ضرورت تهیه بانک اطلاعاتی سالمندان در آذربایجان‌شرقی


به گزارش ایرنا، «مرتضی محمدزاده» روز شنبه در جلسه شورای سالمندان استان، با بیان اینکه از تجربیات سالمندان می توان برای اداره امور جامعه استفاده کرد، افزود: با توجه به تغییر ترکیب جمعیتی کشور و به تبع آن آذربایجان شرقی، باید برای مدیریت فرصت‌ها و چالش‌های قشر سالمند برنامه موثر و کارآمد داشته باشیم.

وی با اشاره به تدوین سند ملی سالمندی در کشور، اظهار کرد: این سند با ۶ هدف عمده شامل ارتقای سطح فرهنگی جامعه در خصوص پدیده سالمندی، توانمندسازی سالمندان، حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی سالمندان، تقویت حمایت‌های اجتماعی برای ارتقای سرمایه اجتماعی، توسعه زیرساخت‌های موردنیاز در امور سالمندی و تامین منابع مالی پایدار برای نظام حمایتی از سالمندان تدوین شده است.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه ارایه پاسخ مناسب به چالش‌ها و فرصت‌های سالمندی فردی و جمعیتی از دیگر اهداف تدوین این سند است، گفت: جمعیت سالمندی در بسیاری از کشورهای توسعه‌ یافته جهان رشد ۲ برابری داشته است و در ایران شتاب بیشتری دارد.

محمدزاده، با بیان اینکه آمار سالمندان کشور در سال ۱۳۵۵ حدود پنج درصد جمعیت بود، ادامه داد: در مدت ۴۲ سال اخیر و در سال ۹۸ این آمار به ۱۰ درصد جمعیت کشور رسیده است و سرعت افزایش این ترکیب جمعیتی حاکی از ضرورت برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی برای این قشر است.

وی با اشاره به اینکه جامعه سالمندی، فرصتی است تا با ایجاد بستر مناسب، نسل جوان بتوانند از تجربیات و خردمندی آنان استفاده کنند، یادآور شد: برای این قشر باید محیطی سالم و پویا در جامعه ایجاد شود.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان‌شرقی با تاکید بر اینکه تبریز جزو شهرهای دوستدار سالمند است، گفت: تلاش می شود فرهنگ مردم این شهر در این زمینه به یک الگو در سطح کشور تبدیل شود و در شهرستان‌ها در این زمینه فرهنگ‌ سازی لازم انجام شود.

به گزارش ایرنا، بر اساس معتبرترین پیش‌بینی‌های جمعیتی دنیا و ایران، جمعیت ۶۵ ساله و بالاتر کشور تا میانه قرن پانزدهم هجری شمسی به بیش از ۲۵ میلیون نفر خواهد رسید.

کشورمان در درجه‌بندی کشورها از نظر کیفیت سالمندی از میان ۹۸ کشور جهان در رتبه ۷۵ قرار گرفته است. این در حالی است که در کشورهای پیشرفته موضوع سالمندان به ثبات رسیده و بیمه مراقبتی از سالمندان وجود دارد و حتی برای این نوع بیمه از جوانی برنامه‌ریزی می‌شود. یعنی هزینه‌ای برای زمان سالمندی به نام بیمه مراقبتی پس‌انداز می‌شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

هنر اصیل ایرانی در تقویت ارتباطات فرهنگی بین ایران و ترکیه موثر است

به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی مؤسسه صلح و دوستی جهانی، ناصر محبتی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ