ارکان عزت نفس در شخصیت حضرت ام البنین(س)

زهرا کاظمی، استاد حوزه علمیه خواهرانزهرا کاظمی، استاد حوزه علمیه خواهران در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از قم در پاسخ به اینکه چگونه بانویی مانند ام البنین(س) از زنان برجسته تاریخ می‌شود، اظهار کرد: با تمام مطالعات انجام شده در زمینه هدایت انسان بر مبنای قرآن و روایات، به یک حلقه گم شده اجرایی تربیتی می‌رسیم که آن کار نکردن روی عزت نفس انسان‌هاست.

وی ادامه داد: در زندگی انسان‌های برجسته تاریخ، آنچه بیشترین جلوه را دارد درخشان بودن نیروی عزت نفس است که خود دارای شش رکن مهم و اساسی می‌باشد.

استاد حوزه علمیه خواهران رکن نخست عزت نفس را علم و آگاهی عنوان کرد و افزود: داشتن زندگی آگاهانه به انسان قدرت می‌دهد و حضرت ام البنین در کنار مقام عصمت حضرت امیرالمومنین(ع) و خانواده اهل بیت(س) و دو فرزند حضرت زهرا(س) جایگاه ویژه‌ای در داشتن علم به خود اختصاص دادند.

وی بیان کرد: از جمله علومی که از این بانوی بزرگوار آموخته‌ایم می‌توان به چگونه سخن گفتن در زندگی و نحوه رفتار در مواقع بحران و نحوه ارتباط موفق در هر مکان و موقعیتی از جهت تاثیرگذاری اشاره کرد.

کاظمی، رکن دوم عزت نفس را مسئولیت‌پذیری دانست و افزود: مسئولیت‌پذیری موجب می‌شود که شخص از تن پروری خارج و اراده بیشتری در ساختن زندگی خودش به کار گیرد زیرا انسانیت به میزان نیروی اراده انسانیست و این ویژگی در حضرت ام البنین بسیار مشهود است طوری که با ورود به منزل حضرت امیرالمومنین(ع) مدیریت مسائل داخلی منزل را با آن همه زحمت به عهده می‌ گیرد تا بتواند فرزندانی مومن و شجاع تحویل اسلام دهد.

وی رکن سوم‌ عزت نفس را اعتماد به نفس عنوان و تصریح کرد: در این مرحله شخص با توجه به طی کردن مسیر صحیح عقلانی از شنیدن نظرات مخالف نمی هراسد و تلاش می‌کند بر پایه عقلانیت دیگران را راهنمایی کند و از نظر مخالف نمی ترسد.

استاد حوزه علمیه خواهران بیان کرد: رکن چهارم عزت نفس، زندگی هدفمند است که در لحظات زندگی این بزرگ بانو هدفی بالاتر از خدمت به مقام ولایت که مسیر قرب الی الله است پیدا نمی شود.

وی در پاسخ به اینکه ام البنین(س) چگونه توانست پسرانش را تقدیم حق کند، اضافه کرد: حضرت ام البنین چنان غرق ایمان به خدا بود که مهر مادری را بر صبر پایه‌گذاری کرد تا چهار فرزند پسرش را تقدیم به جبهه حق کند.

کاظمی، رکن پنجم عزت نفس را خودپذیری دانست و افزود: امروزه یکی از دردهای جامعه مبارزه با پذیرفتن هویت هست، بالاترین مرحله خودپذیری، پذیرش عبودیت می‌باشد، این مرحله انسان را به آرامش بالایی دعوت می‌کند و اقتدار به انسان می‌دهد تا جایی که بتواند در بحرانی‌ترین مراحل زندگی و موقعیت‌ها زیباترین تصمیم را در مرحله مسئولیت‌پذیری بگیرد. 

وی بیان کرد: حضرت ام البنین(س)، در جایگاه تسلیم بودن در محضر خداوند متعال توانست عبد بودن خود را در حد وجودی خویش به مرحله عمل برساند که از ویژگی‌های بارز این بانوی بزرگوار است.

استاد حوزه علمیه خواهران گفت: رکن ششم عزت نفس، اخلاق محوری است که خلق ادب حضرت عباس(ع) از مادر به ارث رسیده زیرا فرزندان آیینه تمام‌نمای اخلاق مادر هستند.

وی ابراز کرد: ادب، متانت و شجاعت، محوری‌ترین خلقی است که در شجره حضرت ام البنین قابل حس است و خودش دانشگاهی برای فراگیری می‌باشد.

کاظمی گفت: اگر هر زن مسلمان در هر جای دنیا این شش نیرو را در خود پرورش دهد جامعه به ثبات می‌رسد، زیرا خانواده پایه اصلی تشکیل جوامع است و عزت نفس، به انسان قدرت درونی می‌دهد تا خود را اصلاح کند و بتواند دیگران را نیز نجات دهد.

وی در پایان ابراز کرد: از مقام شامخ حضرت ام‌البنین درخواست دارم که به همه ما عزت نفس را بیاموزد و ما را در یاری رهبران الهی کمک رساند.

الهام حلاجیان

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

انتشار فراخوان طرح‌های پژوهشی نهاد کتابخانه‌ها

به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، معاونت برنامه‌ریزی، پژوهش …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ