اصفهان در هوشمندسازی مدیریت پسماندهای پزشکی پیشرو است

به گزارش ایرنا، در طرح هوشمندسازی مدیریت پسماندهای پزشکی، پسماندهای عفونی و تیز بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی بصورت سامانه‌مند و با استفاده از فناوری‌های نوین پس از تفکیک در مبدا، بصورت ایمن بسته‌بندی و جمع‌آوری و سپس به سایت پسماندسوز منتقل می‌شوند؛ اجرای این طرح با همکاری وزارت بهداشت و سازمان حفاظت محیط زیست از تیر امسال در استان‌های اصفهان، قزوین و همدان بصورت آزمایشی آغاز شد.

مدیر گروه بهداشت محیط مرکز بهداشت استان اصفهان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر این طرح به‌خوبی اجرا شود، شاهد بهبود شرایط در مدیریت پسماندهای پزشکی و کاهش آلودگی‌ زیست‌ محیطی خواهیم بود.

سید مهدی میرجهانیان اظهار کرد: طرح مذکور در استان‌های قزوین و همدان به‌دلیل برخی مسائل هنوز به‌طور کامل اجرایی نشده ولی اصفهان در این زمینه پیشرو است.

وی خاطرنشان کرد: طبق قانون مدیریت پسماند، مسئولیت پسماندهای عفونی بر عهده تولیدکنندگان است و ما در این زمینه نتایج رضایت‌بخشی داشتیم.

اصفهان در اجرای طرح «هوشمندسازی مدیریت پسماندهای پزشکی» پیشرو است

میرجهانیان افزود: پسماندهای عفونی، تیز و برنده بیمارستان‌ها پس از تفکیک از مبداء، جمع‌آوری، نگهداری، بی‌خطرسازی و سپس تحویل شرکت متولی شده و در آنجا طبق قوانین و استانداردهای موجود سوزانده می‌شوند.

مدیر گروه بهداشت محیط معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان یادآور شد: در گذشته، با وجود رعایت کامل مسائل ایمنی، انتقادهایی درباره چگونگی دفن پسماندهای پزشکی وجود داشت اما اکنون این زباله‌ها بعد از تحویل به شرکت متولی سوزانده و خاکستر کمی هم که باقی می‌ماند با روش خاص و استانداردی دفع می‌شود و این در مدیریت زباله‌های عفونی موثر است.

میرجهانیان اظهار داشت: مطب‌های خصوصی نیز با شرکت‌های حمل و نقل پسماند قرارداد بسته‌اند و پسماندهای پزشکی آنها نیز به‌طور ایمن سوزانده می‌شود و اکنون دیگر چیزی به‌ نام دفن زباله‌های عفونی در استان اصفهان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه این طرح، علاوه بر اصفهان در شهرستان‌های نجف‌آباد، خمینی‌شهر، لنجان و فلاورجان در حال اجراست، افزود: هدف از اجرای آن، کاهش حجم پسماندهای پزشکی، مدیریت صحیح و اصولی دفع نهایی آن‌ها، کاهش هزینه‌های جاری و نظارت دقیق بر فرآیند مدیریت پسماندهاست.

میرجهانیان ادامه داد: این طرح به گسترش آگاهی و تغییر نگرش‌ها در مدیریت پسماندهای پزشکی کمک خواهد کرد و حتی ممکن است به‌طور ایمن امکان بازیافت برخی پسماندها در آینده فراهم شود.

وی، تفسیر قانون توسط برخی ارگان‌های برون بخشی و همچنین هزینه‌های بالا را از چالش‌های مهم اجرای طرح هوشمندسازی مدیریت پسماند پزشکی دانست و گفت: اجرای این طرح به امکانات خاصی نیاز دارد به‌عنوان مثال خودروهای حمل پسماند باید به‌طور کامل پلمب شوند و بعد از صورتجلسه در فاصه ۶۰ تا ۷۰ کیلومتری اصفهان، این پسماندها به شرکت متولی تحویل و در آنجا، طبق قوانین سوزانده شوند.

میرجهانیان همچنین پیچیدگی‌های اجرایی به‌ویژه در بخش جمع‌آوری و حمل پسماندها را از دیگر چالش‌های مهم این طرح عنوان کرد و افزود: جمع آوری کلیه سایت‌های دفن پسماند و مدیریت اصولی و صحیح این موضوع به‌صورت کاملا ایمن و بدون هیچ گونه آسیب به محیط زیست و سلامت مردم از مهم‌ترین چشم‌اندازهای طرح مذکور است.

وی، همچنین بر افزایش نظارت و دقت در فرآیند سوزاندن پسماندهای پزشکی تأکید و اضافه کرد: سوزاندن پسماندها با رعایت استانداردهای خاص، علاوه بر کاهش آلودگی‌های زیست‌ محیطی به سلامت عمومی کمک خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، به گفته حمید گله‌داری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان روزانه حدود ۱۰ تا ۱۲ تُن پسماند پزشکی در بیمارستان های کلانشهر اصفهان و هفت شهر اطراف آن تولید می شود.

استان اصفهان بیش از پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که امور بهداشتی و درمانی حدود پنج میلیون نفر از آنها بر عهده دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

فیلم I دانش‌آموزان دختر کاشانی راهی اردوی راهیان نور شدتد

https://www.irna.ir/xjS7D3 ۲۷ آبان ۱۴۰۳ – ۱۴:۲۸ کد خبر 85661948 استان‌ها / کاشان ۲۷ آبان ۱۴۰۳، …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ