به گزارش خبرنگار ایکنا، مولوی محمداسحق صاحبزاده، معاون وزیر راه امارت اسلامی افغانستان و هیئت همراه شامگاه دوشنبه، پنجم آذرماه به میزبانی مدیریت زائران غیرایرانی حرم مطهر رضوی ضمن زیارت بارگاه امام هشتم(ع) از بخشهای مختلف حرم مطهر رضوی بازدید کرد.
این گزارش میافزاید: این هیئت از بخشهایی همچون؛ «موزه قرآن»، «موزه مرکزی»، «صحن انقلاب، صحن آزادی و صحن قدس»، «مرقد شهید جمهور حجتالاسلام رئیسی» و «مسجد گوهرشاد» بازدید کردند.
هیئت افغانستانی همچنین از مراسم «صفه» که شامل قرائت قرآن توسط حافظان و قاریان قرآن کریم بود، دیدن کردند.
سید محمد ذوالفقاری، مدیریت زائران غیرایرانی حرم مطهر رضوی در حاشیه این دیدار به خبرنگار ایکنا گفت: در این بخش شبه قاره مدیریت زائرین غیرایرانی حرم مطهر رضوی در این بازدید نقش کلیدی و مهمی ایفا کرد. این بخش با فراهم کردن شرایط مناسب برای بازدیدکنندگان، از جمله هماهنگیهای لازم، برنامهریزی دقیق و ارائه خدمات مطلوب، به تسهیل برنامههای بازدیدکنندگان کمک شایانی نمود. این اقدامات نه تنها موجب راحتی و آسایش بازدیدکنندگان شد، بلکه تجربهای معنوی و خاطرهانگیز برای آنها رقم زد.
توجه مقامهای افغانستان به مسائل مذهبی و فرهنگی
این مبلغ عرصه بینالملل افزود: این بازدید نشاندهنده اهتمام و توجه مقامهای افغانستان به مسائل مذهبی و فرهنگی است. مولوی محمداسحق صاحبزاده و هیئت همراه با حضور در حرم مطهر رضوی، بر اهمیت ارتباطات دینی و فرهنگی تأکید کردند و نشان دادند که چگونه این روابط میتواند به تقویت همبستگی و وحدت مسلمانان در منطقه کمک کند. این بازدید، نمادی از تلاشهای مشترک برای حفظ و ترویج ارزشهای اسلامی و فرهنگی در میان دو کشور است.
تقویت روابط دینی و فرهنگی بین دو کشور
وی ادامه داد: این بازدید به عنوان یک پل ارتباطی میان دو ملت عمل میکند. با توجه به تاریخ و فرهنگ مشترک، این نوع تعاملات میتواند به گسترش فهم و شناخت متقابل کمک کند و زمینهساز همکاریهای بیشتر در زمینههای مختلف، از جمله فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی باشد. به ویژه در شرایط کنونی که نیاز به همبستگی و اتحاد در میان مسلمانان بیش از پیش احساس میشود، این گونه بازدیدها میتواند به تقویت روحیه همکاری و همدلی در میان ملتها منجر شود.
مدیریت زائران غیرایرانی حرم مطهر رضوی بیان کرد: در نهایت این بازدید نه تنها به تقویت روابط دینی و فرهنگی بین افغانستان و ایران کمک میکند، بلکه به عنوان یک الگو برای دیگر کشورها نیز میتواند مورد توجه قرار گیرد تا از طریق تعاملات فرهنگی و مذهبی، به ایجاد صلح و آرامش در منطقه و جهان کمک کنند.
انتهای پیام
منبع