به گزارش ایرنا، بنیانگذار انقلاب اسلامی با نیت تبدیل تهدیدات به فرصت، پنج آذر ۱۳۵۸ بعد از تسخیر لانه جاسوسی فرمان تشکیل بسیج را صادر کرد چون به سنتهای الهی ایمان داشت.
امام خمینی (ره) اعتقاد داشت که در تهدیدات هم میتوان رشد کرد پس با باور قدرت مردمی که پیروزی انقلاب را رقم زدهاند در اندیشه اش تشکیل بسیج را برای بقای نظام لازم دانست.
از آن سالها تاکنون بسیج در عرصههای مختلف به خصوص زمان جنگ تحمیلی و پس از آن با بهرهگیری از تفکر جهادی در سازندگی کشور نقش مهم و مؤثری داشته است.
گرچه اوج رشادت بسیجیان به دهه اول انقلاب و دوران دفاع مقدس بر میگردد اما حضور بسیج در جبهه جنگ نرم و عرصههای علمی، فرهنگی و اجتماعی نیز نقش آفرینیهایی به اثبات رسانده است.
آن نونهال ۴۳ سال پیش، اکنون تبدیل به درخت تناوری شده که در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و علمی سایه انداخته و پیر و جوان را زیر شاخ و برگ خود گرفته است .
مسیر بسیج امروز به عرصه محرومیت زدایی رسیده و در قالبهای مختلف، بسیجیان و گروههای جهادی تلاش دارند تا چهره از محرومیت و فقر بزدایند.
همچنین کارنامه درخشان بسیجیان در زمینههای اقتصاد و اشتغال نشان از عملکرد موفقی داشته که به پشتوانه اقتصاد مقاومتی در حوزه کسب و کارهای خرد به خوبی میدرخشد.
هفته بسیج امسال که از ۲۹ آبان تا پنجم آذر به طول انجامید و فرصت مغتنمی بود تا بسیجیان جهادگر باری دیگر آتش به اختیار پا به میدان خدمت گذارند و همچون گذشته نام بسیج را در اذهان محرومان ماندگار کنند.
از همین رو علاوه بر هزار و ۳۰۰ عنوان برنامه مختلف فرهنگی، عمرانی و اجتماعی که برای هفته بسیج در خراسان جنوبی تدارک دیده شده بود، رزمایش جهادگران فاطمی ۴ خدمتی به وسعت ۱۹۸ نقطه از استان را آغاز کردند.
خیر جهادگران نصیب ۵۵ هزار نفر از مردم خراسان جنوبی
آنطور که مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی به خبرنگار ایرنا گفت: در قالب رزمایش جهادگران فاطمی چهار ، ۹۳۵ گروه جهادی و ۱۰ هزار جهادگر در مناطق مختلف استان خدماترسانی می کنند.
مهدی هنری با اشاره به اینکه رزمایش جهادگران فاطمی چهار از ۲۹ آبان در ۱۹۸ نقطه استان اعم از ۱۶۷ نقطه روستایی و ۳۱ نقطه شهری و حاشیه شهر آغاز شده و تا ۹ آذر ماه ادامه دارد بیان کرد: در قالب این رزمایش حدود ۵۵ هزار نفر از مردم استان در مناطق شهری، روستایی و حاشیه شهر از خدمات گروههای جهادی بهرهمند میشوند.
وی عنوان کرد: گروههای جهادی با محوریت قرارگاههای جهادی هر شهرستان و قرارگاههای محلی در مناطق هدف مشخص شده مشغول فعالیت جهادی هستند.
مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با بیان اینکه نوع فعالیت در عرصههای مختلف تعریف شده است یادآور شد: فعالیتهای جهادی شامل عرصههای عمرانی، اشتغال، آموزش، فرهنگی، سلامت، دندانپزشکی، دامپزشکی، کشاورزی، اجتماعی، کمک به جبهه مقاومت و کمکهای مومنانه میشود.
وی با بیان اینکه تخصصی کردن گروههای جهادی از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است گفت: این مهم امسال نیز در اولویت قرار داد و در رزمایش جهادگران فاطمی چهار نیز مورد توجه واقع شده است.
هنری بیان کرد: در حاشیه این فعالیتهای جهادی نیز ۱۱۲ پروژه عمرانی با اعتبار ۲۸۰ میلیارد ریال افتتاح و تعدادی پروژه نیز از محل سرفصلهای اشتغالزایی در قالب کارگاههای خرد و زودبازده روستایی نیز به بهرهبرداری میرسد.
وی همچنین از افتتاح ۱۲۲ نیروگاه خورشیدی و ۳۲۰ کارگاه اشتغالزای روستایی در استان خبر داد و گفت: در مجموع ۵۶۰ میلیارد ریال تسهیلات به این طرحها اختصاص یافته و هزینه شده است.
چهار جهاد رویکرد هفته بسیج ۱۴۰۳
معاون هماهنگ کننده سپاه انصارالرضا(ع) خراسانجنوبی نیز با اشاره به اینکه هفته بسیج از ۲۹ آبان تا پنج آذر نامیده شده است گفت:در این هفته سه هزار و ۵۰۰ برنامه در سطح پایگاهها، حوزهها، نواحی و ستاد سپاه استان اجرا شد.
سرهنگ رضا هزاری چهار رویکرد جهاد تبیین، جهاد خدمترسانی، جهاد علمی و امیدآفرینی را در برنامههای هفته بسیج امسال یادآور شد و افزود: شعار محوری هفته بسیج امسال “بسیج با مردم برای مردم” انتخاب شده بود.
وی با اشاره به پروژههای بسیج سازندگی و قرارگاه محرومیتزدایی سپاه گفت: پروژههای اشتغال زایی در دو حوزه مشاغل خانگی شامل ۳۲۰ پایگاه مشاغل خرد خانگی و ۱۲۲ نیروگاه ۵ کیلوواتی تولید برق خورشیدی خانگی با اعتبار ۵۷۰ میلیارد ریال در طول هفته بسیج افتتاح شد و پروژههای خدمات رسانی قرارگاه محرومیت زدایی سپاه نیز شامل ۱۱۲ پروژه در هفت عرصه از جمله آسفالت بین مزارع کشاورزی، قنوات، مسکن محرومان، پروژه آبرسانی، بهسازی، مرمت مدارس و حوزه فرهنگی بود.
آزادسازی ۴۵ زندانی غیر عمد خراسان جنوبی در هفته بسیج
فرمانده سپاه انصار الرضا(ع) خراسان جنوبی هم از آزاد سازی ۴۵ زندانی جرایم غیر عمد در استان به همت بسیجیان خبر داد و گفت:از ابتدای سال تاکنون ۸۳۳ نفر از زندانیان با کمک همه دستگاهها به خصوص مجموعه قضایی استان، سازمان زندانها و بسیج حقوقدانان بستر مناسبی برای آزادسازی آنان فراهم شده است.
سردار محمدرضا مهدوی عنوان کرد: مراحل بعد از آزادی زندانیان در خدمات دهی نیز در زمینه اشتغال، اهدای بستههای معیشتی و دلجویی از خانوادههایشان صورت گرفته است.
وی افزود: همچنین به کمک ستاد دیه استان از ابتدای سال تاکنون به ۷۵ نفر از زندانیان هزار و ۳۲۰ میلیارد ریال در بحث آزادسازی کمک شده است.
منبع