توجه ویژه به خروجی علمی همایش‌های بین‌المللی جامعه‌المصطفی

علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی عباسی، رئیس جامعه المصطفی العالمیه، شنبه ۲۴ آذرماه در آیین افتتاح نمایشگاه متمرکز دستاورد‌های پژوهشی جامعه المصطفی، اظهارکرد: هفته پژوهش فرصتی برای دیده شدن و ارائه فعالیت‌ها و تلاش‌های علمی و پژوهشی نهاد پر برکت جامعه المصطفی و زحمات و تلاش‌های اساتید، پژوهشگران، مدیران و برنامه‌ریزان و مهم‌ترین عرصه برای ارائه این خدمات و زحمات در قالب نمایشگاه هفته پژوهش و سایر فعالیت‌هایی است که در این هفته برنامه‌ریزی شده است.

وی با تأکید بر طراحی پژوهش در متن نظام علمی المصطفی، ابراز کرد: تحقیقات ضمن پژوهش یکی از مهم‌ترین اصول آموزشی جامعه المصطفی است که باید جدی گرفته شود. طرح مربیان پژوهشی به همین منظور طراحی شده است که امیدواریم با اجرای این طرح برخی کاستی‌ها در این بخش مرتفع گردد.

حجت‌الاسلام عباسی با اشاره به جایگاه نشریات علمی در جامعه المصطفی، تصریح کرد: ما نیازمند نشریات علمی حداقل در شاخه‌های اصلی دانش در جامعه المصطفی هستیم. خوشه‌های علمی ما باید هر کدام یک نشریه در تراز قابل قبول داشته باشند که در این زمینه معاونت پژوهش المصطفی رسالت مهمی بر عهده دارد. پیرامون نشریات که سخنگوی علمی ما در سطح مراکز علمی داخل و خارج از کشور هستند، به زبان فارسی و سایر زبان‌ها، باید برنامه‌ریزی مناسب صورت گیرد تا المصطفی در جایگاه مورد انتظار خود در این عرصه قرار گیرد.

وی یکی از فعالیت‌های پژوهشی خوب جامعه المصطفی به ویژه در سال‌های اخیر را ارائه همایش‌ها با رویکرد بین‌المللی دانست و اظهار کرد: معاونت پژوهش برای انتخاب موضوعات مناسب و مورد نیاز در این همایش‌ها باید نظارت داشته باشد و لازم است نسبت به خروجی علمی این همایش‌ها نیز توجه ویژه صورت گیرد تا شاهد برگزاری همایش‌های ماندگاری باشیم که حضور در آن‌ها مایه افتخار مراکز علمی، محققان و اندیشمندان باشد.

رئیس جامعه المصطفی، اتخاذ همین رویکرد را در برگزاری نشست‌های علمی و کرسی‌های نظریه‌پردازی نیز ضروری دانست و افزود: باید تلاش شود یک نشاط علمی از طریق نشست‌های علمی و کرسی‌های نظریه‌پردازی در فضای جامعه المصطفی شکل گیرد.

وی عرصه ترجمه را یکی از مزیت‌های مهم جامعه المصطفی برشمرد و تأکید کرد: به اندازه کافی موضوع برای تألیف و ترجمه در جامعه المصطفی وجود دارد که بخشی از آن‌ها در قالب رساله‌ها و پایان‌نامه‌ها باید مورد توجه گیرد و برای برخی نیز در نظام تألیف و ترجمه المصطفی برنامه‌ریزی صورت گیرد. مراکز پژوهشی المصطفی که امروز جایگاه برجسته‌ای دارند، باید به مورد نیازترین موضوعات از منظر فرهنگی و علمی ما به جهان بپردازند.

حجت‌الاسلام عباسی با اشاره به تقابل جدی فرهنگی و تقابل تمدنی در جهان امروز، ابراز کرد: ما امروز درگیر تمدن مادی و سلطه‌جویی هستیم که بی‌رحمانه تلاش می‌کند همه رقبای خود را از سر راه بردارد. انقلاب اسلامی یک اندیشه و گفتمان برای مطرح نمودن در ابعاد جهانی دارد که نمونه آن موضوع «زن و خانواده» است. همانگونه که بار‌ها رهبر معظم انقلاب بیان فرموده‌اند ما در این عرصه مدعی هستیم و فرهنگ مادی باید پاسخگوی ستم‌ها و آسیب‌های خود به زن و خانواده باشد.

وی ادامه داد: حجاب مانعی برای حضور سازنده اجتماعی زن نیست بلکه ضامنی برای این حضور با حفظ کرامت و حرمت بانوان است. اینکه در جامعه‌ای بیش از نیمی از کودکان معنی خانواده را درک نکرده باشند ظلمی تاریخی از سوی افرادی است که مدعی حقوق زن هستند. تبیین این موضوع نیاز به یک کار پژوهشی گسترده دارد و در این عرصه هم‌فکرانی در عالم داریم که باید از همکاری آنان استفاده کنیم.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

برکت حضور کودکان در کنار مادران قرآنی

آذرمان صادقی، که در رشته قرائت تحقیق در چهل و هفتمین دوره مسابقات سراسری قرآن اوقاف …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ