اسدالله حاتمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اخطارهای صادر شده به طور عمده مرتبط با واحدهای آلاینده در زمینه آلودگی هوا و پساب بوده است.
وی اظهار کرد: واحدهای آلاینده که نسبت به اخطاریههای زیست محیطی بیتفاوت باشند و اقدامی انجام ندهند به دستگاه قضایی معرفی میشوند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی ادامه داد: تمامی صنایع برابر قانون مکلفند هر سه ماه یکبار خروجی آلایندههای خود را در بخش آب، خاک و هوا پایش کنند و در کنار آن محیط زیست استان نیز پایشهای مستمر از این واحدها دارد.
وی افزود: تعداد واحدهای آلاینده شناسایی شده در فصل دوم امسال ۴۴ مورد بوده است که این صنایع مشمول پرداخت عوارض آلایندگی ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده هستند.
حاتمی یادآور شد: همچنین هشت مورد نمونهبرداریهای خاص از ابتدای امسال تاکنون در راستای اجرای ماده ۱۴ و تبصره ۲ ماده ۱۸ قانون حفاظت از خاک در استان صورت گرفته که تعدادی از آنها منتج به اخطار شده است.
وی با تاکید بر اینکه تمامی واحدهای تولیدی و صنعتی و خدماتی و شهرکها، نواحی و مناطق ویژه اقتصادی قبل از صدور مجوز ملزم به رعایت ضوابط استقرار موضوع ماده ۱۱ قانون هوای پاک هستند گفت: استقرار هر گونه واحد صنعتی و تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی تابع ضوابط ابلاغی و با رعایت تمامی ملاحظات زیست محیطی و نداشتن آلایندگی آب، خاک و هوا در زمان فعالیت است.
خراسان جنوبی در شرق کشور واقع شده و بخش عمده صنایع استان از نوع کوچک و متوسط است، کویر تایر، مجتمع فولاد قاینات،کارخانههای سیمان باقران و قاین از صنایع بزرگ استان محسوب میشوند.
منبع