سه قرارداد خارجی برای خرید صنایع دستی اردبیل منعقد شد

توحید دلاور قوام روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: اماراتی‌ها و عمانی‌ها از خریداران عمده صنایع دستی ایران هستند و خرید و فروش دست سازه‌های ایرانی در این کشورها رونق خاصی دارد و قابلیت صنایع دستی استان اردبیل در نمایشگاه بین‌المللی تهران کارشناسان، متخصصان و خریداران صنایع دستی خارجی را مجذوب کرد.

وی افزود: سی و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی از ۲۳ تا ۲۶ آبان در تهران برگزار شد و استان اردبیل با آثار متعددی از ۱۶ هنرمند تراز اول دارای مهر اصالت بین‌المللی و نشان ملی در این رخداد جهانی شرکت کرد.

وی ادامه داد: چهار اثر ارزشمند خانم اصلانی و آقای نامور از هنرمندان صنایع دستی اردبیل در نخستین روز نمایشگاه بین‌المللی به عنوان آثار فاخر ملی با حضور مسئولان کشوری، استانی و دوستداران این رشته و حرفه رونمایی شد.

دلاور قوام یکی از ویژگی‌های بارز نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی امسال را اختصاص همه غرفه‌ها به تولیدات این رشته ذکر کرد که به صورت انحصاری برگزار شد و نسبت به ادوار قبلی، تشخص خاصی داشت و میزان فروش دست آفریده‌های هنرمندان اردبیلی قابل توجه بود.

او اظهار کرد: اردبیل در این رویداد جهانی در سه حوزه سفال، چرم و دست بافته‌ها حضور یافت ، این استان در حوزه دست بافته‌ها شامل ورنی، گلیم و جاجیم سرآمد و پیشگام است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل گفت: استان اردبیل در صنایع دستی چوب نظیر معرق و منبت کاری و صنایع دستی فلزی از استعداد بالایی برخوردار است و آثار متعدد قلم‌زنی موجود در مجموعه تاریخی جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی گویای قدمت و اصالت این هنر در این خطه از ایران است.

سه قرارداد خارجی برای خرید صنایع دستی اردبیل منعقد شد
نمایشگاه بین المللی صنایع دستی – تهران ۱۳۰۴

دلاور قوام تصریح کرد: با اتکا به تجربیات به دست آمده و فعالیت هنرمندان صنایع دستی اردبیل، از سال آینده با جدیت بیشتری در این رویداد جهانی شرکت خواهیم کرد و همچنین برای برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در کشورهای همجوار برنامه‌ریزی خواهیم کرد.

وی بازدید رئیس جمهور، معاونان رئیس جمهور، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاونان، مدیران حوزه‌های هنری و نامداران و هنرمندان شاخص از نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی را بیانگر اهمیت جهانی این صنعت اصیل و سنتی اعلام کرد.

آموزش و فروش، نقاط ضعف صنایع دستی است

دلاور قوام، آموزش و فروش را دو ضعف مهم حوزه صنایع دستی اعلام و تصریح کرد: صنایع دستی به آموزش سازمان یافته و جدی نیاز دارد تا در سیر زمان، دچار افول کیفیت و نزول کمیت نگردد و ضعف اعتبار در این راستا مشهود است و البته نباید فقط از بخش دولتی انتظار داشت، بلکه در بخش غیردولتی نیز رغبتی برای آموزش و سر پا نگه داشتن این رشته و حرفه اصیل لازم است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل ادامه داد: فروش صنایع دستی نیز از حیث اقتصاد، اشتغالزایی و حتی ارزآوری بسیار مهم است و هر چه رونق داشته باشد موجب انگیزش صنعتگران خواهد شد و تامین محل های عرضه و توسعه نمایشگاه‌های دایمی تولیدات دستی می‌تواند زمینه فروش آثار مربوطه را فراهم کند.

به گزارش ایرنا ، بیش از ۳۰ هزار هنرمند در تولید و عرضه تولیدات دستی در ۶۴ رشته صنایع دستی در استان اردبیل فعالیت می‌کنند و هشت هنرمند، نشان بین‌المللی یونسکو و ۷۰ هنرمند دیگر نشان ملی صنایع دستی دریافت کرده‌اند.

استان اردبیل با بیش از یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است.


منبع

About nasimerooyesh

Check Also

فرسایش خاک، مهم‌ترین تهدید کننده زراعت در استان اردبیل است

نوبخت اژدری روز دوشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی خاک، خاک …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ