به گزارش ایکنا، نشست خبری هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت با حضور جلال غفاری دبیر جشنواره، سید محمد حسینی مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس و علی شجاعی دبیر اجرایی جشنواره امروز ۱۵ آذر در حسینیه امام خمینی(ره) جماران برگزار شد.
در ابتدای برنامه با حضور پدر شهیده معصومه کرباسی از مقام این شهید گرانقدر تجلیل شد.
در ادامه جلسه غفاری ضمن گرامیداشت هفته بسیج گفت: نشست خبری دور هجدهم جشنواره را امسال در حسینیه امام خمینی (ره) برگزار میکنیم تا تجدید بیعتی با آرمانهای ایشان داشته باشیم. در ایام هفته بسیج به سر میبریم این ایام ما را یاد دلاور مردان بسیجی میاندازد که در هشت سال دفاع مقاومت با ایثار جانشان برای ما امنیت به بار آوردند. سینمای مقاومت متأسفانه امروز به درستی درک نمیشود. برای فهم این شکل از سینما باید ابتدا مقاومت را بفهمیم. تفکر مقاومت در سایه یک نظریه جهانشمول حاصل میشود. در جشنواره مقاومت به دنبال سینما در کنار سینما نیستیم بلکه میخواهیم درک درست از مقاومت را در سینما رقم زنیم. اساس و بنیان مقاومت به کلام خدا و حضرت رسول (ص) و ائمه(ع) برمیگردد مقاومت صرفاً عملیاتی دفاعی نیست بلکه یک گفتمان است که برای زندگی امروز کارکرد دارد.
غفاری با اشاره به آنچه امروز در غزه رخ میدهد، گفت: فجایعی که این روزها در غزه و لبنان شاهدش هستیم نشان میدهد تمدن غرب چیزی جز توحش نیست زیرا هیچ انسان باوجدانی نمیتواند در مقابل جنایاتی که صهیونیستها رقم میزنند، ساکت بماند. جشنواره مقاومت به برکت گفتمان مقاومت، حرکت رو به جلویی را پیش گرفته و به راه خود ادامه میدهد. سینمای مقاومت فردگرا نیست بلکه به جمع متکی است.
وی با بیان اینکه مقاومت در اسلام به دستور حکومتی متکی نیست، بیان کرد: در تفکر اسلامی مقاومت حکومتی نیست بلکه پایگاه آن از مردم بوده و کمک مردم، مقاومت را به نقطه اوج خود میرساند. یکی از لحظات زیبای مقاومت را میتوان در صحنه شهادت شهید سنوار به خوبی مشاهده کرد. لحظه شهادت این شهید بزرگوار صهیونیستها را رسوای جهان گردانید. مقاومت راه و رسم خوب زندگی کردن را به ما میآموزد.
دبیر جشنواره فیلم مقاومت گفت: شهید آوینی گفتند؛ آینده انقلاب با کسانی محقق میشود که اسلام را بشناسند سینمایی انقلاب نیز با وجود هنرمندان متعهد و انقلابی راه خود را پیدا میکند. سال گذشته اختتامیه جشنواره در خلیجفارس برگزار شد. این اتفاق گامی هدفمند بود که در راستای تحقق آرمانهای انقلاب انجام شد. مسیر جشنواره مقاومت از فرش قرمز گذر نمیکند بلکه محل عبورش حسینیه رهبر کبیر انقلاب اسلامی است. حضرت آقا فرمودند ما از تمام حرکاتی که علیه صهیونیستها انجام شود حمایت میکنیم ما نیز به پیروی از ایشان، از فیلمها و آثاری که در آنها به صهیونیستها ضربه زده میشود حمایت خواهیم کرد تا احقاق حقی برای مردم فلسطین باشد و برای موفق شدن در این امر به کمک اهالی رسانه نیاز داریم.
غفاری با بیان اینکه جشنواره مقاومت تنها رویدادی سینمایی است که به صورت ویژه مقاومت مردم غزه را محور کار خود قرار داده، بیان کرد: همه بخشهای جشنواره به نام شهدا مزین است در این میان تنها جایزه شهید مغنیه به نام شهید سید حسن نصرالله تغییر نام داده است. علاقهمندان برای حضور در جشنواره میتوانند آثار خود را تا ۴ دی به دبیرخانه ارسال کنند. این رویداد سینمایی از ۴ الی ۹ اسفند در تهران و خلیج فارس برگزار خواهد شد.
غفاری درباره جزئیات جشنواره گفت: جشنواره با شعار «گفتمان مقاومت طوفان الاقصی آزادی قدس شریف» از این لحظه رسماً آغازشده است؛ جشنواره در این دوره ۸ هدف اساسی دارد که مواردی نظیر تبلیغ، تبیین و ترویج گفتمان مقاومت، گسترش سینمای مقاومت و الهامبخشی در خلق سینمای استبدادستیز و استبدادگریز، ایجاد جریان مقاومت منطقهای، تحول در رویکرد جشنوارههای فیلم، کشف و استعدادیابی و شکلدهی نسل فیلمسازان مقاومت، جذب حداکثری فیلمسازان پایبند به جمهوری اسلامی و ایران، فراگیر کردن فیلم مقاومت در قالب جهاد تبیین، طرح موضوع مقاومت در تراز بینالمللی ازجمله آن است.
غفاری تأکید کرد: جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت در دوره هجدهم به عنوان رتبه یک جشنوارههای بنیاد ملی نخبگان برگزیده شده است و تمام برگزیدگان زیر ۳۰ سال این جشنواره تمام امتیازات نخبگی ذیل بنیاد نخبگان را دریافت میکنند و ضمن حفظ مزیتهای دوره هفدهم این موضوع به جشنواره هجدهم اضافه شده است. همچنین بعد بینالمللی جشنواره در این دوره در ۱۸ کشور دنیا برقرار است و در ۱۸ کشور دنیا دبیرخانه شکل گرفته و فعال است.
در ادامه جلسه سید محمد حسینی مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بیان کرد: در حوزه مقاومت کار اصلی را اهالی رسانه انجام میدهند رسانهها منادیان اصلی مقاومت هستند. رژیم جعلی صهیونیستی بر پایه ۳ اصل در سینما فعالیتهای خود را شکل میدهند برخی از آثار سینمایی صهیونیستها برایشان کارکردی بیش از اسلحه دارد. در گام اول صهیونیستها تلاش میکنند با آثار سینمایی چهرهای مظلوم از خود در تاریخ نشان دهند فیلمهایی نظیر فهرست «شیندلر» و «پیانو» ازجمله این اقدامات هستند.
وی ادامه داد: صهیونیستها با زبان سینما میخواهند خود را افرادی دینمدار تصویر کنند درحالیکه بههیچوجه چنین امری صادق نیست. دینمداری که صهیونیستها به آن تکیه دارند هیچ ربطی به حضرت موسی (ع) ندارد. گام سوم صهیونیستها در سینما، این است که خود را قومی شکستناپذیر نشان دهند و به نوعی توان نظامی خود را فوقالعاده توصیف کنند ولی در واقعیت میبینیم حزبالله و حماس چگونه با امکانات اندک خود صهیونیستها را شکست دادند.
مدیرعامل سینمای انقلاب و دفاع مقدس با تأکید بر اینکه سینمای مقاومت را جدی بگیریم، تصریح کرد: سینمایی که امروزه به اسم سینمای اجتماعی و کمدی شاهدش هستیم هیچ ربطی به سینمای انقلاب ندارد. هنر هفتم در کشورمان با تکیه بر آرمانهای انقلاب به کمال میرسد سینمای ایران باید با آثار خود به صهیونیستها اجازه ندهد تا از عربها استفاده کرده تا ادعاهای پوچ پیرامون جزایر سهگانه خلیجفارس داشته باشند. در خاتمه سخنم اعلام میکنم انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس سه اثر خوشساخت در جشنواره این دوره فیلم مقاومت خواهد داشت.
در پایان جلسه کرباسی پدر شهیده معصومه کرباسی ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) بیان کرد: این جشنواره پیرو تفکر سید حسن نصرالله است. سینما زبانی تأثیرگذار برای اشاعه فرهنگ مقاومت است به شرطی که هدفی را که برای خود انتخاب کرده به واقع در راستای فرهنگ مقاومت باشد این امر را با مدیریت امروز جشنواره شاهد هستیم.
در بخش پایانی مراسم از پوستر هجدهمین دوره جشنواره فیلم مقاومت رونمایی شد. در انتهای این برنامه برای اولینبار تصویری از امام خمینی (ع) در حسینیه جماران رونمایی شد. پس از آن نیز نماز جماعت و بازدید از منزل بنیانگذار انقلاب اسلامی برگزار شد.
انتهای پیام
منبع