نقش پژوهش در توانمندی نیرو‌های مسلح

گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس– مهدی شهرودی؛ پژوهش به عنوان یکی از عوامل اصلی پیشرفت در هر کشور، به‌ویژه در حوزه نظامی و امنیتی، اهمیت ویژه‌ای دارد. در دنیای امروز که تهدیدات و چالش‌های امنیتی به سرعت در حال تغییر و تحول هستند، نیرو‌های مسلح نیازمند ارتقاء توانمندی‌های خود از طریق پژوهش هستند و باید این کار نو به نو انجام شود.

نیرو‌های مسلح با چالش‌های متنوعی از جمله جنگ‌های ناهمگون، تروریسم و تهدیدات سایبری مواجه هستند و در این زمینه، پژوهش به عنوان ابزار نیرو‌های مسلح در تجزیه و تحلیل اتفاقات، شناسایی تهدیدات نوظهور، توسعه فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی و بهبود کارایی نیرو‌ها کمک می‌کند.

نقش پژوهش در توانمندی نیرو‌های مسلح / تولید تجهیزات راهبردی به کمک پُل دانش و فناوری در نیرو‌های مسلح 

توسعه پژوهش‌های محصول‌محور شامل تحقیق و توسعه در زمینه تجهیزات نظامی، تسلیحات و سیستم‌های اطلاعاتی منجر به تولید قدرت مضاعف در نیرو‌های مسلح می‌شود و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه گام‌های مهمی برداشته است.

امیر سرتیپ «علیرضا الهامی» جانشین نیروی پدافند هوایی ارتش درخصوص لزوم پرداختن به موضوع پژوهش و فناوری و تأثیر آن در توانمندی نپاجا گفته است: متناسب با پیشرفت و توسعه فناوری در دنیا، باید در ساختار‌های دفاعی و به‌ویژه حوزه پدافند هوایی، قدرت پژوهشی خود را ارتقاء دهیم.

امروز قدرت نظامی ایران کاملاً یک قدرت پژوهش‌محور است؛ چرا که پژوهش‌ها منجر به تولید محصولات قدرتمند نظامی شده است. 

نقش پژوهش در توانمندی نیرو‌های مسلح / تولید تجهیزات راهبردی به کمک پُل دانش و فناوری در نیرو‌های مسلح 

به عنوان مثال، روزی موشک‌های ایرانی نهایتاً ۲۰۰ کیلومتر برد داشتند که رفته رفته با توسعه فناوری و تحقیقات، امروز موشک‌های بالستیک ایران برد ۲ هزار کیلومتری دارند؛ همچنین در گذشته خطای موشک‌های بالستیک ایران ۱۰۰ الی ۵۰ متر بود، اما امروز به فناوری ساخت موشک‌های نقطه‌زن رسیده‌ایم که رژیم صهیونیستی و هر دشمن دیگری را از فاصله دور با دقت مورد اصابت قرار می‌دهد. 

تحقیق و پژوهش در زمینه ساخت سلاح‌های ضد نفر هم امروز باعث شده تا پیشرفته‌ترین سلاح‌ها در اختیار نیروی زمینی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی باشد. 

همچنین تحقیق و پژوهش در حوزه پهپاد هم امروز بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که ساخت پهپاد‌های سری «شاهد» و تقویت آن در هر مرحله از تولیدات جدید، نشان‌دهنده تولید پژوهش‌محور در صنعت دفاعی است. 

با بهبود استراتژی‌ها و تاکتیک‌ها از طریق پژوهش، نیرو‌های مسلح می‌توانند در عملیات‌های خود بهتر اقدام کنند؛ همچنین پژوهش در زمینه طراحی و تولید تسلیحات جدید می‌تواند قدرت نظامی کشور را افزایش دهد که مثال‌ها و نمونه‌هایی در این زمینه ذکر شد. 

نقش پژوهش در توانمندی نیرو‌های مسلح / تولید تجهیزات راهبردی به کمک پُل دانش و فناوری در نیرو‌های مسلح 

پژوهش‌های علمی به نیرو‌های مسلح کمک می‌کند تا در شرایط بحرانی بهتر عمل کنند؛ برای مثال، هنگام مقابله با بلایای طبیعی، یگان‌های مهندسی نیروهای مسلح با بهره‌گیری از تجهیزات پیشرفته‌ای که با دانش سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی ساخته شده است، بهتر می‌توانند به جامعه خدمت کنند. 

با توجه به آنچه بیان شد، نقش و تأثیر پژوهش در توانمندی نیرو‌های مسلح انکارناپذیر است. بر این اساس، برای مواجهه با چالش‌های امنیتی و ارتقاء قابلیت‌های نظامی، لازم است که توجه ویژه‌ای به پژوهش‌های علمی و کاربردی شود؛ چرا که امنیت ملی با زیربنای پژوهش و تولید محصولات نظامی پژوهش‌محور، بسیار مستحکم‌تر خواهد بود. 

انتهای پیام / 271


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

رویداد تولید محتوای بسیج را در قدس برگزار خواهیم کرد

به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، سردار سرتیپ «محمدرضا نقدی» معاون هماهنگ‌کننده سپاه پاسداران انقلاب …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ