گروه فرهنگ دفاعپرس ـ رسول حسنی؛ حضرت زهرا (س) به سند آیات قرآن کریم و احادیث پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) برترین شخصیت همه تاریخ بشیریت است. این شخصیت عظیم که مانند و نظیری ندارد، هنوز ناشناخته مانده است. همه زندگی آن حضرت از ولادت تا شهادت هنوز در پس پرده ابهام قرار دارد.
البته شناخت حضرت زهرا (س) نه تنها سهل نیست بلکه دشوار و حتی غیر ممکن است چرا که درک وجودی ایشان مانند شناخت شب قدر است. با این همه در درک و شناخت شخصیت حضرت زهرا (س) نباید دچار غفلت شویم و به سمت شناخت ایشان حرکت نکنیم. مسلما در این مسیر نیاز به استادر مبرز، حکیم و جامعالطراف داریم تا در طی مسیر دچار انحراف نشویم.
رهبر معظم انقلاب اسلامی که خود در تاریخ اسلام کارشناسی برجسته و صاحبرای است بیانات بلند و قابل تاملی در شناساندن حضرت زهرا (س) دارند. در ایام شهادت آن حضرت مروری داریم بر سخنان امام خامنهای درباره ویژگیهای حضرت فاطمه زهرا (س) که در سالهای متمادی و به مناسبت مختلف ایراد شده است.
قسمت ششم این گزارش را در ادامه میخوانید:
در مقام معلم دانشور
در فضیلت حضرت صدیقه کبرا (س) همه مسلمین متّفقند، شیعه و سنی ندارد. در کتب اهل سنت و شیعه این حدیث آمده است: فَاطِمَةُ سَیِّدَةُ نِسَاءِ اَهلِ الجَنَّة؛ این بالاتر از «سَیِّدَةِ نِساءِ العالَمین» است؛ [یعنی]سرور زنان بهشت. در بهشت چه کسانی هستند؟ برترین زنان، برجستهترین زنان، مؤمنترین زنان، مجاهدترین زنان، زنان شهید، آنهایی که خدای متعال در قرآن از آنها با عظمت یاد کرده است، همه اینها در بهشت جمعند؛ آنوقت فاطمه زهرا (س) «سَیِّدَةُ نِسَاءِ اَهلِ الجَنَّة» [است]؛ خیلی مقام والا و بالایی است. درس شجاعت، درس فداکاری، درس زهد در دنیا، درس معرفتآموزی و معرفت را انتقال دادن به اذهان مخاطبین و دیگران، در مقام معلم دانشور بشر قرار گرفتن، درسهای فاطمه زهرا (س) است به همه بشر. امیدواریم همه شماها، همه مردم عزیز آذربایجان و همه ملت ایران و همه مسلمین از برکات این بانوی دو عالم بهرهمند بشوند.
بیانات در دیدار مردم آذربایجان شرقی بیست و نهم بهمن ۱۳۹۶
درک درست از قیام فاطمی
درباره سیده زنان عالم، زنان همه عوالم و همه دورانها، سخن کسی مثل این حقیر نهفقط نارسا و ناقص است، بلکه زبان ما در بیان بخشی از آنها هم الکن است. غیر از مقامات معنوی و ملکوتی و الهی که غیر از خود معصومین (ع) کسی نمیتواند آن مقامات را درک کند، چه برسد به اینکه توصیف بکند. ازلحاظ معیارهای ظاهری و عقلانی هم سیده زنان عالم صدیقه کبری (س) دارای اندازهها و ابعاد غیر قابل تصور برای ما است. خب میگوییم این بزرگوار از ولایت دفاع کرد، جان خودش را از دست داد، با فصاحت و بلاغت سخن گفت و مانند اینها؛ اما اینها [فقط]به زبان گفته میشود، آن موقعیت را ما نمیتوانیم اصلاً تصور بکنیم. اگر موقعیت مدینه بعد از رحلت پیغمبر و وضعی که پیش آمد، برای ما روشن بشود و درست تصور کنیم مسئله را، آنوقت میفهمیم فاطمه زهرا چه حرکت عظیمی را انجام داده است.
بیانات در دیدار مداحان اهل بیت (ع) بیست و نهم اسفند ۱۳۹۵
فداکاری حضرت زهرا (س)
اگر موقعیت مدینه بعد از رحلت پیغمبر (ص) و وضعی که پیش آمد، برای ما روشن بشود و درست تصور کنیم مسئله را، آنوقت میفهمیم فاطمه زهرا (س) چه حرکت عظیمی انجام داده است. شرایط بسیار دشوار و غیر قابل توضیح حتی برای افکار خواص، پیش میآید. از همه اصحاب پیغمبر (ص)، [فقط]ده نفر، دوازده نفر در مسجد حاضر شدند بلند شوند از امیرالمؤمنین (ع) و از حق آن بزرگوار دفاع کنند. اینهمه اصحاب، اینهمه بزرگان، این همه تالیان قرآن، اینهمه مجاهدان بدر و حنین، نه اینکه همهشان عناد داشتند؛ نه، مطلب به آن وضوحی که حتی خواص بتوانند آن را درست بفهمند، واضح نبود.
کسی مثل عمار میخواست، کسی مثل ابیذر میخواست، کسی مثل زبیر اول کار میخواست؛ اینها بودند که پای منبر بلند شدند و از حق امیرالمؤمنین (ع) دفاع کردند؛ ده دوازده نفر که در تاریخ اسمهایشان ثبت است. در این شرایط، دختر پیغمبر (ص) میآید در مسجد و آن خطبه غرّاء را، آن بیان عجیب را، ارائه میکند و حقایقی را بیان میکند. یا آن خطبهای که ایشان خطاب به زنان مدینه در بستر بیماری بیان کرد، اینها ابعاد معنوی نیست، اینها همین ابعاد قابل فهم ما است. با همین نگاه معمولی عقلایی میشود اینها را فهمید، اما این قدر باعظمت است که قابل اندازهگیری نیست؛ یعنی قابل مقایسه با هیچ فداکاری دیگری نیست.
بیانات در دیدار مداحان اهل بیت (ع) بیست و نهم اسفند ۱۳۹۵
زن در منطق اسلام
ما مرتب [از حضرت زهرا]تمجید کنیم، تعریف کنیم، فایدهاش این است که ذکر مناقب این بزرگواران دل انسان را روشن میکند، اعتقاد انسان، عشق انسان، محبت انسان را افزایش میدهد؛ اینها خوب است لکن حقایق گوناگون دیگری هم ورای اینها وجود دارد. زن در منطق اسلام این است. حالا یک عده آدم جاهل و نادان پیدا بشوند که درباره نگاه اسلام به زن خدشه کنند و حرفهای ناقص و معیوب و پراشکال غربیها را به رخ انسان بکشند، این چقدر انحراف و چقدر خطا است. فاطمه زهرا (س) یک زن اسلامی است، زنِ در بالاترین طراز زن اسلامی، یعنی در حد یک رهبر، اما همین زنی که از لحاظ فضایل و مناقب و حد وجودی میتوانست پیغمبر باشد، همین زن مادری میکند، همسری میکند، خانهداری میکند؛ ببینید اینها را باید فهمید.
بیانات در دیار مداحان اهل بیت (ع) بیست و نهم اسفند ۱۳۹۵
انتهای پیام/ 161
منبع