به گزارش ایرنا،حسین هاشمی روز دوشنبه با اعلام این خبر افزود: این پویش تا ۱۵ آذرماه و سالروز شهادت حضرت فاطمه (س) با محوریت اهدای خون بانوان در همه پایگاهها و مراکز اهدای خون استان اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه بانوان به داشتن زندگی سالم توجه بیشتری دارند گفت: خون اهدایی توسط بانوان از سالمترین منابع خونی است.
به گفته وی، یکی از مهمترین عوامل کاهش مشارکت بانوان در اهدای خون را ترس از کمخونی است در صورتی که تست هموگلوبین برای بررسی کم خونی و غلظت خون در بانوان اهداکننده پیش از اهدای خون انجام و همچنین مکملهای حاوی آهن نیز برای اصلاح کمخونی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار داده میشود.
هاشمی با بیان اینکه میانگین ذخیره خون مطلوب حداقل هفت روز است گفت: افزایش میزان مصرف به دلیل عملهای جراحی اورژانسی، عملهای غیرضروری از جمله زیبایی و همچنین بالا بودن آمار روزهای تعطیل و افزایش مسافرتهای پایان تابستان، شرایط فصلی بازگشایی مدارس و مشغله خانوادهها باعث کاهش اهدای خون شده است.
به گفته وی، هماکنون ۴۶ درصد اهداکنندگان خون در استان چهارمحال و بختیاری اهداکنندگان مستمر هستند.
هاشمی افزود: مردان هر سه ماه یکبار و زنان هر چهار ماه یکبار، میتوانند با مراجعه به مراکز اهدای خون استان به صورت دورهای اقدام به اهدای خون کنند.
وی با اشاره به اینکه اهدای یک واحد خون جان سه نفر را نجات میدهد و از هر واحد خون فرآوردههایی از جمله پلاکت و پلاسما تولید میشود گفت: ماندگاری پلاکت سه روز است و نیاز است اهداکنندگان برای تامین این فراورده خونی اقدام کنند.
به گزارش ایرنا، هماکنون پایگاه انتقال خون فارسان در روزهای شنبه و چهارشنبه، بروجن و شهرکرد همه روزه، مرکز بن در روز پنجشنبه و در شهرستان اردل و لردگان هم مراکز خونگیری به صورت دورهای و چند هفته یکبار فعال است.
منبع