” روح الله آذردار ” روز پنجشنبه درحاشیه آغاز اجرای طرح ویژه برخورد با عرضهکنندگان دخانیات نوپدید شهرستان چهارباغ افزود: بر این اساس عرضه هرگونه دخانیات فاقد مجوزهای قانونی و همچنین سیگارهای الکترونیکی و کالاهای دخانی قاچاق ممنوع اعلام شده است.
وی تاکید کرد: اصناف شهرستان چهارباغ به این مهم دقت کنند که سیگارهایی که فاقد هشدارهای سلامت وزارت بهداشت باشند به عنوان کالای قاچاق تلقی و با عرضهکنندگان آنها برخورد خواهد شد.
رییس اداره صمت شهرستان چهارباغ گفت: در اجرای این طرح دیگر دستگاههای اجرایی و بازرسی شهرستان از جمله پلیس اماکن، اداره تعزیرات حکومتی، شبکه بهداشت و درمان، اتاق اصناف . با اداره صمت همکاری میکنند.
“سعید هوشمند” رییس اتاق اصناف چهارباغ نیز افزود: شناسایی و جمعآوری نشانهای تجاری قاچاق و اقلام بدون شناسه، برخورد و جلوگیری از فروش محصولات دخانی نوپدید (سیگارهای الکترونیکی)، برخورد با تخلف امتناع از عرضه و رعایت نکردن قیمت مندرج بر روی سیگار و کنترل ثبت اطلاعات مربوط به خرید، فروش، نگهداری محصولات دخانی در سامانههای مرتبط از مهمترین برنامههای این طرح در مرحله عملیاتی خواهد بود.
وی گفت: هر گونه تبلیغات محیطی و عرضه سیگار قاچاق و تقلبی و فروش دخانیات به افراد زیر ۱۸ سال ممنوع و با اصناف متخلف قاطعانه برخورد میشود.
به گفته مسولان وزارت بهداشت سالانه حدود ۶۰ هزار مرگ و میر بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد ریال هزینههای بهداشتی -درمانی ناشی از مصرف دخانیات در کشور در حالی گزارش میشود که شاهد روند افزایش مصرف دخانیات به ویژه بین زنان و دختران آن هم با رشدی ۱۳۳ درصدی هستیم؛ موضوعی که زنگ خطر افزایش مصرف مواد دخانی در گروههای سنی پایین را به صدا درآورده است.
از آنجا که رفتن به کافه ها و قهوه خانه ها کم هزینه ترین و راحت ترین تفریح این روزها برای نوجوانان شده و از سویی عدم مدیریت هیجانات سبب مصرف بیشتر سیگار در میان دختران و پسران نوجوان شده ، بنا براین اجرای طرح های کنترلی در این زمینه ضروری است.
یکی از مهم ترین چالشها در پیشگیری از مصرف سیگار در جامعه، جلوگیری از آغاز مصرف در سنین نوجوانی است. با همه این ها، در زمان حاضر خلاء تدوین برنامه ها و آموزش هایی برای افزایش حمایت اجتماعی ادراک شده در نوجوانان که افزایش رضایت از زندگی را در پی خواهد داشت، در نظام های خانواده و آموزش و پرورش به شدت احساس می شود.
منبع