حجتالاسلام محمدحسن نستوهی، مدرس حوزه و دالنشگاه، در گفتوگو با ایکنا از آذربایجانشرقی، اطاعت از ولایت، سادگی و شکرگزاری، دفاع از حق، انجام رسالت اجتماعی، عفاف و حجاب را از ویژگیهای بارز شخصیتی حضرت فاطمه زهرا(س) برشمرد و گفت: بیان ابعاد شخصیتی فضایل وجود مقدس حضرت فاطمه(س) با وجود حیات کوتاه آن حضرت چنان گسترده است که با استناد به منابع معتبر روایی و رجالی، قلم از توصیف شایسته ایشان قاصر میشود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از ابعاد شخصیت ملکوتی حضرت فاطمۀ زهرا (س) همسر نمونه و فداکار بودن است که نمونه کامل یک همسر شایسته برای زنان عالم به شمار میرود.
نستوهی به شأن و منزلت والای عظمت حضرت زهرا(س) در آیات و روایات اشاره کرد و افزود: خدای متعال، رسول خدا(ص) و امامان معصوم(ع) گواهان افضلیت و برتری حضرت زهرا بر همه زنان و مردان عالم هستند؛ این افضلیت به جهت وجود ویژگیهای غیر قابل انکار این شخصیت الهی است که در این راستا مقامات عالیه دنیوی و اخروی را خداوند به او عنایت کرده است.
این مدرس حوزه و دانشگاه، ایام فاطمیه را شناسنامه جهان تشیع دانست و ادامه داد: مناسبتهای دینی از اهمیت ویژه و خاصی برخوردار هستند و این امر میطلبد که انسان با یک ویژگی و اهتمام بیشتر آنها را احیا کند و ایام فاطمیه یکی از آن مباحث است.
وی تصریح کرد: برای ایام فاطمیه باید یک تعریف خاصی صورت بپذیرد، شاید وقتی سخن از ایام فاطمیه میشود در ذهن مردم به معنای ایام شهادت حضرت زهرا (س) تداعی شود در حالی که مراد از ایام فاطمیه آن وقایع و حوادثی هستند که در جهان اسلام بعد از رحلت پیامبراکرم (ص) اتفاق افتاده که محوریت آن حوادث حضرت فاطمه (س) است.
نسنوهی الگوپذیری از حضرت زهرا(س) را به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم تشریح کرد و افزود: الگوپذیری مستقیم آن است که گفتار و رفتار آن بزرگوار را عیناً برنامه، راه و رسم زندگانی خویش قرار دهیم و همچنین الگوپذیری غیرمستقیم آن است که روح و حقیقت گفتار یا کردار آن اسوه الهی را درک نماییم و با تحلیل و استنباط از سیره علمی و عملی آن بزرگوار، وظیفة خویش را در همه ابعاد زندگانی دریابیم.
وی بهترین ابزار برای تبیین شخصیت والای حضرت زهرا(س) را استفاده از فضای مجازی دانست و گفت: باید مبانی این بانوی بزرگوار در قالب فیلم، سریال، داستان کوتاه، شعر و قصه به مردم معرفی شود.
انتهای پیام
منبع