تداوم موفقیت آذربایجان‌غربی در اجرای سرشماری کشاورزی/ همکاری حدود ۷۰ درصدی بهره برداران

به گزارش ایرنا سابقه نخستین سرشماری کشاورزی ایران به قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به سال ۱۳۵۲ برمی گردد که آن زمان آمار و اطلاعات مربوطه توسط ریش سفیدان و کدخداهای روستاها جمع آوری شد.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، دومین سرشماری کشاورزی سال ۱۳۶۷، سومین دوره آن سال ۱۳۷۲، چهارمین دوره آن سال ۱۳۸۲ و پنجمین دوره این سرشماری هم سال ۱۳۹۳ به اجرا درآمد.

اما ششمین سرشماری عمومی کشاورزی همزمان با سراسر کشور در آذربایجان غربی هم که از ۱۲ آبان ماه سال جاری جاری آغاز شده، از روند مطلوبی برخوردار بوده و با تحقق ۵۹ درصدی اهداف مورد نظر در حال اجراست.

در قالب این سرشماری قرار است آمار مربوط به سطح کاشت و تولید حدود ۵۰ محصول زراعی مانند گندم، جو، نخود و ذرت به تفکیک آبی و دیم، قلمستان ها و تعداد درخت ۳۷ محصول باغی مانند سیب، انگور، انار و غیره جمع آوری شود.

افزون براین اطلاعات و آمار مرتبط با فعالیت های پرورش دام سبک و سنگین، طیور سنتی، تولیدات گلخانه ای، مزارع آبزی پروری، پرورش زنبورعسل و کرم ابریشم هم گردآوری خواهد شد.

آذربایجان غربی با عملکرد ۶۹.۵ درصد در رتبه سوم کشور در اجرای سرشماری کشاورزی است

دبیر ستاد سرشماری کشاورزی کشور در جلسه وبیناری با ستاد سرشماری آذربایجان غربی با اشاره به اینکه کیفیت داده های جمع آوری شده آذربایجان غربی بالاست، گفت: این استان با عملکرد ۶۹.۵ درصد در رتبه سوم کشور در اجرای سرشماری کشاورزی است و نسبت به میانگین پیش بینی شده ۶۸.۹ درصدی کشور نیز پیشی گرفته است.

ابوطالب عزیزی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی از میانگین فعلی استان های کشور در روند اجرا ، بیش از ۱۶ درصد جلوتر است، اضافه کرد: با توجه به شرایط سختی که در استان به لحاظ شرایط جوی و مناطق صعب العبور حاکم است عملکرد آذربایجان غربی عالی است.

وی با قدردانی از عوامل اجرایی ستاد سرشماری کشاورزی آذربایجان غربی افزود: مدیریت خوبی در سرشماری کشاورزی استان حاکم است و نتیجه همدلی عزیزان نیز قابل مشاهده می باشد.

مدیراجرایی سرشماری کشاورزی در آذربایجان غربی هم با اشاره به اینکه همکاری و مشارکت بهره برداران با کارگزاران سرشماری ضروری است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این آمار گیری در زمینه رفع مشکلات حاشیه دریاچه ارومیه تاثیر مهمی دارد، اظهار کرد: بعد از گرد آوری این آمار و اطلاعات برنامه ریزی های لازم برای بخش کشاورزی و نحوه مصرف منابع آب انجام می شود و این موضوع تاثیر مهمی در ارتقای بخش کشاورزی دارد.

تداوم موفقیت آذربایجان‌غربی در اجرای سرشماری کشاورزی/ همکاری حدود ۷۰ درصدی بهره برداران

حسین سپهری با اشاره به اینکه سه هزار و ۶۵۶ آبادی در استان هدف اجرای سرشماری کشاورزی هستند، اظهار کرد: برنامه ریزی های لازم برای حضور در این مراکز توسط آمارگیران صورت گرفته است.

وی بیان کرد: این آبادی ها در ۲۰ شهرستان آذربایجان غربی بوده و علاوه بر آن، اطلاعات بخش کشاورزی در ۴۸ شهر استان نیز در قالب سرشماری به صورت کامل دریافت می شود.

معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی و قائم مقام مدیراجرایی سرشماری کشاورزی استان آذربایجان غربی در این زمینه گفت: کار سرشماری تا ۲۶ اذرماه ادامه دارد و تاکنون استان به نحو مطلوبی در اجرای طرح مشارکت داشته است.

اردشیر یوسف زاده با اشاره به اینکه حدود ۲۷ درصد شاغلان در آذربایجان غربی مربوط به بخش کشاورزی هستند، گفت: سرشماری این بخش از اهمیت بسیاری برخوردار است و در آینده توزیع نهاده هایی مانند کود و سموم و امکانات به بهره برداران بر همین اساس خواهد بود.

وی ادامه داد: این استان در رتبه سوم کشور در خصوص سهم شاغلان بخش کشاورزی قرار دارد و همین امر موجب شده تا برنامه ریزی دقیقی برای اجرای سرشماری و احصای آمار این بخش داشته باشیم.

یوسف زاده گفت: فعالیت های مشمول سرشماری کشاورزی شامل محصولات زراعی، باغی، دام سبک و سنگین، کشت گلخانه ای، آبزیان، زنبور عسل، کرم ابریشم و طیور سنتی است.

اجرای درست طرح سرشماری عمومی کشاورزی، همکاری بهره برداران را می‌طلبد

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی هم با بیان اینکه اطلاعات سرشماری محرمانه است، خواستار ارائه اطلاعات دقیق وهمکاری همه‌جانبه کشاورزان استان با ماموران طرح سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳ شد.

خسرو شهبازی افزود: همکاری همه‌جانبه کشاورزان با طرح سرشماری عمومی کشاورزی می‌تواند تأثیرات مثبتی بر بهبود کیفیت و کمیت محصولات داشته باشد. اطلاعات دریافتی از بهره برداران بخش کشاورزی به صورت کاملاً محرمانه در اختیار مرکز آمار ایران قرار داده می شود.

وی هدف از سرشماری عمومی کشاورزی را جمع آوری اطلاعات برای برنامه‌ریزی در جهت توسعه پایدار بخش کشاورزی در کشور دانست وافزود: با توجه به اینکه آمار و اطلاعات مبنای تصمیم‌ گیری هاست، احصای آمار دقیق، نقش مهمی در ارائه خدمات مطلوب‌تر در حوزه کشاورزی دارد.

شهبازی با اشاره به برخی نگرانی ها مبنی بر استفاده از این اطلاعات، جهت اخذ مالیات و برخی شبهات دیگر، تاکید کرد: طبق قانون، درآمد حاصل از فعالیت‌های کشاورزی، از پرداخت مالیات معاف هستند و نباید از این لحاظ، نگرانی وجود داشته باشد.

مریم مختارزاده از ماموران سرشماری ارومیه در بازدیدمان از روند سرشماری کشاورزی در روستای تازه کند قشلاق ارومیه گفت: این سرشماری برای آینده استان بسیار حایز اهمیت است و سعی می شود ضمن پرسش و گرد آوری اطلاعات کشاورزان را نسبت به اهمیت این اقدام توجیه کنیم.

لیلا جاویدان از دیگر ماموران سرشماری روستای جارچیلوی ارومیه در این زمینه اظهار کرد: بسیاری از بهره برداران در این زمینه به فرض اینکه این اطلاعات برای اخذ مالیات و یا سایر موارد است آمار درستی ارائه نمی دهند و در این باره سعی می شود توجیه شوند.

وی ادامه داد: سعی می کنیم جمع آوری اطلاعات در نهایت دقت و صحت باشد و در این زمینه نیازمند همکاری بیشتر دهیاران و یا شورای روستا هستیم.

تداوم موفقیت آذربایجان‌غربی در اجرای سرشماری کشاورزی/ همکاری حدود ۷۰ درصدی بهره برداران

دهیار روستای جارچیلو نیز در این بازدید گفت: تعداد کشاورزان ساکن در روستاها مشخص است و سعی می کنیم در حد امکان به ماموران سرشماری کمک و با انان همراهی شود ولی چون کاری زمان بر است امکان همراهی در تمام طول روز را نداریم ولی در معرفی افرادیکه ساکن روستا نیستند ولی زمین دارند به این کارشناسان کمک می کنیم.

سرشماری کشاورزی در آذربایجان غربی در حالی به سرعت در حال انجام است که برخی شهرستانها به گفته معاون امار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان دارای شتاب بیشتری در این طرح در هفته گذشته بودند از جمله شهرستانهای پیشتاز بوکان، چایپاره، پیرانشهر و پلدشت در زمره این مناطق قرار دارند.

اگر روستاییان اطلاعات دقیق ارائه کنند در برنامه ریزی ها و سیاست گذاری های آتی استفاده می شود و اطلاعات ناقض به ضرر خود کشاورزان و روستاییان است، صحت سنجی این اطلاعات گرد آوری شده نیز انجام می شود و گرد آوری اطلاعات دقیق بسیار حایز اهمیت است.

در این سرشماری ۱۵۰ متغیر و سوال قید شده و در طی ۴۵ روز اجرای سرشماری از بهره برداران سوال می شود.

به گزارش ایرنا آذربایجان غربی با دارا بودن ۲۳۵ هزار بهره بردار و بیش از ۸۴۰ هزار هکتار زمین کشاورزی سالانه ۶.۷ میلیون تن محصول تولید و روانه بازار می کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

گرامیداشتی برای قیام علیه دیکتاتوری در ۹۶ سال پیش

به گزارش ایرنا، «ملاخلیل» متولد سال ۱۲۵۹ روستای «گوره‌مه‌ری» یکی از روحانیون مبارز منطقه مُکریان …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ