۸۵ درصد هدف‌گذاری وصول مالیات در چهارمحال و بختیاری محقق شد


عزیزالله گنجی روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: هدف‌گذاری وصول مالیات در چهارمحال و بختیاری برای سال‌جاری ۴۸ هزار میلیارد ریال است که اُمیدوار می‌رود بتوانیم این هدف را تا پایان سال به‌طور ۱۰۰ درصد محقق کنیم.

وی افزود: براساس قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور که ابلاغ شده است، برای سال آینده نظام نوین درآمد و هزینه استانی پیش‌بینی شده است که براساس آن میزان تخصیص اعتبارات هر یک از استان‌ها وابستگی مستقیم با میزان درآمدهای تحقق یافته هر استان دارد.

گنجی عنوان کرد: حدود ۹۸.۵ درصد از درآمدهای چهارمحال و بختیاری درآمدهای مالیاتی است.

وی تصریح کرد: هر چه درآمدهای مالیاتی در سال آینده بیشتر شود تخصیص اعتبارات برای هزینه‌های جاری و عمرانی بیشتر می‌شود و استان می‌تواند بهره‌مندی بیشتری داشته باشد.

وی یادآور شد: در این روش دولت نظام انگیزشی برای تلاش‌های استانی فراهم می‌کند تا هر استانی که درآمد بیشتری داشته باشد بتواند میزان بیشتری ازبودجه بهره‌مند شود.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری با اشاره به رضایت‌مندی از مؤدیان مالیاتی اظهار داشت: با تمام کاستی‌ها و کم‌وبیش‌ها مؤدیان مالیاتی در استان به‌لحاظ پرداخت مالیات جزو بهترین‌ها هستند، به‌خصوص زمانی که حقوق، تکالیف و وظایف قانونی خود در حوزه مالیات آشنا باشند.

وی گفت: به هر حال در هر جامعه‌ای ممکن است تعداد اندکی باشند که از میانگین عادی (نرمال) تبعیت نکنند که این طبیعی است اما نمودار منحنی نرمال مؤدیان مالیاتی در چهارمحال و بختیاری نشان می‌دهد که گرایش آن‌ها به پرداخت مالیات خوب است.

گنجی با اشاره به پیشینه وصول مالیات در کشور که پرداخت بخشی از درآمد یا دارایی به عنوان مالیات امری سخت و همراه با اکراه است تاکید کرد: با تلاش‌ها و اطلاع‌رسانی و همراهی مودیان محترم فرهنگ مالیات، بهبود یافته، هر چند هنوز به فرهنگ‌سازی بیشتری در حوزه پرداخت مالیات نیاز داریم.

وی افزود: اگر مؤدیان بدانند با پرداخت مالیات چه نقشی در انجام مسئولیت‌های اجتماعی دارند و چه نقشی در توسعه و رفاه کشور دارند، رغبت بیشتری برای پرداخت مالیات خواهند داشت.

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: همین خدماتی که اکنون به مردم ارائه می‌شود امنیتی که برقرار است، عمران و آبادانی نسبی کشور، با وجود برخی کاستی ها و انتقادهای موجود، مرهون پرداخت مالیات است.

وی یادآور شد: تمامی هزینه‌های جاری دولت باید از محل پرداخت مالیات تامین شود اما با اقتصاد سنتی و متکی به نفت، این مهم تاکنون تحقق نیافته است اما براساس فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی وابستگی کشور به اقتصاد نفتی یک گرفتاری بزرگ است زیرا فروش سرمایه‌های ملی برای تامین هزینه‌های جاری را به‌دنبال دارد.

گنجی اظهار داشت: بنابراین وابستگی به درآمدهای نفتی علاوه بر مصرف بخشی از آینده، باعث بروز مشکل برای کشور در صورت تکانه‌ها و اقدام‌های تحریمی می‌شود پس باید هر روز وابستگی به درآمدهای نفتی را کم کنیم.

وی با اشاره به بهتر شدن وضعیت، افزایش بهره‌وری و رشد کارکرد نظام مالیاتی در کشور گفت: بیش از ۵۶ درصد بوجه جاری از محل درآمدهای مالیاتی تامین می‌شود، هر چند کافی نیست اما گام‌های بزرگی برداشته شده و اُمید است با بهبود وضعیت اقتصادی و روش‌های مالیاتی این وضعیت بهتر شود.

بیشتر بخوانید:

فرصت جدیدی برای ارسال (استرداد) اظهارنامه ارزش افزوده اعلام شد

مدیرکل امور مالیاتی چهارمحال و بختیاری به پرداخت مالیات بر درآمد (مستقیم) به خزانه عمومی دولت اشاره و تاکید کرد: این مالیات براساس سیاست‌های مالی مشخص شده از سوی سازمان برنامه و بودجه و کنترل نظارتی وزارت امور اقتصادی دارایی برای هزینه‌های دلت پرداخت می‌شود.

وی افزود: توزیع قسمتی از مالیات و عوارض به‌ویژه در بخش ارزش افزوده به‌صورت استانی بین شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها برای روستاهای بدون دهیاری پرداخت می‌شود.

گنجی تصریح کرد: از مجموع مالیات و عوارض ارزش افزوده وصولی سال‌جاری ۱۰ درصد به‌طور مستقیم برای نظام سلامت شامل پرداخت هزینه‌های درمانی مردم، کاهش هزینه‌های درمانی شخصی مردم، تجهیز و اداره بیمارستان‌ها، ۱۰ درصد برای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، سه درصد برای توسعه ورزش همگانی و آموزش و پرورش و ۴۰ درصد برای شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌ها بابت روستاهای بدون دهیاری پرداخت می‌شود.

به گزارش ایرنا، در نیمه نخست سال‌جاری سه‌هزار و ۵۰ میلیارد ریال از محل عوارض ارزش افزوده به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و روستاهای بدون دهیاری چهارمحال و بختیاری پرداخت شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت درصد رشد دارد.

از این مبلغ یک‌هزار و ۹۴۰ میلیارد ریال به شهرداری‌ها، ۸۹۰ میلیارد ریال به دهیاری‌ها، ۳۰ میلیارد ریال به فرمانداری‌ها بایت روستاهای بدون دهیاری و ۱۹۰ میلیارد ریال به اداره‌کل امور عشایر چهارمحال و بختیاری برای جامعه عشایری استان پرداخت شده است.

به‌منظور رعایت حال مؤدیان مالیاتی و امکان برخورداری آن‌ها از بخشودگی جرایم، به مؤدیانی که به‌نحوی موفق به ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در مهلت مقرر قانونی نشده‌ و یا به‌علت‌های مختلف اظهارنامه ارسالی در موعد مقرر آن‌ها دارای اشکالات و ایراداتی است تا ۱۰ آذرماه جاری برای اظهارنامه‌های دوره چهارم ۱۴۰۲ و تا ۲۰ آذرماه جاری برای اظهارنامه‌های دوره اول ۱۴۰۳ فرصت مجدد اصلاح و استرداد اظهارنامه ایجاد شده است.

مؤدیانی که تا بازه‌های زمانی یاد شده از این فرصت برای اصلاح اشتباهات خود و اصلاح و استرداد مجدد اظهارنامه استفاده و بدهی مالیاتی خود را حداکثر تا ۲۶ آذرماه جاری پرداخت و یا تعیین تکلیف کنند، از بخشودگی جرایم مربوطه برخوردار خواهند شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

یک بانو سرپرست دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری شد

به گزارش ایرنا، مشاور رییس دانشگاه فرهنگیان در امور استان‌ها و مجلس در آیین معارفه …