یوسف فصاحت روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از این مقدار ۴۰۰ تن جو و ۳۵۰ تن کنسانتره بود که با قیمت مصوب در اختیار عشایر این شهرستان قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در راستای کمک به عشایر و تشویق آنان برای تامین گوشت و فرآورده های دامی، علاوه بر نهادهها، چهار هزار و ۸۰۰ کیسه آرد و ۲ دستگاه پنل خورشیدی نیز در اختیار جمعیت عشایری این شهرستان قرار گرفت.
مدیرعامل تعاونی عشایر گولان مهاباد گفت: امسال در راستای تامین آب شرب کافی برای عشایر و دام های آنان ۱۲ تانکر سیار ۲ هزار لیتری جهت انتقال آب در بین عشایر این شهرستان از جمله روستاهای قوپیباباعلی، بادام، حاجی مامیان و حسن چپ توزیع شد.
وی با بیان اینکه عشایر مهاباد ۱۸۵ هزار راس دام سبک و ۶ هزار راس دام سنگین پلاک شده در اختیار دارند، افزود: امسال عشایر مهاباد در مجموع ۶ هزار تُن گوشت قرمز، ۹ هزار و ۵۰۰ تُن شیر خام و پنج هزار تِن پنیر و سه تُن پشم تولید و روانه بازار کردند.
وی افزود: هم اکنون یک هزار و ۳۰۰ خانواده عشایری در مهاباد با جمعیت ۶ هزار و ۵۰۰ نفر، در زمینه دامپروری و صنایع پیرامونی آن مشغول فعالیت هستند.
فصاحت ادامه داد: عشایر این شهرستان در فصل بهار دامهای خود را به مناطق ییلاقی سهند در آذربایجانشرقی، شاهیندژ و مناطق ییلاقی مسیر سردشت و پیرانشهر از جمله «لندشیخان»، «سریمیدان»، «کارگوههرمی»، «میدان استر» و «چونه» منتقل میکنند.
وی اضافه کرد: عشایر مهاباد هر سال از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور دامهای خود را در مناطق ییلاقی نگهداری کرده و سپس دامها را به مناطق قشلاقی در روستاهای بخش مرکزی از جمله «قوپیباباعلی» و مجتمع دامپروری جهادآباد مهاباد منتقل میکنند.
در مهاباد بیش از ۱۹۷ هزار هکتار مرتع وجود دارد که ۵۰ هزار هکتار آن مراتع درجه یک با پوشش مناسب، ۷۰ هزار هکتار مراتع درجه ۲ با پوشش متوسط و بقیه مراتع درجه سه با پوشش ضعیف است، در این شهرستان بیش از هزار هکتار جنگل در منطقه «کاولان و کوران»، ۱۰۰ هکتار جنگلهای مصنوعی و ۸۸ هکتار ذخیرهگاه جنگلی وجود دارد.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
منبع