به گزارش ایکنا از کردستان، بهادر اسدی، سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان گفت: براساس صدور دستورالعمل نحوه مشارکت و تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه این نهادها در موارد مختلف از جمله صلح و سازش و حمایت از کودکان بزهدیده فعالیت و همکاری دارند.
وی با اشاره به اینکه هدف از صدور این دستورالعمل تقویت رویکرد مشارکت و افزایش تعامل نهادهای مردمی با قوه قضائیه و ارتقای توانمندی و تقویت ظرفیت این نهادها است، افزود: ماده ۶ این دستورالعمل به شناسایی نهادهای مردمی و اطلاعرسانی برای برگزاری نشستهای تبیینی توسط مسئولان و فعالان این نهادها اشاره دارد.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان بیان کرد: امسال ۶ نشست تبیینی در راستای تعامل مثبت و سازنده با نهادهای مردمی و چگونگی اجرای این دستورالعمل و احصاء موانع اجرایی آن برگزار شده است تا با ارائه پیشنهادها و راهکارها برای همکاری بیشتر سمنهای اقدام شود.
وی همکاریهای دو جانبه دستگاه قضائی و نهادهای مردمی را لازم دانست و ادامه داد: براساس ماده ۹ این دستورالعمل نیز از طریق سامانه جامع مشارکت مردمی قوه قضائیه تمایل به همکاری نهادهای مردمی برای مشارکت در موضوع این دستورالعمل دریافت میشود.
اسدی تأکید کرد: ایجاد بستر مناسب مشارکت نهادهای مردمی در فرآیندهای پیشگیری از وقوع جرم، حمایت از بزهدیدگان، نظارت بر اجرای قوانین و رسیدگی و بازاجتماعی کردن مجرمان از تکالیفی است که این دستورالعمل بر عهده معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان نهاده است.
وی به تشریح ماده ۶۶ قانون آئین دادرسی کیفری پرداخت و اظهار کرد: سمنها و مؤسسات مردم نهاد که در سامانه یاد شده ثبتنام کردهاند و احراز صلاحیت شدهاند، میتوانند در پروندهها به صورت شاکی و یا بعد از ارجاع پرونده به آنها در امر دادرسی مشارکت کنند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کردستان در پایان گفت: سمنها و نهادهای مردمی همکار، با معرفی این معاونت، در زمینههای مختلف ازجمله صلح و سازش با سازمان زندانها، شورای حل اختلاف و دادستانی مرکز استان و همچنین در زمینه حمایت از کودکان بزهدیده با محاکم عمومی و انقلاب (محاکم اطفال و نوجوانان) و سازمان بهزیستی استان همکاری میکنند.
انتهای پیام
منبع