خودداری کرد.
اتریش گفته است که ذخایر گاز فراوانی برای جبران این کمبود دارد و ممکن است در آینده از طریق ایتالیا یا آلمان وارد کند.
به دلیل نگرانی از کاهش عرضه گاز روسیه به اتریش، قیمت گاز عمده فروشی هلند صبح روز پنجشنبه به بالاترین سطح خود در نزدیک به یک سال گذشته رسید.
اوکراین اعلام کرده که قصد ندارد قرارداد ترانزیت را تا سال ۲۰۲۵ تمدید کند که این به معنای قطع گاز اتریش و اسلواکی است.
به گزارش ایرنا، اتریش اولین کشور اروپای غربی بود که قرارداد خرید گاز از روسیه را در سال ۱۹۶۸ امضا کرد. وین یکی از معدود کشورهای اروپایی است که هنوز به گاز روسیه وابسته است. بیشتر کشورهای اروپایی وابستگی گاز خود را به روسیه کاهش دادهاند.
شرکت گاز اتریش (OMV) اعلام کرد که برای قطع گاز روسیه آماده شده است و میتواند گاز مصرفی خود را از طریق کشورهای آلمان، ایتالیا و هلند تامین کند.
تحلیلگران اقتصادی در موسسه یورو اینتلیجنس میگویند که انتظار دارند قطع صادرات گاز روسیه به اتریش موجب بحران انرژی در این کشور شود.
بر اساس دادههای گردآوری شده توسط رویترز، روسیه در سال ۲۰۲۳ حدود ۱۵ میلیارد متر مکعب گاز از طریق اوکراین ارسال کرده است.
بر پایه گزارش آژانس بینالمللی انرژی، در سال ۲۰۲۳، مسیر ترانزیتی ۶۵ درصد از تقاضای گاز در اتریش و همسایگان شرقی آن یعنی مجارستان و اسلواکی را برآورده کرده است.
منبع