سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کلاهبرداران با استفاده از شگردهای مختلف در پی کسب اطلاعات شخصی افراد برای دسترسی به سامانهها، برنامههای بانکی و حسابهای کاربری (اکانت) آنها در شبکههای اجتماعی هستند.
رییس پلیس فتا اصفهان اظهار کرد: کلاهبرداران با عنوانهای مختلف و با هدف کسب اطلاعات شخصی با افراد تماس میگیرند تا بتوانند با ترفندهایی اختیار حسابهای مجازی و بانکی آنها را بدست آورند.
سرهنگ مرتضوی تاکید کرد: شهروندان نباید در هیچ شرایطی کد ارسالی به تلفن همراه خود را در اختیار افراد ناشناس قرار دهند.
وی به مردم توصیه کرد که در صورت استفاده از شبکههای اجتماعی از جمله تلگرام، رمز ۲ مرحله ای را فعال کنند تا دسترسی کلاهبرداران به آن دشوار شود.
رییس پلیس فتا اصفهان اضافه کرد: کاربران در صورت هک شدن تلگرام به سرعت حساب کاربری خود را حذف کنند اما نیازی به پاک کردن نرمافزار نیست.
سرهنگ مرتضوی تصریح کرد: اگر فردی با حساب کاربری دوستان یا نزدیکان پیام داد و خواستار اطلاعات یا پول شد نباید آن را باور کرد و هیچ مبلغی تا زمان کسب اطمینان از صحت پیام واریز نشود.
رییس پلیس فتا اصفهان افزود: تحت هیچ شرایطی به جز شماره کارت بانکی و شماره شبا، مشخصات دیگری در اختیار افراد قرار ندهید.
سرهنگ مرتضوی تاکید کرد: شهروندان باید مراقب باشند تا زمانی که از هویت دیگران مطلع نشدند، اطلاعات و مشخصات فردی مانند کد ملی خود را در فضای مجازی به اشتراک نگذارند.
وی با بیان اینگه ناآگاهی افراد یکی از دلایل اصلی فریب خوردن آنها توسط کلاهبرداران است، گفت: اطلاعرسانی و کسب آگاهی درباره شیوههای جدید کلاهبرداری بویژه در فضای مجازی ضروری است.
منبع