کاهش ٢٧ درصدی مصرف آب و افزایش ٢٢ درصدی تولیدات کشاورزی در سه تالاب

به گزارش خبرنگار ایرنا، مهری اثنی عشری روز دوشنبه در نشست کمیته راهبری طرح بین المللی حفاظت از تالاب های ایران افزود: اکنون ۴٩ تالاب در قالب مشارکت مدیریتی زیست بومی در حال اجرا است یعنی حدود ٢٢ درصد تالاب های کشور را پوشش می دهد.

وی اظهارداشت: در این راستا تا فوریه ٢٠٢۴ تالاب های شادگان در خوزستان و بختگان در فارس و دریاچه ارومیه در آذربایجان غربی را پوشش دادیم در این تالاب ها روش کشاورزی پایدار اجرا و به الگو تبدیل شد که در نهایت در این فرایند ٢ هزار و ۴۴٣ کشاورز آموزش دیدند و ٢٢، ۵ درصد متوسط تولیدات کشاورزی افزایش یافت.

وی ادامه داد: همچنین نتایج نشان داد در مصرف آب ٢٧، ۵ درصد کاهش داشتیم که حتی منجر به افزایش فرایند تولید ات کشاورزی شد و درآمد هر کشاورز ١۴ درصد افزایش یافت علاوه بر این ٢۵ تا ٣٠ درصد مصرف نهاده های شیمیایی کاهش یافت.

اثنی عشری گفت: تشکیل صندوق اعتبارات خرد و کمک ٢٠٠ میلیون ریالی طرح به صندوق، پوشش معیشت جایگزین در ۴۴ روستا، تشکیل ٢۶ سمن، تشکیل ۶۵ صندوق اعتباری خرد و شکل گیری ١٨١ گروه معیشتی برخی دیگر از دستاوردهای این طرح است.

وی افزود: مبلغ ۶٧٨ هزار دلار مبلغی است که در سال ٢٠٢۴ در اختیار طرح بود و توانستیم با این مبلغ پروژه را حفظ کنیم و امیدواریم که با بودجه جدید این طرح رونق بگیرد. البته تعهدات مالی دولت در این پروژه با کمی تاخیر و به صورت ناکامل انجام می شود که امیدوارم این روند بهبود یابد.

مدیر ملی طرح حفاظت از تالاب های ایران تاکید کرد: برای موفقیت بیشتر در اجرای این پروژه نیازمند همکاری وزارتخانه های جهاد کشاورزی، نیرو، کشور، امور خارجه، سازمان برنامه و بودجه و برنامه توسعه ملل متحد ( undo ) هستیم.

همکاری ۴،۵ میلیون دلاری دولت ژاپن برای حفاظت از تالاب ها

سرپرست برنامه توسعه ملل متحد ( UNDP) نیز در این نشست گفت: هفته گذشته توافق نامه ای به مبلغ ۶٩٠ میلیون ین معادل حدود ۴،۵ میلیون دلار با هدف ادامه فعالیت طرح حفاظت از تالاب های ایران بین دولت ژاپن و سازمان ملل متحد به امضا رسید تا بتوانیم اجرای طرح را ادامه دهیم.

گلبهار نماتوا افزود: اجرای طرح حفاظت از تالاب ها تاکنون استفاده درست از منابع آب، کاهش مصرف آب در کشاورزی، کاهش استفاده سموم، افزایش باروری زمین های کشاورزی و در کنار آن آموزش و همکاری جوامع محلی با تمرکز بر زنان به عنوان دستاورد به همراه داشته است.  این دستاورد ها نشان می دهد که فعالیت های مفیدی انجام شده که باعث بهبود شرایط محیط زیستی منطقه و کاهش فشار بر مولفه‌های زیستی شده است.

وی با اشاره به اینکه موفقیت در اجرای این طرح نتیجه همکاری دسته جمعی سازمان حفاظت محیط‌زیست ، وزارت خارجه و تیم پروژه است، گفت: بعد از امضای توافقنامه دولت ایران قول داد که مبلغ ٧٠٠ هزار دلار به پروژه کمک کند که بخشی از آن دریافت شده است.

نماتوا تاکید کرد: دور جدید پروژه حفاظت از تالاب های ایران به روش ملی خواهد بود و سازمان حفاظت محیط‌زیست متولی اصلی اجرای آن است که در تالاب های ارومیه، شادکان، پریشان و انزلی فعالیت خواهد کرد و موفقیت های آن در تالاب های دیگر اجرا می شود.

وی با اشاره به اینکه بخشی از پروژه با همکاری وزارت جهادکشاورزی و فائو انجام می شود گفت: نقش جوامع محلی در اجرای آن بسیار پررنگ دیده شده و همواره بر آن تاکید می کنیم و قطعا به همین روش ادامه خواهیم داد.

همچنین عیسی بزرگ زاده نماینده وزارت نیرو درباره تامین حقابه تالاب ها گفت: در سال آبی ١۴٠١ – ١۴٠٢ حدود ٨،٧ میلیارد متر مکعب حقابه تالاب ها تامین شده که در برنامه هفتم پیشرفت بیش از ١٠ میلیارد متر مکعب در نظر گرفته شده است. طرح بین‌المللی حفاظت از تالاب های ایران در فوریه سال ٢٠٢۴ به پایان رسید که هفته گذشته با امضای تفاهم‌نامه نامه میان دولت ژاپن و برنامه توسعه ملل متحد و از طریق کمک های بین المللی دور جدید چهار ساله آن آغاز شد ، قرار است سازمان حفاظت محیط‌زیست هر ۶ ماه یکبار گزارشی از عملکرد این پروژه ارایه دهد. محورهای این طرح در حوزه کشاورزی پایدار با مشارکت جوامع محلی و پشتیبانی از این جوامع است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

دیدار معاون قوه قضائیه با خانواده شهید رحمتی‌زاده در کنگاور

به گزارش ایرنا، حسن بابایی صبح پنجشنبه در سفر یک روزه خود به کنگاور در …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ