به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، یکصد و سیویکمین جلسه شورای فرهنگ عمومی لرستان به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی، نماینده ولی فقیه در لرستان و با حضور سید سعید شاهرخی، استاندار لرستان و دیگر اعضای شورا و جمعی از مدیران دستگاههای فرهنگی و فعالان فرهنگی لرستان با دستورکار راهکارها و روشهای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، شامگاه 29 آبانماه در محل بیت نماینده ولی فقیه در لرستان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه اعظم روانشاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، گفت: هفته کتاب، یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی کشور است که امسال از 23 تا 30 آبانماه با شعار «خواندن برای همدلی» در حال برگزاری است.
وی هفته کتاب را فرصت مناسبی برای معرفی فعالیتهای حوزه کتاب دانست و افزود: هفته کتاب به تنهایی در کتابخوان شدن مردم تأثیری ندارد، اما میتواند فرصت خوبی برای معرفی فعالیتهای حوزه کتاب در طول سال و برنامههای آینده باشد.
روانشاد با اشاره به نقش هفته کتاب در ترویج فرهنگ کتابخوانی گفت: این هفته میتواند فرصتی برای نهادهای فرهنگی باشد، تا برنامههای بیشتری برای ترویج کتاب و کتابخوانی در بازههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت طراحی کنند، توجه به کتاب و کتابخوانی باید بهگونهای باشد که مردم را به سمت خواندن سوق دهد، اما متأسفانه این تلاشها کافی نیست.
وی با اشاره به اینکه کتاب زیربنای توسعه فرهنگی است و همه ما به عنوان کنشگران فرهنگی و اجتماعی در جایگاههای فردی و اجتماعی وظیفه داریم در ترویج کتابخوانی نقش ایفا کنیم، تصریح کرد: خانوادهها نقش کلیدی در ترویج کتابخوانی دارند و هیچ رسانهای نتوانسته جایگاه کتاب را به عنوان ابزار بنیادین حوزه فرهنگ و تحول آفرین کسب کند.
تأثیر فرهنگ در تمام شئونات زندگی افراد
در ادامه این جلسه سیدسعید شاهرخی، استاندار لرستان، با اشاره به اینکه هفته کتاب فرصت مغتنمی برای ترویج کتابخوانی در همه سطوح جامعه است، علیرغم گسترش دسترسیها به مطالب مختلف هیچ چیز جای کتاب را نگرفته است و نقش بی بدیل خود را همیشه ایفا میکند، افزود: کتاب حاصل اندیشه و تلاش سالیان سال محققین است که بسته به نوع نیاز مردم در اختیار آنها قرار میگیرد و به عنوان یک گنجینه عظیم میتوان از آن بهترین بهرهها را برد.
وی با تأکید بر تلاش بیشتر برای گسترش فرهنگ و سرانه مطالعه در استان گفت: لازم است آموزش و پرورش و دانشگاهها این فرهنگ را در میان نونهالان، نوجوانان و جوانان که اقشار پیشتاز جامعه هستند تقویت کنند.
شاهرخی با اشاره به اینکه فرهنگ یکی از بنیادیترین موضوعاتی است که در تمام شئونات زندگی افراد تأثیر دارد و فرهنگ، ریشه بسیاری از هنجارها و ناهنجاریهاست، تصریح کرد: مجموع رفتارها فرهنگ ما را تشکیل میدهد و این فرهنگ هرچقدر غنی باشد، تأثیرگذارتر است و در این رابطه وظیفه داریم با کار کارشناسی و دقیق، مطلوبترین اقدامات و فعالیتها را ترویج و نهادینه کنیم.
استاندار لرستان با بیان اینکه کمیتههای شورای فرهنگ عمومی وظایف خود را اولویتبندی کنند و در جلسات آینده با برنامهریزی بیشتر حضور داشته باشند، بیان کرد: شناخت مفاخر فرهنگی و هنری و تلاش برای الگوسازی آنها در اعتلای هویت فردی، اجتماعی جامعه بسیار مؤثر خواهد بود، لازم است برنامههای فرهنگی مانند بزرگداشت مفاخر و چهرههای برتر استان با هدف الگوسازی برای جوانان، نوجوانان و نسل آینده اجرا شود و در این زمینه پیشنهاد میشود کمیتهای به این منظور در استان تشکیل شود.
رونمایی از پویش «فصل تحول فرهنگی لرستان»
در جریان این جلسه پویش «فصل تحول فرهنگی لرستان» در راستای ارتقای فرهنگ عمومی در دستگاههای اجرایی استان رونمایی شد.
اعظم روانشاد، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان درباره این طرح گفت: این پویش با هدف تقسیم کار و ایجاد تقویم همکاری مشترک فرهنگی، تحقق مصادیق فرهنگ عمومی، تقویت سرمایههای اجتماعی، جهتدهی به بودجههای فرهنگی ادارات، ایجاد عزم عمومی به منظور توسعه زیرساختی فرهنگی طراحی و در سطح استان برای نخستین بار اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه این پویش از سوی مؤسسه ایدهپردازان گلونی اجرا میشود، افزود: مسئولیتپذیری اجتماعی، کاهش مهاجرت و تقویت تعلق به زادگاه، تبیین حقوق شهروندی، حقوق اجتماعی و قانونمداری، کاهش آسیبهای اجتماعی، تقویت فرهنگ تکریم کار، سرمایه و سرمایهگذاری احیای زمینههای فرهنگی، قومی، باورها و سنتهای اصیل حسنه، بهرهمندی از ظرفیت مساجد، محلات، شوراهای مدرسه، صبر و ترویج فرهنگ مطالعه از جمله برخی از موضوعات پویش هستند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی لرستان گفت: تولید محتوای فضای مجازی شامل کلیپ، موشنگرافی، طراحی شعار و پوستر، برگزاری همایشها و ایستگاههای مردمی فرهنگ عمومی از جمله اقداماتی است که در این پویش از سوی دستگاههای اجرایی استان انجام میشود.
انتهای پیام
منبع