«بنز ایرانی» تاریخ ۸۰ ساله خودرو را طنزآمیز روایت می‌کند

رضا استادی در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی ایرنا، با اشاره به لحن و بیان «طنز» فیلم «بنز ایرانی» بیان کرد:‌ این مستند درباره علت به نتیجه نرسیدن تولید خودروی بنز در ایران است. این موضوع در یک بستر تاریخی حدودا ۸۰ ساله روایت می‌شود. شخصیت‌های سیاسی فراوانی درگیر این موضوع بوده‌اند. از محمد رضا شاه پهلوی تا خاندان سودآور و حتی مسعود رجوی. پس از انقلاب نیز ردپای شخصیت‌های سیاسی متعددی در موضوع بنز دیده می‌شود. از محسن رفیق دوست تا محمد رضا یزدانی خرم و حتی غلامحسین کرباسچی و اکبر هاشمی رفسنجانی و محمود احمدی نژاد.

وی افزود: با این ترکیب فیلم «بنز ایرانی» می‌توانست اثری به شدت سیاسی و تک ساحتی باشد که مخاطب عام از تماشای آن لذت نبرد اما با اضافه کردن منظر «طنز» به این فیلم مستند، حاصل کار قطعا می‌تواند برای مخاطب عام جذاب باشد. حضور داریوش کاردان به عنوان گوینده گفتار متن نیز طنز وزینی را در فیلم ایجاد کرده است.

«بنز ایرانی» تاریخ ۸۰ ساله خودرو را طنزآمیز روایت می‌کند
مستند بلند «بنز ایرانی» در هجدهمین جشنواره فیلم مستند حقیقت حضور دارد

به گفته این فیلمساز، در «بنز ایرانی» تصاویر متعددی برای اولین بار به نمایش درمی‌آید؛ تصاویری که دست‌یابی به آن بسیار مشکل بوده و پیگیری برای دریافت آن‌ها از برخی آرشیوها بعضا دو سال زمان برده است.

استادی در این باره گفت: بیش از یک دهه است که شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان با پخش مستند نگاه مخاطبان خاص و عام را به خود جلب کرده‌اند. این شبکه‌ها حتی گاهی با پخش مستندهایی که بخش‌های متعددی از آن به شدت تحریف آمیز بوده، مسیر ذهنی مخاطبان را کاملا منحرف کرده‌اند. بخش مهم و جذاب محتوای این شبکه‌ها تصاویر آرشیوی است و من هم تلاش کردم در این مستند از تصاویر با کیفیت و دیده نشده و جذاب آرشیوی استفاده کنم تا حس اعتماد مخاطب تقویت شود.این تصاویر در کنار موسیقی ساخته شده برای فیلم و همچنین تدوین دقیق،ریتمی مناسب به فیلم داده به گونه‌ای که این فیلم پلان دو دقیقه‌ای ندارد و در تمامی هشتاد دقیقه آن ریتمی تُند رعایت شده است.

«بنز ایرانی» با حضور احمد توکلی، سید رضا نوروز زاده، محمد رضا نعمت زاده، محمد رضا یزدانی خرم، محسن محمدی معین، محمد صادق نصرت‌لو، سهیلا بیگلرخانی، آدریان مشایخی و شهریار میکائیلی ساخته شده است و عوامل آن عبارت‌ از نویسنده، کارگردان و تهیه کننده: رضا استادی- مشاور کارگردان: سیاوش سرمدی -تدوین صدا و تصویر: رضا حیدری – مجری طرح و مدیر تولید: امیر استادی -برنامه ریز، دستیار تحقیق و دستیار کارگردان: حمیده جهانگیر-فیلم‌برداران: مهدی حیدری قمی- رضا حیدری- ساخت موسیقی: فرشاد مشفقی و طراح پوستر: شیوا رستگار است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

«تحول مفهوم دولت در ایران معاصر» روایت یک دگردیسی در جامعه ایرانی

به گزارش ایرنا، با وقوع انقلاب مشروطه و تأسیس دولت جدید، تاریخ ایران وارد دوران …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ