رضا شکاریان روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: افزایش غلظت آلاینده ها در آسمان بجنورد سبب شده تا از ابتدای آذرماه جاری تاکنون هوای شهر در چرخه ناسالم قرار گیرد و در این مدت کیفیت هوا در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس قرار گرفت.
وی افزود: اکنون شاخص کیفی هوای بجنورد ۱۵۲ و در وضعیت ناسالم برای تمامی گروه های جامعه قرار دارد، این رقم در شبانه روز گذشته به طور میانگین ۱۱۵ ثبت شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی ادامه داد: دلیل اصلی آلودگی هوا در استان، گرد و غبار و ریزگردها است که سبب کاهش کیفیت هوا شده است.
غبار صحرای قره قوم در آسمان خراسان شمالی
مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی نیز در این باره گفت: منشا آلودگی این روزها در آسمان استان صحرای قره قوم در کشور ترکمنستان است.
نوربخش داداشی اظهار کرد: پایداری هوا و موضوع وارونگی سبب شده تا آلودگی هوا در استان ماندگار شود البته فعالیت سامانه جوی از فردا در استان فعال خواهد شد.
وی بیابان های استان سمنان را از دیگر کانون های گرد و غبار خراسانشمالی عنوان کرد و افزود: آسمان استان در برخی موارد از گرد و غبار استان سمنان متاثر می شود.
مدیرکل هواشناسی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: خشکسالی و کاهش بارندگی از دلایل اصلی انتشار ریزگردها است و اکنون بخش قابل توجهی از پهنه خراسان شمالی درگیر خشکسالی است که با وزش کوچکترین باد شاهد انتشار ذرات گرد و غبار هستیم.
در شاخص سنجش هوا وضعیت صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، بالاتر از ۱۵۰ ناسالم برای گروه های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ خیلی ناسالم و بیش از ۳۰۰ خطرناک است.
آلودگی هوای مرکز خراسان شمالی تنها در یک نقطه از بجنورد قابل سنجش و اندازه گیری است و تنها ایستگاه سنجش آلودگی هوای مرکز استان در جوار اداره کل حفاظت محیط زیست مستقر است.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر در شمال شرق کشور واقع است که ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند.
منبع