کریمالله محبوبی اُناری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این زندانیان جرایم غیرعمد و مالی که ۱۴ نفر آنها خانم بودند، مبلغ حکومیتی افزون بر چهار هزار و ۹۹۰ میلیارد ریال داشتند که از طریق قبولی حکم اعسار توسط دستگاه قضا، گذشت شاکیان، تسهیلات بانکی، آورده مددجویان، کمک ستاد دیه کشور و استان پرداخت شد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۹۲ زندانی جرایم غیرعمد و مالی دوران محکومیت خود را سپری میکنند، افزود: مبلغ بدهی یا محکومیت ۱۰۴ فقره پرونده بیش از هشت میلیارد ریال است، پرونده ۲۱ نفر به دلیل پیشینه کیفری در ستاد دیه کشور رد شده و ۱۲۰ فقره پرونده دارای مصوبه اجرایی ستاد دیه استان است.
مدیر نمایندگی ستاد دیه استان اردبیل با بیان اینکه ۱۷۴ فقره پرونده ورودی جدید زندانیان جرایم غیرعمد و مالی هنوز به این ستاد ارسال نشده است، بیان کرد: چهار نفر از زندانیان مشمول کمکهای ستاد دیه در شرف آزادی هستند و ۶۹ فقره پرونده نیز در مرحله بررسی و تصمیمگیری قرار دارد.
وی اضافه کرد: با توجه به سیاست قوه قضاییه و سازمان زندانها مبنی بر اهمیت کاهش آمار ورودی زندانها تلاش میشود که زمینه آزادی زندانیان جرایم غیرعمد و مالی با بدهی مالی یا محکومیت تا سقف ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در کوتاهترین زمان ممکن فراهم گردد.
محبوبی اُناری عنوان کرد: در همین راستا روز گذشته نیز نشست هماندیشی برای پایش و بررسی راهکارهای مناسب در مورد کاهش آمار ورودی زندانیان جرایم غیرعمد و مالی با حضور معاون قضایی و سرپرست اجرای احکام مدنی دادگستری، مدیرکل زندانها و جمعی از قاضیان، کارشناسان دادگستری، زندانها و ستاد مردمی دیه استان اردبیل برگزار شد.
به گزارش ایرنا، نمایندگی ستاد مردمی دیه در استان اردبیل سال ۱۳۸۱ تاسیس شده و از بدو تاسیس با کمک مالی نیکوکاران و این ستاد، افزون بر پنج هزار نفر با مجموع مبلغ بدهی یا محکومیت بیش از ۱۵ هزار میلیارد ریال از زندان آزاد شدند.
استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر در شمالغربی ایران همجوار با استانهای آذربایجانشرقی، گیلان، زنجان و در همسایگی کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.
منبع