به گزارش خبرنگار ایرنا، بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فنبازار استان چهارمحال و بختیاری روز یکشنبه ۱۷ آذر در محل دانشگاه ملی مهارت این استان گشایش یافت و تا ۲۰ آذر از ساعت ۹ تا ۱۵ برای بازدید دانشآموزان، دانشجویان و سایر عموم مردم فعال است.
در این نمایشگاه در قالب ۴۰ غرفه ۱۵۲ محصول دانشبنیان و فناور استان به نمایش گذاشته شده است.
ضرورت توجه به پژوهش در امور استان
نماینده ولیفقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد در آیین گشایش این نمایشگاه اظهار داشت: موضوع پژوهش یکی از الزامات جامعه مترقی و پیشرفته است و باید به این حوزه توجه جدی شود.
حجتالاسلام سید ابوالحسن فاطمی افزود: نظام جمهوری اسلامی ایران در طول بیش از ۴۰ سال از عمر خود به برکت آرمانها و ارزشهای والایی که داشته به توفیقات و پیشرفتهای بسیاری دست یافته است و در این خصوص نقش دانشمندان، پژوهشگران و محققان پررنگ بوده است.
وی تصریح کرد: امید میرود با حمایت بیش از پیش از طرحهای پژوهشی و دانشبنیان حرکت استان در مسیر رشد و پیشرفت سرعت بیشتری به خود گیرد و مشکلات از میان برداشته شود.
الزام دستگاهها برای اختصاص اعتبار پژوهشی
سرپرست معاونت توسعه و مدیریت نیروی انسانی استانداری چهارمحال و بختیاری نیز در حاشیه بازدید از این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت: بیشک اجرای درست امور و برنامهها نیازمند کار علمی، پژوهشی و تحقیقاتی است و در همین راستا هر یک از دستگاههای اجرایی باید بخشی از اعتبارات دستگاهی خود را به موضوع پژوهش اختصاص دهند.
ملکمحمد محمودیان افزود: در شورای پژوهش استان، دستگاههای اجرایی اولویتهای پژوهشی خود را ارائه و پس از آنکه از سوی کمیته مربوطه داوری و تصویب شدند باید برای اجرای این طرحها اعتبارات لازم درنظر گرفته شود از همین رو به مدیران دستگاههای اجرایی توصیه میشود درصد اعتبارات پژوهشی دستگاههای خود را در جای خود اختصاص داده و از این فرصت در راستای رفع چالشها و بهرهوری دستگاه خود استفاده کنند.
وی تصریح کرد: باید تلاش کرد تا جایگاه پژوهش در امور اجرایی استان نهادینه و از این طریق امور استان را به شکل بهتری پیگیری کرد.
نمایش ۱۵۲ محصول فناور و دانشبنیان در استان
رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری نیز در این نمایشگاه از نمایش ۱۵۲ محصول دانشبنیان و تجاریسازی شده در استان خبر داد و گفت: دستاوردهایی که در این نمایشگاه عرضه شده است اعم از نمونهسازی، تجاریسازی، تولید مقالات علیم و کتاب و فعالیتهای پژوهشی دستگاههای اجرایی با همکاری شرکتهای دانشبنیان است.
اسماعیل پیرعلی افزود: برای نمونه در این نمایشگاه خروجی مطالعات موفقی در شهرداری در حوزه پسماند با همکاری یکی از شرکتهای دانشبنیان برای تفکیک زباله تر و خشک به نمایش گذاشته شده و یا در حوزه محیطزیست دوربین تلهای برای نصب در منطقه تنگ صیاد با کمک فعالیتهای پژوهشی و دانشبنیان به مرحله تجاریسازی رسیده است.
وی تصریح کرد: در حوزه مرکز تحقیقات کشاورزی نیز آخرین دستاوردهای حوزه بذر و نهال رونمایی شده که به دنبال آن که محققان این مرکز توانستهاند نمونههای بومی را تولید و تجاریسازی کنند و دانشجویان دانشگاه ملی مهارت توفیقات قابل توجهی در تولید ماشینآلات و صنایع داشته که در این نمایشگاه به نمایش عموم گذاشته شده است.
رییس پارک علم و فناوری چهارمحال و بختیاری با اشاره به برپایی ۴۰ غرفه در این نمایشگاه، اظهار داشت: ۲۰ غرفه مربوط به نمایش فعالیتهای پژوهشی دستگاههای اجرایی، دانشگاهها و مراکز پژوهشی است و ۲۰ غرفه نیز به شرکتهای فناور و دانشبنیان استان اختصاص دارد.
پیرعلی یادآور شد: تلاش میشود با برپایی نمایشگاه و عرضه فعالیتهای پژوهشی، پرداختن به آموزش و پژوهش در استان نهادینه و فرهنگسازی شود و به لایههای مختلف جامعه تسری پیدا کند.
وی افزود: بهزودی نمایشگاه تخصصی شرکتهای دانشبنیان و فناور استان نیز فعال میشود.
به گزارش ایرنا، در حال حاضر ۲۱۰ شرکت فناور و دانشبنیان و هسته فناور در استان فعال است که از این تعداد ۷۰ شرکت مجوز از معاونت علمی و فناوری نهاد رییسجمهوری دارد.
شرکتهای دانشبنیان این استان برای بیش از یکهزار و ۷۰۰ نفر اشتغالزایی کرده است.
منبع